Pisonero (EK): Projekat Jadar može biti dobra ekonomska prilika za Srbiju

koncept elektroautomobila je na izdisaju, a prelazi se na vodonik
ne kazem da nece trebati litijuma, i da ce se odjednom preci na vodonik, samo kazem da smo trenutno u prelaznom periodu

vodonik, 100% cist, generacija iza nas ce ga koristiti za prevoz 100%, sada smo u tranziciji, samo se je pitanje cija ce tehnologija prevladati
Ja bih stvarno voleo da ste vi u pravu, onomad sam i otvorio temu o tome, videćemo.

Ja bih stvarno voleo da ste vi u pravu, onomad sam i otvorio temu o tome, videćemo.
ja nisam jos sve iscitao, ali izgleda se samo radi o tome ko moze da ga proizvede najjeftinije VODONIK, rusi ili zapad, a sto se tice automobila, mislim da nije problem tojota i svi redom, SA AUTOMOBILIMA NA VODONIK CEMO LAKO, ETO TOJOTA VEC IMA

Naravno da podržava jer svima će trebati litijum za razne baterije, naročito u eri ekspanzije elektroautomobila. Imaju okvirni plan da se do 2030. ili koju godinu posle u Evropi prestanu praviti normalni. Doći će vreme kad ćemo svi proklinjati dan kad su izmišljeni.
I to mislim , odakle tolika struja da napuni baterije velikog broja automobila .. Mada je tačno ali prosto neverovatno kako mali kablić napuni sav kapacitet baterija za nekoko minuta.

Gde je kajmak ?

https://beta.rs/ekonomija/ekonomija-srbija/155799-mihajloviceva-srbija-bogata-kriticnim-mineralnim-sirovinama-vrednim-250-milijardi-evra
https://startit.rs/srbija-ima-litij...sto-prilike-gradani-vide-ekolosku-katastrofu/

"Planirano je da se kod samog rudnika izgradi i fabrika baterija, a navode se prihodi u milijardama evra. Poređenja radi, Ujedinjeni Arapski Emirati imaju 10 odsto ukupnih svetskih zaliha nafte, a izvoz tog fosilnog goriva čini gotovo trećinu tamošnjeg bruto domaćeg proizvoda.

Ukoliko dobije sve dozvole, Rio Tinto bi do 2026. trebalo da otvori rudnik. Kako Danas piše, za 10 godina rada rudnika, kompanija će profitirati četiri milijarde evra, a država će od toga kroz poreze i rudnu rentu dobiti 300 miliona evra. Pritom nije uračunata šteta od devastacije područja."

Ti el automobili kada se zaukcu, Japanci ce vec poceti da prave SUS motore na vodonik...
Kupiš "teslu" i posle 8godina bacis auto jer nema zamene baterija , to je isplativo za one koji dnevno prelaze minimum 300 km .
A zamisli sad deponije za milione baterija koje je jš opasnije reciklirati nego proizvesti. Sve mora ručno da ne pukne.

Poslednja izmena:
И они нама тек тако препуштају ту изврсну економску прилику?! Е баш су великодушни?
Па да искористимо, или да не верујемо Данајцима, тј Латинима ни кад дарове носе?

Ја сам за ово друго, да подржимо ВЕЛИКУ ЕКОНОМСКУ ПРИЛИКУ ЗА НЕМАЧКУ
и да подржимо вађење литијума у НЕМАЧКОЈ!

I da spuste u Nemackoj sa 25% na 5% rudne rente kao kod nas za litijum

I to mislim , odakle tolika struja da napuni baterije velikog broja automobila .. Mada je tačno ali prosto neverovatno kako mali kablić napuni sav kapacitet baterija za nekokoVe
I to mislim , odakle tolika struja da napuni baterije velikog broja automobila .. Mada je tačno ali prosto neverovatno kako mali kablić napuni sav kapacitet baterija za nekoko minuta.
Vecina baterija bi se punile nocu kada ne radi industrija i ima viska struje posto se ne moze zaustavljati i pokretati elektrana i jednostavno menjati nivo proizvodnje.

Gde je kajmak ?

https://beta.rs/ekonomija/ekonomija-srbija/155799-mihajloviceva-srbija-bogata-kriticnim-mineralnim-sirovinama-vrednim-250-milijardi-evra
https://startit.rs/srbija-ima-litij...sto-prilike-gradani-vide-ekolosku-katastrofu/

"Planirano je da se kod samog rudnika izgradi i fabrika baterija, a navode se prihodi u milijardama evra. Poređenja radi, Ujedinjeni Arapski Emirati imaju 10 odsto ukupnih svetskih zaliha nafte, a izvoz tog fosilnog goriva čini gotovo trećinu tamošnjeg bruto domaćeg proizvoda.

Ukoliko dobije sve dozvole, Rio Tinto bi do 2026. trebalo da otvori rudnik. Kako Danas piše, za 10 godina rada rudnika, kompanija će profitirati četiri milijarde evra, a država će od toga kroz poreze i rudnu rentu dobiti 300 miliona evra. Pritom nije uračunata šteta od devastacije područja."
300 miliona evra nije nikakva para ,a da ne govorimo o pustosu koji bi ti mesetari ostavili za sobom .

Kakva orkestrirana propaganda kraljoubica i ubica srba.
Vi koji ste sa ustasama i bugarima i siptarima ubili kralja i prodali zemlju srpsku ustasama, siptarima i bugarima ste stvarne patriote, jer kupujete zemlju u srbiji i dalje je prodajete stancovanim parama rio tintu da bi finansirali medijsku kampanju "gradjana" srbije zvanih zuta patka heokolonijalistickih drzava....prvo unistite pa posaljete zutu patku da da naplati stetu....od riotinta naravno...a vi crnogorci brinite o svojoj ekoloskoj drzavi u svojoj drzavi, a ne da se borite za vlast u srbiji i pare od "stetnih" fabrika.
Naravno, da kod svakog rudarenja nastaje steta, ali da je bila veca korist od poljoprivrede u tom kraju ne bi ih pola bilo po zapadu i ovde brinulo za ekologiju zemlje koja propada bez ljudi.
Svoju decu ste prodali, vi pecalbari, a onda nastavili da prodajete i nasu.

Back