Pitajte u vezi zdravlja

Mace,oko 6 mjeseci staro, imalo je danas proliv, znaci kafena voda prosarana tragovima kake i slinama i tragovima krvi...Posto ima 2 kg dala sam joj 1/2 cestal cat i 1ml kaodiara....posle toga u roku od 15 min je opet kakila i to 2 puta, drugi put opet voda, kaka i malo krvi, a treci put samo voda kafena. Desavalo se to i ranije kod ostalih, ali nije bio ovako zidak proliv, a i vise je krvi bilo nego ikad prije, pa sam se prepala. :( Ima li neko neki savjet??? Mimi's mom?

ova moja jede samo mljeveno meso i jaja, nista drugo nece, kupovala sam i onu najskuplju royal canin, nece...ponekad oce one 'gulase' za macke i to samo sos lize, mada mi je veterinarka rekla da u mesu ima sve sto joj je potrebno. prepala sam se jer je bas puno krvi bilo, ranije nije toliko, a i proliv zidaaak katastrofa, a veterinarka otisla na odmor i iskljucen joj telefon :( a ova mackica mi je jako njezna i sitna, ne znam da li da joj dam synalox inj. jednom kad je bilo to, rekla mi je da dam, ali nema temperaturu, pa ne bih da se igram s terapijom, ali se ne sjecam zasto mi je rekla tad da dam synalox :/
dala sam joj jogurt balans,
Da joj dam flonivin iako sam joj vec dala cestal i kaodiar??? kako da ga doziram???

Poštovani Srđane,
par dana imamo leminga starog 2 meseca, ime mu je Mrvica (jer ne znamo pol još uvek). Primećujem da ne pije vodu, i kad mu nudim sa prsta ili iz ruke neće. Zapravo na to sam obratila pažnju kad sam videla dlaku koja se za nijansu promenila i ukazuje mi na dehidrataciju (izgleda kao poluvlažna, kad povučemo prstom uz dlaku, ona se ne vraća u prvobitni položaj odmah)-makar su mi tako rekli da se prepoznaje dehidratacija kod mačke, pa sam i kod njega primetila. Normalno se ponaša, jede, celu noć trči u točku :) prepodne uglavnom spava, pa je malo aktivan, pa opet dremne, ali tako je od početka. Generalno je druželjubiv, osim što je u početku grickao kad mu pružimo prst, a sada to uopšte neće da uradi-ne znam ima li neke veze. Dajem mu, pored njegove hrane i minerala, u toku dana par komadića sveže šargarepe i jabuke.
Pretrpeo je stres odvajanja od svog legla, par dana nakon toga i sat i po puta (ali je putovao u svom kavezu i okruženju, koji je veliki a spolja je bio zaštićen da mu ne bude hladno).
Imam li razloga za brigu, i šta raditi tako mrvičastom stvorenju kad neće da pije vodu? Isuvise je mali da bih mu silom otvorila usta i sipala pola kapi (?!) Primetila sam da se sa ovom pipetom za vodu ne snalazi baš najbolje, ali da je u tome problem pretpostavljam da bi bar sa mog prsta olizao kap dve vode kao sto je pre radio.
Nadam se da će odgovor stići pre nego sto bude kasno.

Poštovani Srđane,
par dana imamo leminga starog 2 meseca, ime mu je Mrvica (jer ne znamo pol još uvek). Primećujem da ne pije vodu, i kad mu nudim sa prsta ili iz ruke neće. Zapravo na to sam obratila pažnju kad sam videla dlaku koja se za nijansu promenila i ukazuje mi na dehidrataciju (izgleda kao poluvlažna, kad povučemo prstom uz dlaku, ona se ne vraća u prvobitni položaj odmah)-makar su mi tako rekli da se prepoznaje dehidratacija kod mačke, pa sam i kod njega primetila. Normalno se ponaša, jede, celu noć trči u točku :) prepodne uglavnom spava, pa je malo aktivan, pa opet dremne, ali tako je od početka. Generalno je druželjubiv, osim što je u početku grickao kad mu pružimo prst, a sada to uopšte neće da uradi-ne znam ima li neke veze. Dajem mu, pored njegove hrane i minerala, u toku dana par komadića sveže šargarepe i jabuke.
Pretrpeo je stres odvajanja od svog legla, par dana nakon toga i sat i po puta (ali je putovao u svom kavezu i okruženju, koji je veliki a spolja je bio zaštićen da mu ne bude hladno).
Imam li razloga za brigu, i šta raditi tako mrvičastom stvorenju kad neće da pije vodu? Isuvise je mali da bih mu silom otvorila usta i sipala pola kapi (?!) Primetila sam da se sa ovom pipetom za vodu ne snalazi baš najbolje, ali da je u tome problem pretpostavljam da bi bar sa mog prsta olizao kap dve vode kao sto je pre radio.
Nadam se da će odgovor stići pre nego sto bude kasno.

Pokusaj na ovoj temi: http://forum.krstarica.com/showthread.php/135706-Leming

Malopre zatečeno ispred naših ulaznih vrata i primećena mačka u ulazu. Povraćka, fekalije, nešto bačeno?

Veoma smo zabrinuti jer i mi imamo mace, tretirane Cestal Cat-om pre 14-ak dana, za svaki slučaj ponovićemo sutra.

Za gadljivije, možda da ne klikate na fotke.
http://img13.imageshack.us/img13/9021/slika1r.jpg
http://img716.imageshack.us/img716/4793/slika2w.jpg

Hvala mnogo na odgovorima!!!

Mačka povratila....verovatno je halapljivo jela veću količinu hrane......dešava se ponekad i mojim mačkama....
Ta mačka u ulazu je iz vašeg okruženja....predpostavljam

Hvala na odgovoru, zabrinula sam se da te beličaste "špagete" na drugoj fotografiji nisu gliste (nikad ih nisam videla uživo pa nemam predstavu o obliku i veličini), a opet je mnogo toga bilo (4 formacije dužine prsta otprilike).

.Da, to je mačka koja nema vlasnika, a prebiva u okolini naše zgrade. Pošto komšijama iz suterena smeta lupa ulaznih vrata, ista su često otvorena, a mi smo prvi na udaru (visoko prizemlje).

Nisu gliste....kod mačaka to su beli štapići dugački 3-5mm....malo ako se zagledaš mrdaju....zapravo to su crvići u odnosu na pseće gliste koje izgledaju kao pravi špageti.....povremeno zagledaj izmet bez obzira što žive u kući mogu ih imati...
Bilo bi dobro da i toj mački nekad daš tabletu makar i pola......iz humanitarnih razloga...

Pokušaću da budem što preciznija, naime moj štenac, (dogo argentino je u pitanju, 7 meseci star), ima velikih problema sa kožom i opadanjem dlake, a sve je počelo pre nekih 11 dana.
Prvo smo primetili 2-3 kruga proređene dlake na leđima, te smo odmah posetili veterinara koji je konstatovao da je moguće da se radi o alopeciji izazvanom nekim parazitom-dao nam omega kapsule i tactic/amitraz-razredili smo ga u 3l vode i okupali.
Međutim dan nakon toga dlaka je počela da opada prekomerno, bukvalno u pramenovima, duž cele dužine leđa, a potom i sa strana. Stanje se drastično pogoršalo

Potom nam je komšija savetovao da se uradi bris jer je sumnjao na demodikozu koju je njegov pas preležao. Otišli smo kod drugog veterinara, koji mu je iscedio analne žlezde (ispostavilo se da su bile pune – to je već drugi put da su mu cedili otkako ga imamo-pretpostavljam da je taj problem uzrokovan stresom jer je menjao sredinu i dosta putovao, + bio je prilično istraumiran kad smo ga tek dobili, sa nekih 4,5 meseca, i još uvek mu je neprijatno prilikom vožnje autom, a mi nažalost često putujemo na relaciji Tuzla-Beograd), uglavnom bris je bio negativan na demodex (upozorili su nas da test može biti negativan iako je parazit prisutan :/), dali su mu nekih 4-5 inijekcija, Eukanuba hranu za dermatoze, + neki šampon boje joda.
Okupali smo ga i sa tim šamponom , ali dlaka i dalje nastavlja da opada, pečati po leđima se šire (zahvataju skoro 1/3 tela), kao i na vratu, jedino glava i prednje šape još uvek deluju nedirnuto. (i sve to u roku od 10-ak dana ) Prvi veterinar insistira da je takvo opadanje dlake nakon tretmana amitrazom normalno?! (čak i nakon 8 dana) , te da bi trebali ponoviti postupak 10-ti dan od prvog tretmana.

Danas smo takođe primetili da mu je koža na mestima sa opalom i proređenom dlakom crvenkasta, žućkasta, pa čak i smeđkasta sa dosta perutavih ljuspica, pa čak i nekakvih bubuljica . :/
(U međuvremenu je opet počeo da se liže po guzi i testisima (koji su takođe crveni), iako su mu cedili analne žlezde 3 dana pre, i naravno opet se javlja neprijatan miris tela). Pas se inače retko češe, ponekad iz uha.

Molim vas da nas posavetujete, jer postajemo očajni, obzirom da nam niko od veterinara nije postavio tačnu dijagnoz sem – 'Eto sačekajmo nekih 15-ak dana pa da vidimo šta će se desiti'

Hvala unapred!

Pozdrav svima,vec mesec dana moja macka od 8-9 meseci povraca skoro svaki dan,pogotovo kada pije vodu poslije jela.Cim je pocela da povraca vodili smo je kod veterinara dao nam je tablete za parazite i rekao da dodjemo za 4 dana opet,dosili smo i poceo je da joj svaki dan daje neke vakcine-injekcije od kojih definitivno nije bilo pomoci i jos joj je rekao da joj dajemo caj,umesto vode.Macka je pila caj a morala je i vodu pa je nastavila da povraca.Ja sam prestala da je vodim posto kod nas ima jedan veterinar koji ni ne dolazi na posao vec ima svoje tehnicare koji nisu umeli ni psu nogu da sasiju,a kamoli da kazu sta je macki.Pa meni nije nista preostalo vec vas da pitam sigurno ste imali ovakvih problema.Unaprijed hvala

Prvo bi trebalo izmeriti temperaturu.....normalna je 38.5C
Da li mačka kunja i nema apetit...
Da li povraćka miriše na trulež ili kiselinu....
Ne hrani na silu....
U toku je mačiji grip....ali od toga se ne povraća....kijanje i šlajm
Možda bi pomogao medicinski ugalj....daje se kod trovanja.....rastvori se tableta u malo vode i ušprica u usta

Poslednja izmena:
HITNO potrebna POMOC!!!
Macor star 9 mjeseci, slucajno se desilo da je lizao vodu pomijesanu s deterdzentom za sudje, usao u kuhinju i popeo se na sto. znaci pio je vodu u kojoj je bio rastvoren deterdzent za sudje, to se desilo prije pola sata, dala sam mu kaodiar.On se ponasa ok. sad. Ali me je strah jer znam da je otrovno. Sta da radim??? Da li da mu dam da jede ili ne ili sta dalje da radim????

Back