PAC-PAC:
Молим и други пут.
Већ кад смо код поменутог да напишем шта сам једном згодом чуо од професора Николе Милошевића, једног од оргиналних из прве поставе ДС-а.
Мартовске демонстрације у току, студенти иду код Слобе на преговоре и са њима Мићуновић као представник опозиције.
Студенти су имали више захтева а између осталог и да се Вук пусти из затвора. Читавим путем до Слобе им је солио памет да траже шта год хоће само да Вука не помињу ни под разно. И тако стигну они и распале по захтевима, на крају стигоше и до Вука а Слоба мртав 'ладан на то рече: "Па добро бре Мићуне, шта смо се ми договорили?"
Након тога прва постава напушта ДС а Коштуница чека прву прилику да то одради сам јер не трпи конкуренцију.
На крају се показало и ко је Мићун а боме и ко су и Вук и Коштуница.
Туга неописива колико смо глупи.
Zanimljivo. Ali zar Nikola Milosevic nije iz DSS-a?
Gianfranco:
Ovo pismo je prica za ljude van Nisa. Mi iz Nisa znamo ko cini tu "pametnu" omladinu iz DS-a. Oni sluze samo da ispipaju teren i stvore osnovu na koju ce da se vezu "pametniji" stariji.
Tacno tako! I to nije slucaj samo sa DS-om, isto tako, a mozda i jos gore, je sa omladinom DSS-a u Nishu. Sa mladima se postupa kao da nisu ljudi, a matori kadar je i vise nego jadan, no on se o svemu pita (mladi ce deliti letke ako treba, ili lepiti propagandne plakate). Ako je neko zavrsio neki tamo bezvezni fakultet - postaje jedan od glavnih u stranci. U DS-u je situacija ipak bolja, tamo se mladi angazuju i rade ponesto, ali jasno je da ne mogu da dodju do pozicija pre njihovih starijih kolega. O njihovom kvalitetu (pre svega o njihovom postenju i lepom vaspitanju) ne bih da govorim: oni (DS) kao da su birali najgore ljude da budu sede u skupstini grada. Ponekad pomislim da bi trebalo da se uclanim u DS, ali me ozbiljno odbija to sto bi trebalo da tabam put za one ljude koji se ponasaju kao da su rasli na ulici i koji srame ovaj grad cim se pojave pred kamerama.
Gianfranco:
Clanovi DS-a u Nisu (kao i ostali politicari) su ljudi koji se samo grabe da dodju do pozicije da bi nakrali lovu. To su do sada bar jasno dokazali svi do jednog, od bivsih funkcionera od kojih se neko jos "rita" i pokusava da se vrati nazad (Z.Zivkovic) a neko zivi na lovorikama onoga sto je stvorio (na pr. Krstic : direktor Savezne uprave Carine, pa direktor Karicevog "Evropa osiguranja" kao nagrada za usluge koje je cinio Karicu, pa ...).
I ovi aktuelni imaju svoje bisere : sta se desilo sa suprugom Dr. Zivica koja je isterana iz JAT-a zbog kradje i malverzacije sa firmom njenog supruga ? Ko pokusava da zataska kradju mocnika ?
Pogledaj samo argument o propasti sporta u gradu: traze da se ulaze u klubove u kojima su predsednici sami najvisi gradski funkcioneri DS-a! Sasa Zivic je predsednik rukometnog kluba (Zeleznicar), Zoran Zivkovic predsednik kosarkaskog kluba (Ergonom), zaboravio sam kako se zove predsednik vaterpolo kluba (VK Nis) koji je isto tako iz DS-a, a sreca je da je dosao neki privatnik u Radnickom (FK) pa da i odatle ne traze novac za svoj dzep. S druge strane, ideju nove gradske vlasti da se grade hale sportova i na taj nacin razvija sport u gradu oni zaustavljaju recima da nece biti onih koji bi odlazili u te hale. Kao da su do sada ovi njihovi klubovi ostvarili kakve svetske rezultate. Na jedan nacin traze da Nish izgleda evropski, da ima infrastrukturu, aerodrom npr, i objekte kakve ima jedan ovoliki grad u Evropi, a s druge govore da je glupo ulagati u hale, jer je potrebno ulagati u klubove. Bilo bi fer kad bi sami podneli ostavke na tim klupskim funkcijama pa da tada traze da se novac usmeri ponovo u klubove (jer ovako je "gospoda" iz DS-a toliko providna da njihove izjave postaju bezobrazne, i lice na samaranje gradjana).
Nema u Nisu stranke koja ima najpre kvalitetan kadar (svima je cilj da prenesu svoju zadnjicu u bgdsku, tj. republicku skupstinu), a otud ni kvalitetnu ideju.
Gianfranco:
Gospodo iz DS-a, uzalud stavljate "mlade" ispred. MI iz Nisa ih znamo, znamo koliko vrede a mnogo dobro znamo koliko vredite I VI. NEMATE NIKAKVIH SANSI.
Znate li zasto ?
Jer narod nije vise tolika ovca. A to ste valjda uspeli da shavtite.
Ne znam iz koje si ti stranke, ali siguran sam da u nekoj jesi. Ne znam koja bi to stranka mogla da bude jaca od DS-a i SRS-a (ako si iz ove onda opet nema se o cemu govoriti). Neko treci ovde ne moze da odigra neku znacajnu ulogu (sem u ovoj trenutnoj simbiozi, koja se pokazuje prilicno slabo, stalno pod udarima spolja i iznutra). Mladi ce glasati i dalje u ogromnom broju za DS jer je to danas moderno (ili je njihov predstavnik uvek neko lepsi od predstavnika drugih stranaka koji se kandiduju), a matori konzervativci indoktrinirani velikosrpskom idejom za SRS kao jedinu preostalu desno orijentisanu stranku koja ima sanse u borbi protiv demokratskih stranaka (koje isto tako nimalo nisu demokratske).