Pitajte u vezi zdravlja

Cao,imam jedno pitanje za vas...imam tigircu mozda vec 2 nedelje i rekli su mi da je mlada ali meni je nesto bas cudna i nokti su mu ojnako bas dugi i kazu da se tako vidi i da li je mator,poceo je da cvrkuce i da nesto zvizdi ali je i dalje isprepadan kad mu se pridje ili cisti kavez,ja sam pre imala tigricu i bio je prepametan i pricao i pustali smo ga po ceo dan,kada i kako je najbolje da mu pridjemo da se on opusti i pocne da izlazi iz kaveza...pozdrav i HVALA

Kod papagaja se starost procenjuje na osnovu velicine beonjaca na ocima-sto se vise vide, ptica je starija. Ja toliko mogu da ti pomognem, bolje postavi pitanje na temi o papagajima.

Imam problem sa patuljastim kunicem. Imam ga nekih 5 dana i sve je bilo u redu sa njim do pre dva dana.Nisam mu odmah dala seno da jede jer ga nije trenutno bilo u pet shopu,pa je dobio proliv pre dva dana.Onda sam mu juche ujutru dala seno koje sam uzela od prijateljice i pocheo je bolje i da jede i veseo je,samo skakuce i igra se,ali sada mi se chini da ne kaki uopste.U piljevini nema kake,a gledam i njega i nema ni proliva na guzi.
Kod nas je doshao jako,jako mrshav,pa ne znam da li ce mu biti dobro.Ali mnogo je veseliji danas nego od kada je doshao.

zarazene chime?
ni jedna bolest pasa ne prelazi na ljude tako da nema potrebe da uklanjate "zarazene" pse,umesto da ih uklonite vi lepo budite HUMANI i pomozite im ako su bolesni tako sto cete zvati veterinara da ih pregleda i da ih izlechi ako ima sta da se lechi.
Ima udruzenje veterinara koji besplatno leche pse lutalice,zovu se vet-aid,zovite njih na 062/596-061
Kako bi tebi bilo da zivis u svojoj kuci ili stanu i dobijes grip i komshije dodju da te "UKLONE" da ih ne zarazis?
razmisli malo,i psi imaju pravo na zivot,nisu oni krivi sto su na ulici
a da ih UKLONISH ne smes zato sto je to kaznjivo po zakonu i mozes da odgovaras krivichno za bacanje otrova,a i ne samo to,vec taj otrov moze sluchajno da dodje u kontakt sa nekim detetom koje se moze otrovati....

macka slabo jede ali takva je ..oduvek
znam jednom sam dala mackama virslu sa salatom,ostala mi je iz grada kupljena na trafici
sve su se otimale o onu kobasicu,one je pomirisala i odvukla ,,salatu u stranu i pojela je
..inace jede nesto mnogo samo ako ,,je jako dobro
meso,one macece gulase...a i to ako je sita nece da jede
danas je pojela ceo onaj gulas...iz tri puta...i evo sada je povratila,,,da je vodim kod veterinara,,
ne znam zasto je povratila..

macka slabo jede ali takva je ..oduvek
znam jednom sam dala mackama virslu sa salatom,ostala mi je iz grada kupljena na trafici
sve su se otimale o onu kobasicu,one je pomirisala i odvukla ,,salatu u stranu i pojela je
..inace jede nesto mnogo samo ako ,,je jako dobro
meso,one macece gulase...a i to ako je sita nece da jede
danas je pojela ceo onaj gulas...iz tri puta...i evo sada je povratila,,,da je vodim kod veterinara,,
ne znam zasto je povratila..

Zato sto se prejela. Ako nastavi sa cestim,bas cestim povracanjem vodi je kod veta. Ali ako povrati recimo 3x u toku celog dana nema potrebe. Macke cesto povracaju,tako i izbacuju dlake iz stomaka kojih se najedu prilikom peruckanja.

zarazene chime?
ni jedna bolest pasa ne prelazi na ljude tako da nema potrebe da uklanjate "zarazene" pse,umesto da ih uklonite vi lepo budite HUMANI i pomozite im ako su bolesni tako sto cete zvati veterinara da ih pregleda i da ih izlechi ako ima sta da se lechi.
Ima udruzenje veterinara koji besplatno leche pse lutalice,zovu se vet-aid,zovite njih na 062/596-061
Kako bi tebi bilo da zivis u svojoj kuci ili stanu i dobijes grip i komshije dodju da te "UKLONE" da ih ne zarazis?
razmisli malo,i psi imaju pravo na zivot,nisu oni krivi sto su na ulici
a da ih UKLONISH ne smes zato sto je to kaznjivo po zakonu i mozes da odgovaras krivichno za bacanje otrova,a i ne samo to,vec taj otrov moze sluchajno da dodje u kontakt sa nekim detetom koje se moze otrovati....

Mico, care! Uh, kako me ljute takvi postovi na koji si ti odgovorila. Mada mislim da bih ja prvo popila valerijanu, sacekala da "proradi" i tek onda sela da odgovorim. Samo da dodam da postoje bolesti koje prelaze sa zivotinja na ljude i zovu se zoonoze ali se to retko desava, narocito sto osoba koja je napisala taj post izgleda nema bas neko misljenje o lokalnim psima (koje naziva lutalicama mada nigde ne lutaju) pa verovatno i ne kontaktira s njima.

pa postoje ali takve bolesti se retko dese....
ja nikada nisam imala iskustvo sa nekom od tih bolesti,a videla sam svashta,sto znaci da takvih bolesti i nema kod nas....bar ja tako kapiram

Ma ima ih... Ali moras da kontaktiras sa zivotinjom da bi ih dobio. Ja sam imala stafilokoku na kozi u isto vreme kad i moj Gizmo i ujakov haski i jos masa pasa u gradu i to u vreme kad sam volontirala u veterinarskoj stanici. Mislim da sam je dobila od ujakovog haskija ili od jednog pekiezera kog su nam dovodili na terapiju i prenela je Gizmu.

hvala
hvala
povratila je dva tri puta uzastopce
i odmah trazila da jede
,,,nije vise povracala
,,,,,,,,,
ajde da pitam jos nesto
moja macka je specificna..jako,,ali je jako dobra...recimo ona kada vidi mace manje od nje..ona ne napada--da stiti teritoriju..sto druge macke rade ,,,skoro sve
vec pocinje da ih lize
...ali tu nije kraj
..ona kada se uznemiri...ona trazi nesto cupavo..neko cebe
da bi ga lizala....mislim da cuca...
,mada ima vec godinu dana
....i jos nest0
ona ne mjauce
mnjauce samo kada joj stanes na rep ,,i to jedva
i to vise kresti nego sto mjauce
takva je bila oduvek,od kada smo je nasli u zbunju
zasto to sve?
kako da je izlecimo?

Cao!Imam macka 9 godina sijamskog i pre mesec dana su mu se pojavile neke kraste po celoj njusci i posle se prenele na sapice prednje!Zvali smo veterinara i uzeo je bris, ispostavilo se da nije ni gljivica ni bakterija, pa on rece da je suga. On se ne cese nesto posebno. Dao nam je neki rastvor da ga prskamo, i prskamo ga vec dobrih 10ak dana.Dlaka je pocela da mu raste po glavici i na vratu, ali ne jos po ostalim delovima.Ne znam da li je taj rastvor dobar, tj dali dovoljno brzo reaguje. Posle sam citala za neki ivermektin, ali kazu da on unistava jetru. Da li neko ima iskustva i moze da mi preporuci nesto?

Imam sijamskog macora vec 9 godina. Pre nekih mesec dana su mu se pojavile neke kraste po njusci i to se rasirilo posle i na prednje nogice. Zvali smo pre 20ak dana veterinara i on je uzeo bris i ispostavilo se da nisu ni gljivice ni bakterije pa jedino sto je preostalo je sugarac.Dao nam je nek rastvor za prskanje i sa tim ga i prskamo. Pocela je da mu raste dlaka po glavi i vratu, ali ne i po nogicama i ispod njuske. Ne cese se nesto posebno. Posle sam citala za neke injekcije ivermektina ali da one ostecuju jetru,. Mackamo ga nekih 10ak dana, i ne znam da li je ovo dovoljno brz oporavak.Polako mu ide na bolje, a cini mi se da ne ide na gore!Posle sam procitala da tretman traje 4-6 nedelja!Da li neko zna nesto efikasnije, koliko to kosta?Da li neko uopste ima slicna iskustva!hvala

Postovani,
vec godinu dana imam macka. To je moj prvi macak, i, posto zivi iskljucivo u kuci, mislio sam da nije potrebno da ga vakcinisem. Medjutim, moja prijateljica me ubedila da gresim, ali sam sad u nedoumici- posto se mace vakcinisu mlade, kako treba ovog mog "matorca" vakcinisati (tj. kojom vakcinom, da li mu je potrebna revakcina, i sl.). Inace je potpuno zdrav.
Unapred hvala!
Zoran

koliki je rizik da se kupira rep kod psa posle 23-25 dana znam da se kupira obicno odma po rodjenu podvezivanjem skoro bezbolno ali me zanima rizik ako se uradi 25 dana koliko je to komplikovano i opasno?
ZASTO BI TO URADIO/LA UOPSTE???????
Dogo ima lep rep i ako neces u lov sa njim, greota je seci ga i maltetirati psa, pogotovu sto je to vec svuda zaranjeno i bespotrebno, ONI SU BAS ELEGANTNI SA REPOM!!!!!! Evo vidi nasu drugaricu kako je lepa i repata!!!!!
pictur11.jpg

koliki je rizik da se kupira rep kod psa posle 23-25 dana znam da se kupira obicno odma po rodjenu podvezivanjem skoro bezbolno ali me zanima rizik ako se uradi 25 dana koliko je to komplikovano i opasno?

Cak ni u tom uzrastu nije tako kako si napisao/la, ne podvezuje se ceo rep nego kozica koja je ostavljena kao vishak da bi rep lepo srastao a i stvarno, sto kaze Ria, nema razloga za tim a i svuda je zabranjeno. To je neko kupio nekupirano stene rota ili boksera?

pa znam da smo srecni sto nema glasa
:)
sto se javi samo kada joj je frka neka to je odlicno
ali da li mozda to nije neko zapaljenje koje se mora leciti da njoj ne naskodi posle?

To je za mene vec visa matematika tj. veterina, moraces da sacekas Bojana ili da pitas nekog drugog veta, ja sam ipak samo tehnicar a ne verujem ni da bi moj muz bio nesto od pomoci posto su njegov fah one velike od kojih "ima koristi"-takva nam je struktura stanovnistva u okolini.

ja imam boxera sa kupiranim repom a sad mozda dobijem jos jednoga ne ide da ovaj ima rep:( ko dve odvojene vrste.

mada to je 1 % mog razloga, ima jos nekih stvari naprimer iskustvo sa repovima u kuci mi je poznato sve poruse a boxeri su stalno radosni ovaj moj stralno mlati dupetom mogu da zamislim kada ima rep kako bi to bilo
da napomenem da meni ne smeta mnogo boxer sa repom ali barem 50% pasa koje sam imao su imali kupirani rep i mogu da kazem da ima svojih prednosti kada zive u kuci pogotov velike vrste pasa.
a usi ne bi kupirao nijednom psu. i dalje me zanima koliko je to zakasnelo!, rizicno I komplikovano sa 25 dana jer nikada ne bi ugrozio zivotinju radi bezveznog kupiranja?

jos nesto, znam da je zabranjeno[ali u smislu nece ti moci pas ucestvovati na izlozbi ''strasan problem''] mada svi to i dalje rade a da li ste znali da se beli boxeri ubijaju po rodjenju samo zato sto su se rodili beli [sto je boxerova osnovna boja na pocetku jos doke je rasa bila u nastajanju] da bi izborom stenica dobili samo zute i tigraste, ima toga i kod nas na srecu retko ali mnogo cesce u inostranstvu i to je zakonom dozvoljeno i te iste zemlje zabranjuju kupiranje lol pa zar to nije malo cudno? [to sam spomenuo samo onako kao jedan apsurd ubijanje ok a kupiranje strasno:(

Cao svima, interesuje me za koju bolest se pojavljuju simptomi da macka: ne jede, povraca, proliv, oslabi fizicki, spava stalno ???
I na kojim stranicama mogu da nadjem bolesti ????
Da li moze to da bude psihicki posto sam ga odvojila od njegove macke, tj to mu je majka al on vec ima 2,5 god ???
Molim vas pomozite mi, ne znam sta da radim a sve mu je gore. :(

Back