Pitajte u vezi zdravlja

Dakle: terapiju protiv glista ne bi trebalo ponavljati pre isteka dve do tri nedelje od prethodne, znaš i sama koliko jetra može da bude osetljiva. A oko ishrane svakako vidi sa vetom, onda bi trebalo da se reše i ti hemoroidi. (Pretpostavljam, liči mi na to iz neke ljudske priče.)

Dakle: terapiju protiv glista ne bi trebalo ponavljati pre isteka dve do tri nedelje od prethodne, znaš i sama koliko jetra može da bude osetljiva. A oko ishrane svakako vidi sa vetom, onda bi trebalo da se reše i ti hemoroidi. (Pretpostavljam, liči mi na to iz neke ljudske priče.)

Hvala Mimis :cmok:
Evo, čim dobija neki mlečni proizvod i nema natezanja, i krv se "povuče".

Imam jorksirskog terijera starog 15 meseci i u poslednje vreme svakih 3-4 dana povraca zutu penu...sem toga on se oseca odlicno ali mene to vec iritira...zna li neko sta da mu dam a da ga ne vodim kod veterinara..Hvala unapred

Žutu? Kao da mu je opterećena jetra ili bubrezi.
Bojim se da se malo šta može uraditi bez pregleda i intervencije veta.
Ako su finansije problem, možeš pitati veta makar za savet preko telefona.

Imam jedan veliki problem. Elem danas je moju macu Zivkicu udario auto, bar ja pretpostavljam da jeste jer sam je nashla ispred vrata izubijanu i mokru. Kako se dovukla tu ne znam ni sama. Malo se chula i vrpoljila al kad sam je unela u kucju na toplo i mekano prestala je da reaguje. Evo vecj chetvrti sat lezi i ne pomera se al joj je disanje ravnomerno. Ne zelim da je vodim kod nasheg veterinara jer nemam prijatno iskustvo sa njim. A blizu nema drugi. Zanima me da li bi mogli da mi date neki savet shta bi josh mogla da uradim osim shto chekam? Hvala unapred!

Imam jedan veliki problem. Elem danas je moju macu Zivkicu udario auto, bar ja pretpostavljam da jeste jer sam je nashla ispred vrata izubijanu i mokru. Kako se dovukla tu ne znam ni sama. Malo se chula i vrpoljila al kad sam je unela u kucju na toplo i mekano prestala je da reaguje. Evo vecj chetvrti sat lezi i ne pomera se al joj je disanje ravnomerno. Ne zelim da je vodim kod nasheg veterinara jer nemam prijatno iskustvo sa njim. A blizu nema drugi. Zanima me da li bi mogli da mi date neki savet shta bi josh mogla da uradim osim shto chekam? Hvala unapred!

Prvo, da nađeš drugog veterinara. Što pre!
Ukoliko su je zaista udarila kola, mora da se pregleda ODMAH!
Treba da se utvrdi da li je došlo do preloma ili unutrašnjeg krvarenja.
Ukoliko jeste prvih osam sati su najvažniji.
Drugo, da je utopliš. Dve flaše od po dve litre, napuni vrelom vodom, umotaj ih u peškir, i stavi macu između.
Ovo drugo radiš da bi maca bila na toplom dok ne nađeš veterinara.

OBAVEZNO MORA DA JE VETERINAR POGLEDA!

Danas, najkasnije sutra rano ujutro.

nisam mu merila,njuškica mu je vlažna normalno,ali simtomi su vrlo slični, mada je sada već drugi put fino jeo,malo bolje se kreće,čak se malo i igrao, ali glavicu i dalje vuče u desno, a posebno se naglašava da mace tada mogu da padnu sa kreveta ili stepeništa i da čudno kolutaju okicama, ako sam ja sve to dobro razumela
nisam ni ja sigurna da je to,ali tražim po netu simtome, pa sam našla neke tekstove na engleskom...
još prvi put kada mu se to desilo vet je posumnjao na srednje uvo,ali je tada bio okupiran bubrezima
mada ne znam, opet, ako je upala srdnjeg uva, zašto bi se posle jednog dana povuklo,pa posle nedelju dana opet pojavilo(mislimna simptome)
ali situacija ide na bolje

Pa ako je to, a ponovo se pojavilo, znači da je došlo do ponovnog bujanja infekcije... ništa, sutra vidi kod veta da ga detaljno pregleda... ne oslanjaj se mnogo na simptome po netu, jer oni znaju da ovise od mace do mace, mislim te nijanse.

ma znam, a mene vrag vuče da čitam i istražujem a i sama znam da te informacije nisu pouzdane
vodiću ga sutra svakako kod veterinara, bar nek ga pregleda,a u toku nedelje mu ponovo vadimo krv pa ćemo znati nešto više nadam se

Juce sam na prednjoj nozi / na boku - kod moje macke primetio poveliki beli pecat oko koga je opala dlaka. Primetio sam nearavnine na mestu gde nema dlake, kao da je u pitanju ekcem.
Dok je ne odvedem kod veterinara, molio bih da mi kazete kakva je to bolest i da li bolest moze biti prenosiva i na ljude?

Poslednja izmena:
Juce sam na prednjoj nozi / na boku - kod moje macke primetio poveliki beli pecat oko koga je opala dlaka. Primetio sam nearavnine na mestu gde nema dlake, kao da je u pitanju ekcem.
Dok je ne odvedem kod veterinara, molio bih da mi kazete kakva je to bolest i da li bolest moze biti prenosiva i na ljude?

To mogu biti gljivice. Odnesi je kod veta da joj pregleda. Verovatno će prepisati nešto da joj mažeš, ili Daktanol ili Kansen, Kanesten kremu (ako su gljivice). Mogu preći i na ljude, ako je to-to.
Nije to ništa opasno, samo je dosadno.

Nemoj da ti veterinar uzima pare za tako nešto, da sam ja plaćao svaki put zbog kožnih problema bankrotiarao bih odavno. Prvo sam primeni gore rečeno jer je verovatno gljivična infekcija. Dodao bih samo i rastvor "oksanil" pitati u vet.apoteci koji ja koristim za tako nešto.
Čim vidiš promene na koži odmah reaguj jer se širi i prelazi na druge mačke, treba će nekoliko nedelja da se pojavi dlaka. Treba to mesto na mazati svega par puta i prestati.

Macak moje prijateljice se razboleo i primao je inekcije antibiotika. Posle toga davala mu je amoksicilin kapsule (rastvorene u vodi). Macak je pun slajma koji ne moze da izbaci i ne moze da jede. U pitanju je macak star 8 godina i tezine 6 kg. Zabrinuta je i ne zna sta da radi a ja ne znam kako da joj pomognem.Jedan vet. joj je rekao da mu da tablete "dovicina" ali mene je stah jer je dovicin mnogo jak. Plasim se da maca to ne bi podnela.

Moj Bilbo je imao problem sa šlajmom.
Vet mi je rekao da na tržištu trenutno nema leka za iskašljavanje za mace.
Ništa, krljao je jedno mesec dana, pa su se iščistila pluća. Neka je maca na antibioticima, da se smiri "sviranje" pluća, i da krene da jede.. A posle za šlajm jeste problematično. Bilbo nije dobijao terapiju za to, sam je iskašljao posle izvesnog vremena. Samo sam ga vodila na provere od veta da sluša da li se vraća zapaljenje pluća.

Back