Pismo Demokratske omladine Nisa

Ovo pismo je prica za ljude van Nisa. Mi iz Nisa znamo ko cini tu "pametnu" omladinu iz DS-a. Oni sluze samo da ispipaju teren i stvore osnovu na koju ce da se vezu "pametniji" stariji.
Clanovi DS-a u Nisu (kao i ostali politicari) su ljudi koji se samo grabe da dodju do pozicije da bi nakrali lovu. To su do sada bar jasno dokazali svi do jednog, od bivsih funkcionera od kojih se neko jos "rita" i pokusava da se vrati nazad (Z.Zivkovic) a neko zivi na lovorikama onoga sto je stvorio (na pr. Krstic : direktor Savezne uprave Carine, pa direktor Karicevog "Evropa osiguranja" kao nagrada za usluge koje je cinio Karicu, pa ...).
I ovi aktuelni imaju svoje bisere : sta se desilo sa suprugom Dr. Zivica koja je isterana iz JAT-a zbog kradje i malverzacije sa firmom njenog supruga ? Ko pokusava da zataska kradju mocnika ? Demokrate koji su u sudstvu, ne na vlasti ali u senci. I tako redom.
E tu su SKOJ-evci DS-a na koje se oslanja ova gubitnicka partija.
Gospodo iz DS-a, uzalud stavljate "mlade" ispred. MI iz Nisa ih znamo, znamo koliko vrede a mnogo dobro znamo koliko vredite I VI. NEMATE NIKAKVIH SANSI.
Znate li zasto ?
Jer narod nije vise tolika ovca. A to ste valjda uspeli da shavtite.

PAC-PAC:
Молим и други пут.
Већ кад смо код поменутог да напишем шта сам једном згодом чуо од професора Николе Милошевића, једног од оргиналних из прве поставе ДС-а.
Мартовске демонстрације у току, студенти иду код Слобе на преговоре и са њима Мићуновић као представник опозиције.
Студенти су имали више захтева а између осталог и да се Вук пусти из затвора. Читавим путем до Слобе им је солио памет да траже шта год хоће само да Вука не помињу ни под разно. И тако стигну они и распале по захтевима, на крају стигоше и до Вука а Слоба мртав 'ладан на то рече: "Па добро бре Мићуне, шта смо се ми договорили?"
Након тога прва постава напушта ДС а Коштуница чека прву прилику да то одради сам јер не трпи конкуренцију.
На крају се показало и ко је Мићун а боме и ко су и Вук и Коштуница.
Туга неописива колико смо глупи.

Zanimljivo. Ali zar Nikola Milosevic nije iz DSS-a?

Gianfranco:
Ovo pismo je prica za ljude van Nisa. Mi iz Nisa znamo ko cini tu "pametnu" omladinu iz DS-a. Oni sluze samo da ispipaju teren i stvore osnovu na koju ce da se vezu "pametniji" stariji.

Tacno tako! I to nije slucaj samo sa DS-om, isto tako, a mozda i jos gore, je sa omladinom DSS-a u Nishu. Sa mladima se postupa kao da nisu ljudi, a matori kadar je i vise nego jadan, no on se o svemu pita (mladi ce deliti letke ako treba, ili lepiti propagandne plakate). Ako je neko zavrsio neki tamo bezvezni fakultet - postaje jedan od glavnih u stranci. U DS-u je situacija ipak bolja, tamo se mladi angazuju i rade ponesto, ali jasno je da ne mogu da dodju do pozicija pre njihovih starijih kolega. O njihovom kvalitetu (pre svega o njihovom postenju i lepom vaspitanju) ne bih da govorim: oni (DS) kao da su birali najgore ljude da budu sede u skupstini grada. Ponekad pomislim da bi trebalo da se uclanim u DS, ali me ozbiljno odbija to sto bi trebalo da tabam put za one ljude koji se ponasaju kao da su rasli na ulici i koji srame ovaj grad cim se pojave pred kamerama.

Gianfranco:
Clanovi DS-a u Nisu (kao i ostali politicari) su ljudi koji se samo grabe da dodju do pozicije da bi nakrali lovu. To su do sada bar jasno dokazali svi do jednog, od bivsih funkcionera od kojih se neko jos "rita" i pokusava da se vrati nazad (Z.Zivkovic) a neko zivi na lovorikama onoga sto je stvorio (na pr. Krstic : direktor Savezne uprave Carine, pa direktor Karicevog "Evropa osiguranja" kao nagrada za usluge koje je cinio Karicu, pa ...).
I ovi aktuelni imaju svoje bisere : sta se desilo sa suprugom Dr. Zivica koja je isterana iz JAT-a zbog kradje i malverzacije sa firmom njenog supruga ? Ko pokusava da zataska kradju mocnika ?

Pogledaj samo argument o propasti sporta u gradu: traze da se ulaze u klubove u kojima su predsednici sami najvisi gradski funkcioneri DS-a! Sasa Zivic je predsednik rukometnog kluba (Zeleznicar), Zoran Zivkovic predsednik kosarkaskog kluba (Ergonom), zaboravio sam kako se zove predsednik vaterpolo kluba (VK Nis) koji je isto tako iz DS-a, a sreca je da je dosao neki privatnik u Radnickom (FK) pa da i odatle ne traze novac za svoj dzep. S druge strane, ideju nove gradske vlasti da se grade hale sportova i na taj nacin razvija sport u gradu oni zaustavljaju recima da nece biti onih koji bi odlazili u te hale. Kao da su do sada ovi njihovi klubovi ostvarili kakve svetske rezultate. Na jedan nacin traze da Nish izgleda evropski, da ima infrastrukturu, aerodrom npr, i objekte kakve ima jedan ovoliki grad u Evropi, a s druge govore da je glupo ulagati u hale, jer je potrebno ulagati u klubove. Bilo bi fer kad bi sami podneli ostavke na tim klupskim funkcijama pa da tada traze da se novac usmeri ponovo u klubove (jer ovako je "gospoda" iz DS-a toliko providna da njihove izjave postaju bezobrazne, i lice na samaranje gradjana).

Nema u Nisu stranke koja ima najpre kvalitetan kadar (svima je cilj da prenesu svoju zadnjicu u bgdsku, tj. republicku skupstinu), a otud ni kvalitetnu ideju.

Gianfranco:
Gospodo iz DS-a, uzalud stavljate "mlade" ispred. MI iz Nisa ih znamo, znamo koliko vrede a mnogo dobro znamo koliko vredite I VI. NEMATE NIKAKVIH SANSI.
Znate li zasto ?

Ne znam iz koje si ti stranke, ali siguran sam da u nekoj jesi. Ne znam koja bi to stranka mogla da bude jaca od DS-a i SRS-a (ako si iz ove onda opet nema se o cemu govoriti). Neko treci ovde ne moze da odigra neku znacajnu ulogu (sem u ovoj trenutnoj simbiozi, koja se pokazuje prilicno slabo, stalno pod udarima spolja i iznutra). Mladi ce glasati i dalje u ogromnom broju za DS jer je to danas moderno (ili je njihov predstavnik uvek neko lepsi od predstavnika drugih stranaka koji se kandiduju), a matori konzervativci indoktrinirani velikosrpskom idejom za SRS kao jedinu preostalu desno orijentisanu stranku koja ima sanse u borbi protiv demokratskih stranaka (koje isto tako nimalo nisu demokratske).

Gazdanebojsa:
Zeleo bih da vam pokazem sta su clanovi omladine DS-a iz Nisa delili danas u gradu. Nesto slicno su najavili i za 5. avgust. Inace, uz Studentsku uniju, omladina DS-a je jedina drustvena organizacija u Nisu koja je javno rekla sta misli povodom danasnjeg dana.

Quote:

Postovani sugradjani,

1995. imali smo po petnaestak godina. Nismo razumeli sta se sve oko nas dogadja. Nesvesno smo odrastali uz stravicne slike, price nasih starijih, svedocenja nasih rodjaka i prijatelja iz Bosne i Hrvatske...

Sada smo zreli ljudi, svesni mnogih losih stvari koje su se desile nasem i drugim narodima. Svesni smo i spremni da ucimo na greskama. Tudjim, ali najpre i najvise na nasim.

U ovo vreme 1995. godine neko je ubio osam hiljada ljudi u samo nekoliko dana. Jeadn ubijen je mnogo, a osam hiljada... Puno koncerata na kojima smo bili, puno protesta na kojima smo ucestvovali, pune tribine hala i stadiona - puno puta smo bili opcinjeni masom oko nas. A neko je takvu masu ljudi ubio pre deset godina.

Neki od njih su to ucinili iz mrznje. Neko iz zla koje zivi u njemu. Neko iz osvete. neko je to uradio misleci da na taj nacin cini nesto dobro za nas, za generaciju koja dolazi posle njegove. Mislili su da ce osam hiljada ljudi manje na ovom svetu znaciti vise mesta za nas, vecu slobodu i veci ponos.

Mi to nismo znali tada, a kamoli odobrili da se neko tako bori za nas. Svesni greske pocinjene u ime Srba i Srbije, zelimo da svi to znaju i da se to nikada vise ne ponovi. Narocito ne u ime bilo cije buducnosti, makar to bila i nasa. Ucimo na nasim greskama, a osam hiljada ljudi je greska koju mi nismo pocinili, a u nase je ime pocinjena.

Ovo pismo vama, nasim sugradjanima, nema nameru da trazi krivce, da uporedjuje zrtve, da osudjuje i oslobadja. Jedino hocemo da kazemo da sada znamo sta je ucinjeno. I obecavamo sebi, vama, svetu, buducnosti i istoriji da cemo dati sve od sebe da se to ne ponovi, barem ne u nase ime, barem ne radi naseg boljeg zivota.

Demokratska omladina Nisa
Nis, 11. 07. 2005.

Ретардирани изманипулисани морони!

1) Нема 8.000 убијених! Где је списак???
2) Нико то није радио у моје име нити било чије име!
3) Убијено их је око 2.000 и то не само стрељањем. Али наравно, то ретардирани изманипулисани морони не знају, јер им је довољно да им неко нешто каже и они аутоматски да прихвате то. Пола их је убијено у ратним дејствима изм. српске и муслиманске војске (војска на војску).

Надам се да ће се десити и то чудо па да ти квази интелектуалци проуче неки догађај пре него што га коментаришу!
Ваљда су студирали, па знају како се учи?

Misanthropos:
PAC-PAC:
Молим и други пут.
Већ кад смо код поменутог да напишем шта сам једном згодом чуо од професора Николе Милошевића, једног од оргиналних из прве поставе ДС-а.
Мартовске демонстрације у току, студенти иду код Слобе на преговоре и са њима Мићуновић као представник опозиције.
Студенти су имали више захтева а између осталог и да се Вук пусти из затвора. Читавим путем до Слобе им је солио памет да траже шта год хоће само да Вука не помињу ни под разно. И тако стигну они и распале по захтевима, на крају стигоше и до Вука а Слоба мртав 'ладан на то рече: "Па добро бре Мићуне, шта смо се ми договорили?"
Након тога прва постава напушта ДС а Коштуница чека прву прилику да то одради сам јер не трпи конкуренцију.
На крају се показало и ко је Мићун а боме и ко су и Вук и Коштуница.
Туга неописива колико смо глупи.

Zanimljivo. Ali zar Nikola Milosevic nije iz DSS-a?

Gianfranco:

Tacno tako! I to nije slucaj samo sa DS-om, isto tako, a mozda i jos gore, je sa omladinom DSS-a u Nishu. Sa mladima se postupa kao da nisu ljudi, a matori kadar je i vise nego jadan, no on se o svemu pita (mladi ce deliti letke ako treba, ili lepiti propagandne plakate). Ako je neko zavrsio neki tamo bezvezni fakultet - postaje jedan od glavnih u stranci. U DS-u je situacija ipak bolja, tamo se mladi angazuju i rade ponesto, ali jasno je da ne mogu da dodju do pozicija pre njihovih starijih kolega. O njihovom kvalitetu (pre svega o njihovom postenju i lepom vaspitanju) ne bih da govorim: oni (DS) kao da su birali najgore ljude da budu sede u skupstini grada. Ponekad pomislim da bi trebalo da se uclanim u DS, ali me ozbiljno odbija to sto bi trebalo da tabam put za one ljude koji se ponasaju kao da su rasli na ulici i koji srame ovaj grad cim se pojave pred kamerama.

Gianfranco:
I ovi aktuelni imaju svoje bisere : sta se desilo sa suprugom Dr. Zivica koja je isterana iz JAT-a zbog kradje i malverzacije sa firmom njenog supruga ? Ko pokusava da zataska kradju mocnika ?

Pogledaj samo argument o propasti sporta u gradu: traze da se ulaze u klubove u kojima su predsednici sami najvisi gradski funkcioneri DS-a! Sasa Zivic je predsednik rukometnog kluba (Zeleznicar), Zoran Zivkovic predsednik kosarkaskog kluba (Ergonom), zaboravio sam kako se zove predsednik vaterpolo kluba (VK Nis) koji je isto tako iz DS-a, a sreca je da je dosao neki privatnik u Radnickom (FK) pa da i odatle ne traze novac za svoj dzep. S druge strane, ideju nove gradske vlasti da se grade hale sportova i na taj nacin razvija sport u gradu oni zaustavljaju recima da nece biti onih koji bi odlazili u te hale. Kao da su do sada ovi njihovi klubovi ostvarili kakve svetske rezultate. Na jedan nacin traze da Nish izgleda evropski, da ima infrastrukturu, aerodrom npr, i objekte kakve ima jedan ovoliki grad u Evropi, a s druge govore da je glupo ulagati u hale, jer je potrebno ulagati u klubove. Bilo bi fer kad bi sami podneli ostavke na tim klupskim funkcijama pa da tada traze da se novac usmeri ponovo u klubove (jer ovako je "gospoda" iz DS-a toliko providna da njihove izjave postaju bezobrazne, i lice na samaranje gradjana).

Nema u Nisu stranke koja ima najpre kvalitetan kadar (svima je cilj da prenesu svoju zadnjicu u bgdsku, tj. republicku skupstinu), a otud ni kvalitetnu ideju.

Gianfranco:
Znate li zasto ?

Ne znam iz koje si ti stranke, ali siguran sam da u nekoj jesi. Ne znam koja bi to stranka mogla da bude jaca od DS-a i SRS-a (ako si iz ove onda opet nema se o cemu govoriti). Neko treci ovde ne moze da odigra neku znacajnu ulogu (sem u ovoj trenutnoj simbiozi, koja se pokazuje prilicno slabo, stalno pod udarima spolja i iznutra). Mladi ce glasati i dalje u ogromnom broju za DS jer je to danas moderno (ili je njihov predstavnik uvek neko lepsi od predstavnika drugih stranaka koji se kandiduju), a matori konzervativci indoktrinirani velikosrpskom idejom za SRS kao jedinu preostalu desno orijentisanu stranku koja ima sanse u borbi protiv demokratskih stranaka (koje isto tako nimalo nisu demokratske).

Vidim da jos neko logicki i pametno razmislja. Reci cu ti posteno : nisam clan nijedne partije. Tacno je da sam razmisljao da se prikljucim negde, da dam i ja moj doprinos nekoj boljoj buducnosti. Bicu otvoren, pokusao sam da na sastancima nekih partija diskutujem, dam neki svoj predlog a i da kritikujem demokratski. Znas li sta je bilo ? Predloge su pisali "ko bajagi" uz komentar :"razmotricemo" (uglavnom su to bili neki levi predstavnici partije koji sluze samo za zamajavanje ljudi) a za bilo koju kritiku, i najnaivniju su graktali na mene jer nisam "na liniji partije". Cutati - znaci biti na liniji a kritikovati, znaci biti protivnik.
Ovo je razlog da nisam hteo da se uclanim NIGDE. Sanse imaju samo matori, uglavnom prebezi iz SPS-a, a mi mladi smo orudje koje tek treba da se "partijski izklese i dokaze".
Otisao sam i do "CISTE DEMOKRATIJE" koju vodi zvanicno sin dekana Med. fakulteta, Dr. Visnjica a u stvari, idejni vodja je - tata. I oni su medju sobom podeljeni a ja sam lepio plakate. Isto ono sto i ti kazes.
U G17+ ne bih usao makar mi i platili. To su tek lopovi.
Zvali su me u Karicevu stranku. Tamo su mi nudili da mi pomognu oko zaposlenja. Jednog trenutka sam zamalo prihvatio ali kada sam tamo video Miki Milutinovica, bivseg SPS-ovca, bivseg prijatelja bivseg direktora Carine Gorana Nikolica koji je bio bivsi predsednik SPS-a, koji je napredovao u sluzbi, cak do mesta DIREKTORA PTT-a zato sto je bivsu svalerku bivseg Predsednika gurao kroz sluzbu. Kada je SPS pao, pao je Goran, pao je i Miki Milutinovic, popularno nazvan "Miki hiljadarka" jer je svaka njegova usluga kostala 1000 DM ali su mi ostala tri stana i kuca. Karijeru je nastavio kod Karica koji kupuje takve budale. Sada je na funkciji u SO Crveni Krst. E pa tada sam odlucio da im ipak ne pridjem.
A pitas ko je jak. Ne znam ni sam. Od kada nema Seselja, radikali su mi simpaticniji ali samo zbog jedne stvari, NEMAJU SKANDALE KAKVE IMA DS, DSS, G17+. O Karicu ne zelim ni da pricam. Ne zelim da me iko koristi da bi zastitio svoje ukradene pare. Pogotovu sada kada sam procitao da onaj debil Karicev koji je napravio udes u pijanom stanju, pa pravili pozoriste i dovozili ga u gipsu, sada vestaci tvrde da nije bio pijan. Nije mi zao one ribe, sta je trazila to je i dobila, htela je da se k..a za pare a dobila je invaliditet. Pitam se samo koliko kosta savest vestaka, za koliko su se prodali. E pa kada oni mogu da kupe savest lekara - vestaka ***** ti takvog vestaka, i ***** ti takvu partiju koja kupuje i savest ljudi. Ako su oni spremni i na sve ovo, sta bi uradili, ne dao Bog< da nekim slucajem dodju na vlast. E zato me nema ni tamo. Sada ces da me pitas, pa za koga cu da glasam ?
N I Z A K O G A. Bar dok ne ispliva neko ko je iole malo pametan ALI POSTEN.

vzeoy7y9:
King 7:
King 7,posle raspad komunisticke mafije,ta mafija bi trbala da prodje,kako su nasa braca prosla,kada je mrtvi zlocina Josip Broz Titovic,dosao na vlast,a ne da se "sikaraju" po ulicama HISA,sramoteci Srpsko dostojanstvo sirom sveta.
posle 5. oktobra su odmah oslobodjeni siptarski ratni zarobljenici i pusteni kucama. U isto vreme je nestalo stotine Srba na Kosovu.

Gianfranco:
Otisao sam i do "CISTE DEMOKRATIJE" koju vodi zvanicno sin dekana Med. fakulteta, Dr. Visnjica a u stvari, idejni vodja je - tata. I oni su medju sobom podeljeni a ja sam lepio plakate. Isto ono sto i ti kazes.

(Neki pricaju da postoji cenovnik na tom fakultetu.) Ja sam jednom otisao na glasanje (sasvim slucajno) i na nekom od lokalnih nivoa vlasti glasao za tu stranku, jer su mi se cinili prolokalno orijentisani, a ono za korupciju sam pristao da progutam. Naravno, znao sam da je to bacen glas, ali za koga glasati (od vecih stranaka)?

Gianfranco:
U G17+ ne bih usao makar mi i platili. To su tek lopovi.

Oni su meni uvek licili na lutke koje menjaju boju, jer znam gomilu ljudi koji su sada tamo, a koji su promenili niz stranaka. (Najveci broj je, cini mi se, onih koji su presli u G17 iz neke desno orijentisane stranke ili iz DSS-a, koji - uzgred receno - ne mari mnogo za svoje clanove.) Ali su to obicno jako lukavi ljudi, imaju nos za posao i novac, mada nisu karakteri (pogledaj samo Radana Ilica).

Gianfranco:
Zvali su me u Karicevu stranku. Tamo su mi nudili da mi pomognu oko zaposlenja. Jednog trenutka sam zamalo prihvatio ali kada sam tamo video Miki Milutinovica, bivseg SPS-ovca, bivseg prijatelja bivseg direktora Carine Gorana Nikolica koji je bio bivsi predsednik SPS-a, koji je napredovao u sluzbi, cak do mesta DIREKTORA PTT-a zato sto je bivsu svalerku bivseg Predsednika gurao kroz sluzbu. Kada je SPS pao, pao je Goran, pao je i Miki Milutinovic, popularno nazvan "Miki hiljadarka" jer je svaka njegova usluga kostala 1000 DM ali su mi ostala tri stana i kuca. Karijeru je nastavio kod Karica koji kupuje takve budale. Sada je na funkciji u SO Crveni Krst. E pa tada sam odlucio da im ipak ne pridjem.

Ja sam primetio da prilicno glupi ljudi pristupaju ovoj stranci. Obicno slabo obrazovani, ili provincijskog vaspitanja i duha. Primetio sam da njima nije bitno ko im pristupa, niti ko ih zastupa u nekoj lokalnoj skupstini.

Gianfranco:
Bar dok ne ispliva neko ko je iole malo pametan ALI POSTEN.

Ja sam mislio da sam preduzmem nesto, tj. da sam organizujem stranku i krenem nesto da radim. Zanima me lokalni plan. Imam sirok i dubok koncept ali malo zainteresovanih. Ljudi su stekli pogresno misljenje o citavoj politici zahvaljujuci ljudima koji se trenutno njom bave, tj. nacinom kojim to rade. Ima mnogo problema. No, izvesno je da ni ja necu ni za koga glasati.

Back