Koliko ja znam i A.D.B.A. (American Dog Breeders Association) iz Salt Lake City, Utah priznaje rasu i ima nekakav standard za APBT.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste,ima standard koji je u biti nevažan i naši psi su registrovani tamo!Molim vas,pa pogledajte samo koliko se razlikuju vaši psi između sebe!Možete li mi reći koji onda odgovara standardu?I da razjasnimo još neke stvari,taj standard mora da postoji da bi uopšte rasa bila priznata kao takva.U Americi su borbe zabranjene ali se ipak i dalje održavaju i većina vlasnika jih drži upravo zbog toga.Sve ostalo je samo (izložbe,vuča tereta...) zbog toga da se rasa kao takva ne bi potpuno zabranila.Ja i suprug imamo nekoliko poznanika iliti prijatelja u Americi od kojih su neki veoma poznati odgajivači tih pasa.Naravno da pas koji se pušta u borbu neće ići na izložbu sa sve ožiljcima ali zato većina drži nekoliko pasa koje može da izlaže ili da vuče teret.I vuča tereta nije uopšte bezazlena stvar, kad pomislite koji napor pas mora da uloži da povuče nekoliko puta teži teret od svoje težine,pa to ipak niko ne smatra nehumanim!Gledala sam na video snimcima nekoliko izložbi u Americi i verujte da ne znam dali su i oni sami znali po kom kriterijumu ocenjuju te pse.No,da se razumemo,sve su to bili prelepi primerci te rase ali u svim mogućim bojama,građama itd...Uglavnom,važno je da i ovde postoje ljudi koji će uvek stati na stranu ove plemenite životinje i prikazati je u njenom pravom svetlu a ne kao zver.Ja imam troje dece i nikada nijedan naš pas nije pokazao i najmanji znak netrpeljivosti prema njima,štaviše,čak su meni i suprugu zamerali ako bi vikali na njih!
Slažem se sa tobomUostalom ne treba mi standard ako je znam svakog psa u 6 genercija iza mog psa, i čiji je bio, i kakav je bio, a imam i slike većine njegovih predaka. Poznati odgajivači iz USA tipa Sorrells, Hammonds, itd. imaju pse kojima se u pedigreu 5-6 generacija unazad pojavljuju samo njihovi psi.Ti ljudi drže i selektiraju ove pse skoro 50 godina.
cavert jel ovo u profilu tvoj pas sa kupiranim usima?
Inace ovaj na avataru je fantasticno gradjen

Nastasa, razmotrili smo manje-vise sve na temi Pitajte veterinara. Jos samo da nam javi kako je kuca.
ok , nadam se da ce malisa biti dobro...
pa rekao je da je ociscenj od parazita
u papirima pise da je vakcinisan i revakcinisan
ziace sam ga vec zavoleo kao da je samnom vec sto godina nevolja zblizi ljude a izgleda i ljude i zivotinje
zvao sam danas veterinara juce se nije javljao i rekao mi je da mu dam baralgin i caj od nane
al nista
ovo ispod sam ostavio va temi pitaj veterinara pa mi recite jel to dovoljno podataka
molim vas pomozite hitno je u mom kraju nema dobrih veterinara a ja nemam novaca a ga vodim dalje
pa mi je potreban savet nekog od vas.
dali ste imali problem sa psom
uzeo sam ga pre 3 dana
hranim ga granulama i jedan obrok mesam granule, hleb i meso
dajem mu neke vitamine doggyvit i can vit ak
naime konstantno ima neke grceve koce mu se grudi misici na nogama i stomaku
grce se pojavljuje u intervalima od desetam sekundi zategne ga u tom trenutko zastenje i strese se
onda je naizgled sve normalno
dok se ciklus ne ponovi ponavlja se i dok spava kad stoji manje se primecuje
dao sam mu veceras po savetu veterinara baralgin 500mg i caj od nane
stomak mu nije naduven tako da mislim da ima redovnu stolici i mokracu
mogo bi da jede non stop to jest ima dobar apetit
nije zivahan kao kad sam ga uzeo neznam dali tuguje ili je od tih grceva
pa molio bih nekog strucnog ili nekog ko je imao slican problem sa psom da mi kaze o cemmu se radi
unapred hvala