Pisci i žene

Pa i žene mogu da budu promiskuitetni pisci.

Omiljena fotografija pisca-zavodnika na delu. I iz aviona se vidi koliko oboje vole književnost :)
tumblr_m1rpgxOjOL1qhw6ua.jpg

Pa i žene mogu da budu promiskuitetni pisci.

Omiljena fotografija pisca-zavodnika na delu. I iz aviona se vidi koliko oboje vole književnost :)
tumblr_m1rpgxOjOL1qhw6ua.jpg

Sad me podsjeti na jedan tekst o Kamiju i Sartru i o tome kako su obojica bili ženskaroši, iako je Kami bio kao filmski glumac, a Sartr pojam ružnoće.

Postaviću link kad ga nađem.

Ovaj tvoj link me podseti na knjigu Istorija ljubavnica, u kojoj su pobrojane sve muke koje je Simon de Bovar imala sa Sartrom (pominju se i vanda i Olga).
Zanimljiva će biti, verujem, onima koje interesuje tematika. Kocipirana je kao hronološki prikaz slavnih ljubavnica, počevši od Periklove Aspasije, a završava se 60tih godna XX veka. Osim hronološke, podela je izvršena i prema "branšama" (ljubavnice mafijaša, klera, osvajača, "jevrejsko pitanje" i sl.).
Jedno poglavlje je posvećeno fiktivnim likovima, tj. ljubavnicama u književnosti (Džejn Ejr, Ana Karenjina, Elen Olenska, Ema Bovari i tako to).
Autor Elizabet Abot, izdavač Geopoetika.

Ovaj tvoj link me podseti na knjigu Istorija ljubavnica, u kojoj su pobrojane sve muke koje je Simon de Bovar imala sa Sartrom (pominju se i vanda i Olga).
Zanimljiva će biti, verujem, onima koje interesuje tematika. Kocipirana je kao hronološki prikaz slavnih ljubavnica, počevši od Periklove Aspasije, a završava se 60tih godna XX veka. Osim hronološke, podela je izvršena i prema "branšama" (ljubavnice mafijaša, klera, osvajača, "jevrejsko pitanje" i sl.).
Jedno poglavlje je posvećeno fiktivnim likovima, tj. ljubavnicama u književnosti (Džejn Ejr, Ana Karenjina, Elen Olenska, Ema Bovari i tako to).
Autor Elizabet Abot, izdavač Geopoetika.

Seksisti među nama sad bi rekli: "Eto vam, žene, knjiga za plažu."

Jadna Simon, mora da je patila zbog njegovih ljubavnica :lol: Dok je putovala po Americi, smuvala se sa Nelsonom Algrenom, čikaškim piscem (dobrim!), a fotografisao ju je njegov drugar i saradnik, fotograf Art Shay.
Art_Shay_Simone_de_Beauvoir_in_Chicago_808_67.jpg

http://chicagoist.com/2011/02/02/from_the_vault_of_art_shay_nelson_a.php#photo-2

Njen i Sartrov odnos, sudeći prema tom izvoru, svodio se na to da je ona pristajala na sve, samo da on nekako bude tu. Njene avanture su bile jedna od mentoda da mu privuče pažnju (ok i danak egzibicionizmu).
Za ovu Vandu mu je ozbiljno pomagala oko plana za osvajanje. I da je samo za Vandu...

Njen i Sartrov odnos, sudeći prema tom izvoru, svodio se na to da je ona pristajala na sve, samo da on nekako bude tu. Njene avanture su bile jedna od mentoda da mu privuče pažnju (ok i danak egzibicionizmu).
Za ovu Vandu mu je ozbiljno pomagala oko plana za osvajanje. I da je samo za Vandu...

Ne znam, nisam čitala o njima, ali sad vidim da je ona bila biseksualna, tako da možda i nije bila jadna nego je to bila stvar dogovora, i to im je odgovaralo?

Ma Sartr i Simoon su bili totalno šašavi. Jednom je pričao Arsen Dedić kako je nekih valjda šezdesetih godina sa svojom Gabi bio u SSSR. Putovali su vozom iz jednog u drugi grad, neka ruska linija od par hiljada kilometara, i Rusi su ih, kao strance, stavili u poseban kupe u kome su bili Sartr i Simon. Svih tih ne znam koliko sati ovo dvoje nisu ni riječ progovorili, ni međusobno ni sa Dedićima. Sartr je sve vrijeme u hodniku nervozno pušio, a Simon je nepomično sjedila unutra i čitala. Samo jednom ju je Arsen pitao da li je OK otvori prozor, i ona mu je kimnula glavom.

Back