Pitajte u vezi zdravlja

imam jedan problem sa hrckom.... pre 3 nedelje dobio sam hrcka.. bio je ok do pre par dana kada sam uocio da ima unutrasnju izraslinu kao kliker... mislio sam da mu se zaglavila hrana ili tako nesto da je prolazno i to.. al danas sam sam video ovo:

Fotografija-0057.jpg

neznam tacno sta je... ali moja teorija je da je takuglica nekako izasla... i sada da je to sada otvorena rana...
al to je moja teorija... jel se nekom ovo desavalo?... jel neko zna sta je ovo? jel to zarazno?
neznam sta da radim.. nebi da ga izbacim napolje a i nebi da mi se zarazi drugi hrcak, pas ili ja... MOLIM VAS POMAGAJTE!!!
P.S. izvinite zbog slike hrcak se pomerao pa nisam uspeo da najbolje da slikam... i ovo mi je prvi poot na forumu tako da oprostite ako nesto nije na mestu ili... HVALA UNAPRED!!!

imam jedan problem sa hrckom.... pre 3 nedelje dobio sam hrcka.. bio je ok do pre par dana kada sam uocio da ima unutrasnju izraslinu kao kliker... mislio sam da mu se zaglavila hrana ili tako nesto da je prolazno i to.. al danas sam sam video ovo:

Pogledajte prilog 77168

neznam tacno sta je... ali moja teorija je da je takuglica nekako izasla... i sada da je to sada otvorena rana...
al to je moja teorija... jel se nekom ovo desavalo?... jel neko zna sta je ovo? jel to zarazno?
neznam sta da radim.. nebi da ga izbacim napolje a i nebi da mi se zarazi drugi hrcak, pas ili ja... MOLIM VAS POMAGAJTE!!!
P.S. izvinite zbog slike hrcak se pomerao pa nisam uspeo da najbolje da slikam... i ovo mi je prvi poot na forumu tako da oprostite ako nesto nije na mestu ili... HVALA UNAPRED!!!

odvedi ga veterinaru da to pregleda i ocisti; posto izgleda kao
otvorena i inficirana rana...
ubuduce pazi sta hrcak jede
i kazi..kog su ti spola hrcci?
posto oni hoce i da se potuku, ako su istog spola...
i generalno nisu ljubitelji...drustva...bolje da ih drzis razdvojene

nisu se potukli... znam... a i to nelici na ujed hrcka... najvise mi lici da je ta kuglica izasla nekako... ja nju nesmem ni da taknem... kad sam video to prvi poot ispovracao sam se... tako da cu sada da je operem i namazem malo jodom pa cu prekosutra da je vodim ako se ne promeni...

nisu se potukli... znam... a i to nelici na ujed hrcka... najvise mi lici da je ta kuglica izasla nekako... ja nju nesmem ni da taknem... kad sam video to prvi poot ispovracao sam se... tako da cu sada da je operem i namazem malo jodom pa cu prekosutra da je vodim ako se ne promeni...

ono na sto meni...ovako slici je infekcija...
lijepo ti nju odmah vodi vetu...da to sredi...
hrcci su maleni i takve stvari, ako ih zapustis ih mogu ubiti...

vecina veterinara ti to nece ni naplatiti
pretpostavljam da si dijete
ako je tako, zamoli majku ili oca...da podju s tobom

Neobaveštena, meni to liči na tipičan sklop staračkih problema. Što se tiče bržeg umaranja i bolova u nogama, mom psu su pomagale granule sa lekovima za obnovu hrskavica, Hill's jd i malo manje Royal Canin mobility support, mada ima i pojedinačnih lekova a od koristi bi bile i one klasične pihtije, samo sa većim udelom junetine i piletine (posebno pilećih nogu) a manje svinjetine i obezmašćene, ili da mu spremiš uobičajenu hranu, pa da je naliješ goveđim želatinom (ima kupovni, mada sam ga jedva našla, proizvođač je Omega iz Novog sela kod Vrnjačke banje) pripremljenim sa domaćom supicom. Inkontinencija je takođe uobičajena stvar i leči se terapijom ali to već ne smeš napamet, tu mora veterinar da ti kaže šta i kako. Sa izraslinom je nezgodno to što mu otežava kretanje, a pošto totalna narkoza zbog godina ne dolazi u obzir, jedino rešenje je da je mažeš nečim što će da ublaži upalu tipa Pavlovićeve, Flogocida ili Cink-vitaminske masti. A veterinara će ipak morati neko drugi da ti preporuči.

Vekana, promene temperature, izlazila je iz kuće u kojoj je toplo napolje. Čak je i jedan haski uspevao da se prehladi u tom periodu, i u tom uzrastu, ma kako neverovatno delovalo.

mimi's mom,
pa i ja sam pretpostavila da su sve to neke hronične boljke vezane za njegove godine,ali verujem da sv to može da se ublaži odgovarajućom terapijom.Već nekoliko godina on je na dijetalnoj ishrani bez mnogo masnoća jer se manje kreće i svakako ne želim da pored svega bude i gojazan.Da li znaš ko je distributer za Srbiju ove hrane s dodatkom za obnavljanje hrskavice?Hvala na svim savetima

copy-paste:

Evo iskopala sam i telefon DVM Prokića...

Preuzeto sa www.zivotinjsko-carstvo.com

13.02.2010.
VAŽNO - VAŽNO - VAŽNO: Ako na ulici pronađete povređenog psa ili mačku možete se obratiti za pomoć FVM - Odeljenju hirurgije Dr. Vet. Med. Prokić Branislavu, tel. 011/2684-154. Troškove lečenja snosi Grad Beograd!

IZVOR - http://helpanimals.org.rs/

Molim da neko postavi obaveštenje i na temu zdravlje pasa/mačaka...

mimi's mom (ili neko drugi ako ima ideju), Kiki vec par dana ima problem sa donjom vilicom, iz cista mira pocne da se trese levo desno i da cvokoce, nije joj hladno niti ima nesto sto mogu sa tim da povezem, ona se ponasa skroz normalno al vidim da je vilica tad van njene kontrole :(Imas li ideju sta bi to moglo da bude?

Možda malo burnije, tako sa nervnim simptomima, resguje na nešto što je pojela, ujed insekta ili nešto slično, mislim da, ako ima uslova, ne bi bilo zgoreg da se uradi laboratorija, a sad kojih parametara, tu već nisam dovoljno stručna. A verujem da bi pomogle i Tilly tabletice, zeolit za mačke (jedino što su doze male, pa je zgodan i za pudlu), ako je neko blaže trovanje.

To traje par minuta, ne dugo, e sad kolko se puta dnevno desava to ne znam jer nismo stalno pored nje :neutral: Danas je recimo nesto pojela napolju (to je skoro pocela da radi, ne znam koji joj je :dash:) i kad smo dosle kuci kao da to nije mogla da sazvace, 10ak minuta je mljackala a prvih par joj se tako tresla vilica. Juce recimo je pocelo iz cista mira, lezala je i cula sam kao cvokotanje, i opet je trajalo par minuta (mozda i minut, meni se cini dugo, sledeci put cu pogledati na sat). mimis mom, jel mislis da moze biti trovanje iako traje vec par dana? Uh bas sam uplasena...:neutral:

Problemi sa kičmom kod mlade kuce!
Molim za pomoć i savet od onih koji su imali sličan problem kod svojih ljubimaca.Moja kuca koja nema još godinu dana imala je zimus jake bolove u kičmi,teškoće u kretanju i posle terapije stanje se popravilo.Na snimcima se vidi po rečima veterinara da su pršljeni u lumbalnom delu skoro slepljeni i da je to posledica verovatno neke povrede koju je doživela kao štene(ja sam je usvojila kad je imala dva mesece jer je nađena ostavljena pored kontejnera).Sada opet ima bolove ,hoda ukočeno, izbegava mnogo da se kreće ,a inače je bila živahna i neumorna .Da li znate nekog veterinara u Bgd.-u koji se bavi ovim problemima i predlog terapije(možda akupunktura ili sl.)

Problemi sa kičmom kod mlade kuce!
Molim za pomoć i savet od onih koji su imali sličan problem kod svojih ljubimaca.Moja kuca koja nema još godinu dana imala je zimus jake bolove u kičmi,teškoće u kretanju i posle terapije stanje se popravilo.Na snimcima se vidi po rečima veterinara da su pršljeni u lumbalnom delu skoro slepljeni i da je to posledica verovatno neke povrede koju je doživela kao štene(ja sam je usvojila kad je imala dva mesece jer je nađena ostavljena pored kontejnera).Sada opet ima bolove ,hoda ukočeno, izbegava mnogo da se kreće ,a inače je bila živahna i neumorna .Da li znate nekog veterinara u Bgd.-u koji se bavi ovim problemima i predlog terapije(možda akupunktura ili sl.)

http://www.vetnovak.com/

Ima ih dosta u ordinaciji i imaju vise specijalizacija. Od terapije rade i fizikalnu i akupunkturu. Mi probali fizikalnu na Mazi a i akupunkturu. Ok su.

Poslednja izmena:

Back