Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Super,i tako prodje godina dana,Dzipsi se uozbiljio,nabacio koju kilu viska misica,i dalje je kucni ljubimac,ne napada druge pse.Kad iza ugla naidje isti onaj sto ga napade pre god dana
.I?sta onda?sta ce biti ako kucni ljubimac krene da se brani?mozda je sada u stanju da nanese malo teze povrede?mozda cak i da ubije?jel ce ,nedaj boze,biti i onda kucni ljubimac koji se brani?

Kriv je vlasnik ciji je pas pusten. Tacka. Da te neko napadne, i ti bi se branio.

samo da kazem da ona ima muzijaka a ti zenku a to je ogromna razlika
muzijaci se tuku to je poznato dok zenke mnogo redje.
to znaci da uvek postoji velika sansa kada naidje na muzijaka da dodje do tuce nebtno da li ce on krenuti ili ce na njega krenuti neko drugi to im je u prirodi.[nije do gazde i njegovog autoriteta]

jedino sto mozda nece veci na manjeg psa ili stariji na stene iako su muzijaci jer onda se veci pas ili stariji ne oseca ugrosenim.

Kome je to bilo upuceno?

Vidi mama ja imam zenkicu koja se igra sa svim psima najbolja drugarica joj je zlatni retriver od mog drugara a to sto ja pokusavam savetom da pomognem devojci ili vec prodi pokusava to je dobronamerno neznam sta ti znaci ovo profi pitadzije glupost a zamolio bi te da mi ti objasnis kakva je razlika izmedju njenog Dzipsija kao ljubimca ili mog psa kao ljubimca i zamolio bi te da sledeci put kad lupis neku glupost ili pomenes nekog prvo razmislis sta ces da napises pa onda kuckas elem njen pas ako je krenuo jednom opet ce mozda ne sutra ili prekosutra ali ce se ponoviti slicna situacija kad bude strariji i ozbiljniji nece joj pomoci ni ni ceo gradski vodovod bilo da je pit ili bilo koja druga rasa.

to je bio odgovor na ovaj post predzadnji post iznad mog odgovora.

sreli smo se opet malopre. dzipsi bio vezan. Onaj pas nije normalan,zalece se,ne gleda ni na koga,samo je bitno da je pas. Uzas. Zaleteo se,ja sam stala izmedju njih dvojice,medjutim,ovaj se nekako promuvao i skocio na dzipsija,vukla sam ga za rep,al nista. Stvarno sam se toliko sad iznervirala,da to nije normalno. Eeej moj pas je sad naj.bao zato sto nisam dala da se pobije sa ovim. Sapu mu je skroz pocepao.Evo ga sad spava pored mene i rezi u snu,sigurna sam da njega sanja. I kad ga je uhvatila devojka,on je toliko penio da to nije normalno. Dzipsi je isto poludeo,ko zna sta bi se desilo da su se tad opet dohvatili. I na kraju pitam ja devojku,pa dobro,sto pustas psa kad znas da je opasan,a ona kaze nesto u fazonu, ne znam sta mu je,obicno nije ovakav. Pitala sam je i sta radi u ovom kraju,nisam je pre nikad videla(to bukvalno20 metara od moje kuce),ispade da se doselila tu negde...super...bice veselo.

Rin@ to ces ocigledno morati da resis sa vlasnicom psa, ja sam davno sa takvima prestala da budem ljubazna, bolje da me smatraju ludacom i obilaze me sa svojim nenormalnim psom, nego da ja nih obilazim i svaki put rizikujem ponovni konflikt izmedju pasa.

Jao Rina, uzas. Znaci jos je i u komsiluku :roll:
Danas sam se iznervirala usled vrlo slicne situacije, samo nije izbio fajt al' zamalo. Covek vodi mladog vucjaka, pas ima skoro godinu dana, znaci taman je u onom periodu kad pocinje sa izazivanjem i dokazivanjem, i uopste nema ni ogrlicu a taj covek se ponasa kao da pas nije njegov. I ide nam u susret, pas krece da trci prema nama, a ovaj nista, ni da mu kaze da uspori. I znaci pas je ladno dotrcao, mene jos opustenije odgurnuo jer se ugurao izmedju mene i Tedija, i poce da mu se mota oko ledja, vidim sprema se da ga napadne. Pride je vec oho-ho veci i duzi od Tedija. Covek i dalje nista, ide i gleda okolo. Sreca pa je pas jos mlad tako da se udaljio kad je Tedi malo ozbiljnije zarezao, ali vec vidim problem sa njim. Ovo je inace ne znam koji put da srecem vlasnike vucjaka koji se ponasaju kao da vode stene civave sa sobom. Zaista ne znam sta nije u redu sa tim ljudima.

Kako je Dzipsiju sapica? Jel mu je nije ozbiljnije povredio pa da mora na usivanje?
Znas kako, ti lepo sledeci put pusti Dzipsija, pa nek uradi tom psu sta hoce. Ovo je vec bezobrazluk sto ona radi. Zna da joj je pas napravio s.ranje, i i dalje je boli uvo. Prvi put je moglo da bude slucajno, drugi put je vec nemar.

Rin@ to ces ocigledno morati da resis sa vlasnicom psa, ja sam davno sa takvima prestala da budem ljubazna, bolje da me smatraju ludacom i obilaze me sa svojim nenormalnim psom, nego da ja nih obilazim i svaki put rizikujem ponovni konflikt izmedju pasa.

Slazem se.Gledaj da izbegavas,koliko mozes,ovakve situacije.Sapa ce proci,nije strasno,problem je u tome da tvoj pas nekrene da se bije ili kako bi mi ,iz centra za obuku pasa za borbu,rekli da ne proradi.Ako se to desi,veliki problem.Veruj mi iz iskustva ti kazem da je bolje i da dobije batine nego da krene da se bije.

Moja zenka je otrovana pre 15 dana zasto, ne znam, znam da je bila umiljata, pitoma, i najbolji pas koga cu ikada imati i ako neko kaze pitovi su ovakvi ili onakvi , znam samo jedno BOLJI SU OD MONOGIH LJUDI.

Hvala vam ljudi,ne znam,videcemo sledeci put sta ce biti,kad se sretnemo. Ja cu lepo da zavezem Dzipsija za neki stub i sama da krenem da se bijem sa psom:)
Ne mogu da verujem, kako neko moze da otruje psa,te ljude treba pobiti.
Stvarno mi je zao...:(:(:(

Bas steta. Kako je sad?

Znas kako, ti lepo sledeci put pusti Dzipsija, pa nek uradi tom psu sta hoce. Ovo je vec bezobrazluk sto ona radi. Zna da joj je pas napravio s.ranje, i i dalje je boli uvo. Prvi put je moglo da bude slucajno, drugi put je vec nemar.

Donekle cu da se slozim sa Mackic ali Prodi je u pravu:kad jednom krene da se tuce sa psima, to je kraj, bez obzira na rasu. (Ne znam kako je onaj moj senior uopste ziv, s kim se sve dosad kacio!) Sledeci put je upozori da ces pustiti psa da se sam brani, na kraju krajeva, sposoban je za to. Ako je to ne urazumi...

Hvala vam ljudi,ne znam,videcemo sledeci put sta ce biti,kad se sretnemo. Ja cu lepo da zavezem Dzipsija za neki stub i sama da krenem da se bijem sa psom:)
Ne mogu da verujem, kako neko moze da otruje psa,te ljude treba pobiti.
Stvarno mi je zao...:(:(:(

Ovako nesto nemoj ni da ti padne napamet, zamisl da neki likovi biju nekoga
koga volis a vezane su ti ruke :) Znaci to nikako....
Sad se nadaj da Dzipsi nije "presao" na onu stranu, jer se po mom iskustvu
nikad ne vracaju...
Inace nedavno se meni tako nesto desilo, s tim sto su dva psa bila u pitanju i
stalno su pokusavali da pridju meni i Encu sa ledja, a kako je Enco bio na
povodcu nije mogao bukvalno nista i resio sam da ga pustim, jer ne kapiram
sta bi dobio ako ga ovi napadnu a ja ga kao vucem... Kad sam ga pustio resio
je situaciju za minut... Nije ih ih povredio samo ih je dobro pretumbao i vise sa
njima nemamo problema, kad nas vide vise ni nelaju...
Srecom i dalje se normalno igra s psima koji su nam poznati od ranije!

Ovako nesto nemoj ni da ti padne napamet, zamisl da neki likovi biju nekogakoga volis a vezane su ti ruke :) Znaci to nikako....
Sad se nadaj da Dzipsi nije "presao" na onu stranu, jer se po mom iskustvu
nikad ne vracaju...
Inace nedavno se meni tako nesto desilo, s tim sto su dva psa bila u pitanju i
stalno su pokusavali da pridju meni i Encu sa ledja, a kako je Enco bio na
povodcu nije mogao bukvalno nista i resio sam da ga pustim, jer ne kapiram
sta bi dobio ako ga ovi napadnu a ja ga kao vucem... Kad sam ga pustio resio
je situaciju za minut... Nije ih ih povredio samo ih je dobro pretumbao i vise sa
njima nemamo problema, kad nas vide vise ni nelaju...
Srecom i dalje se normalno igra s psima koji su nam poznati od ranije!

Ko kaze da ja ne bi njih pretukla?:D:D:D
Ma evo danas se normalno igrao sa jednim muzijakom,ali jedina promena koju primecujem je ta sto je poceo da forsira to da mora da bude glavni u igri. igra se igra i onda obori psa na zemlju(koji je inace 2x veci od njega) i bukvalno ga opkoraci i ne da mu da ustane. Ovo pre nikad nije radio.

Pazi samo da u takvim situacijama ne naidje na psa koji nije voljan da se pokori drugom, jer ce sigurno doci do svadje kad ga bude oborio na zemlju.
Mozda je najbolje da se igra samo sa lopticom ;) :lol:

Mozda!!!Loptica se ne buni!!!! Ma sad ga pustam samo sa proverenim psima,koje je on vec odavno upoznao i zna kakve su mu mogucnosti i gde je granica bezobrazluka:):):)
Grrr...malo pre je pojeo svoju ciniju:twisted::twisted::twisted:
Naucili smo ga(jako glupa ideja,koja inace nije bila moja) da donese ciniju kad treba nesto da mu stavimo u nju,sto je on poceo bezobrazno da koristi i da je donosi i kad mu ne kazemo. I onda kad nista ne dobije iznervira se i unisti ciniju!!!!!

Ej stvarno ste genijalni (cinija-vrh!!!)A imam savet to za grublju igru mozda ti upali ja obicno kada primetim da pocinje pas da se malo grublje igra obicno ga malo pogrdim "Ne tako lepo se igraj" pa ga pomazim i pustim da nastavi i tako bezbroj puta dok ne ukapira zasto ga grdim dosad je upalilo pa probaj nista te ne kosta

Pit Bull .. koliko postova ovde ... kada sam ja svojevremeno pricao i p-isao o Pitovima na ovom forumu zgazise me i banovase me dok si reko PIT, a temu naravno zatvorili i bacili kljuc u Dunav .. :D:D .. a vidi sada .. 37 listova .. svaka cast .. Nadam se da ce ova tema da istraje. Ja volim Pitove, cuvao sam sve i svasta, sada trenutno Staforskog Terriera koji je u 7 godini i on mi je najveca razonoda pored mojih pirana i oskara u Akvarijumima .. Kad se terrijer veze za coveka .. uff . to nekad moze i bas tesko da bude .. sta mislite ???

Redovno tj. svakodnevno odem na ovaj forum i citam postove i nemogu vam reci koliko me to opusti kada citam o Pitovima...
Donat (moj pas) ima svaki mjesec neku infekciju oka i imam osjecaj da veterinari prave pokuse na njemu jer nemogu da svatim da mu infekcija prolazi samo dok pije lijekove...
Kada mu se desno oko zatvori onda je ljut na samoga sebe i nemoze nijedno dijete proci ulicom a da on ne poludi...Sa 11 mjeseci je poceo da laje na ljude (komsije) koji prolaze i onda im ja dam komad suhog mesa,za suho meso sve radi, i odvikao se od tog lajanja na komsije, ali nemam ja klaonicu i susharu mesa da svakom djetetu dam komad kada se njemu oko zatvori hahahahah,salim se malo, ali fakat neznam sta da radim
Jos jednom pozdrav svim ljubiteljima pasa a posebno Pitova

Moja zenka je otrovana pre 15 dana zasto, ne znam, znam da je bila umiljata, pitoma, i najbolji pas koga cu ikada imati i ako neko kaze pitovi su ovakvi ili onakvi , znam samo jedno BOLJI SU OD MONOGIH LJUDI.

Ovo je nekako proslo neprimeceno. Zao mi je. Mogu da zmislim kako ti je. Ne zna covek kako da se oseca i sta da misli kad makar procita tako nesto. Krenula sam od :( ali sad sam stvarno :evil::evil::evil:

Redovno tj. svakodnevno odem na ovaj forum i citam postove i nemogu vam reci koliko me to opusti kada citam o Pitovima...
Donat (moj pas) ima svaki mjesec neku infekciju oka i imam osjecaj da veterinari prave pokuse na njemu jer nemogu da svatim da mu infekcija prolazi samo dok pije lijekove...
Kada mu se desno oko zatvori onda je ljut na samoga sebe i nemoze nijedno dijete proci ulicom a da on ne poludi...Sa 11 mjeseci je poceo da laje na ljude (komsije) koji prolaze i onda im ja dam komad suhog mesa,za suho meso sve radi, i odvikao se od tog lajanja na komsije, ali nemam ja klaonicu i susharu mesa da svakom djetetu dam komad kada se njemu oko zatvori hahahahah,salim se malo, ali fakat neznam sta da radim
Jos jednom pozdrav svim ljubiteljima pasa a posebno Pitova

Pa jesu li mu uzimali bris i radili antibiogram? Za infekcije oka se kao najbolja ovde i na Malti (bio je jedan macan kog smo "lecili" online) pokazala kombinacija antibiotika i kortizona.

Ma evo danas se normalno igrao sa jednim muzijakom,ali jedina promena koju primecujem je ta sto je poceo da forsira to da mora da bude glavni u igri. igra se igra i onda obori psa na zemlju(koji je inace 2x veci od njega) i bukvalno ga opkoraci i ne da mu da ustane. Ovo pre nikad nije radio.[/QUOTE]

Rina tako je i Mrvica promenila ponasanje kad ju je napala ona zenka retrivera...mislim da ssam pisala ovde o tome...SAd uvek ali uvek ona mora da bude glavna, ne mislim da je to zato sto je pit vec jednostavno dominantnijji psi tako reagyju..Tako da Dzipsi je ocigledno dominantan muzjak, a ta vlasnica ne znam dal bi ostala ziva da mi njen pas napadne mog jos jednom :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ala bi bilo veselo....
A da Mrvki je bila tako smorena i nije htela nisakim da se mazi ni da jede celo to vece, posle je legle i spavala i rezala hehehhehehe izgleda da je to simptomaticno...
POsle su se njih dve u par navrata opet dokacile samo bez posledica, mi odmah uletimo ja se toliko proderem GDE CEC da ona automatski staje. Sad se normalno setamo i ok su cak se nekad i igraju:)

@ cavert jako mi je zao tvoje kuce, uzasno je to sto ovakve price slisam u poslednje vreme cesto.Po parkovima stavljaju otrov za pacove pa se cesto i psi otruju tako, ne znam sta da kazem uzas:cry::cry::cry: A ako ju je neko namerno otrovao onda stvarno :evil::evil::evil: groznih ljudi ima sta li je u njihovim glavama???

jao banovace me pocela sam da gusim temu, ali morala sam ovo da podelim sa vama ko nije gledao uzivace, ima i potresnih slika vi sa slabim srcem.....sta da vam kazem maramice u ruke...ja se raspalakala ali i odusevila. poz drugariii

Back