Piraterija u Srbiji

A koji to domaći filmovi vrede da se skinu i uopšte gledaju bar dva-tri puta? Do sada sam skinuo sa yt dva filma, jedan američki, a drugi iz bivše SFRJ i ti filmovi su iz 80-ih godina i njih povremeno pogledam.
ima ih mnogo, koji vrede da se pogledaju više puta.
Tajvanska kanasta , Nacionalna klasa, Davitelj, Balkanski špijun, Maratonci, Bure baruta, Rane i mnogi drugi....

Ne mora torrentom da se skida.Ima sajtova gde se skidaju filmovi besplatno.Ima ih dosta.Inace koristim IDM,jer je veoma brz.
Privođenja zbog piraterije u regiji uistinu su rijetka, a najpoznatiji slučajevi vežu se za filmove, odnosno serije srpskog glumca i redatelja Dragana Bjelogrlića. Godine 2011. policija u Srbiji upala je u stan, oduzela računalo i privela Gorana Čujka jer je piratizirao film 'Montevideo, Bog te video' putem web stranice.
U danu kada je objavljena informacija da je film "Toma" došao do broja od 500 000 gledalaca, link sa piratskim snimkom filma počeo je da kruži internetom.
Jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi film "Toma" po društvenim mrežama uhapšen je i u nedelju je saslušan u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i detaljno izneo odbranu, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Svi oni koji su dalje neovlašćeno podelili ovaj link sa filmom ''Toma'', biće takođe procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, porucuju iz tužilaštva.
Ovde je to na smesnom nivou niko ne prodaje na ulici kao nekad,iako nema na netu i ne seruje se ne znaci da cemo ici u bioskop,pogotovo sto samo pare jure i bude na tvu ubrzo + serija
Који биоскоп ? Слаба понуда филмова

Ево овако ако се појави филм и појави се у биоскопу и дам папрену цену за карту за гледање филма и испостави де да је филм тотални промашај од очекиваног и ко ће мени да врати новце од куповне карте за биоскоп нико сви ће да слажу раменима

Овако скинем филм ако се испостави да је добар и да ми се свиди ја ћу га препоручити да гледање

Ево овако ако се појави филм и појави се у биоскопу и дам папрену цену за карту за гледање филма и испостави де да је филм тотални промашај од очекиваног и ко ће мени да врати новце од куповне карте за биоскоп нико сви ће да слажу раменима

Овако скинем филм ако се испостави да је добар и да ми се свиди ја ћу га препоручити да гледање
Па да те ухапсе...
Није у сваком биоскопу иста цена. Мањи биоскопи и кад нису премијере, цене су у реду.

Vidim da u Srbiji, Hrvatskoj i nekim zemljama cveta piraterija dok je u nekim zemljama zabranjena.
Evo primer našeg sugrađanina od pre nekoliko godina
SKINUO FILM SA INTERNETA, PLATIO 950 EVRA KAZNE Beograđaninu se ovo desilo u Nemačkoj, ali isto može i u SRBIJI

Bio je slučaj i u Srbiji
HAPŠENJE ZBOG FILMA "TOMA" U stan Kragujevčanina upao SBPOK, priveden zbog neovlašćenog deljenja linka

Jel pirati iz Srbije treba da se zabrinu?
Jel će doći vreme da će u Srbiji kažnjavati zbog preuzetog i otpremljenog sadržaja koji krši autorska prava?
Jel će pljuštati kazne zbog piraterije?

Šta vi mislite.
Hoće to kada naplaćuješ taj link.

Ja to radim malo drugačije. Ako mislim da me film interesuje, pogledam prvu verziju koju nađem, i ako zaslužuje, otići ću i u bioskop da ga odgledam, nije mi žao da dam pare. Kasnije za ličnu kolekciju skinem kvalitetnu kopiju.

U Kanadi ponekad (renije sam mnogo vise gledao Kodi, sad ne toliko) dobijes pismo od internet provajdera gde kaze nesto tipa primetili smo da gledate bla bla bla sa nedozvoljenih online sajtova i da je to protivzakonito.

Погрешио си.
Нелегално скидање је пиратерија.
Питај неког ко живи у Немачкој зашто је torrent законом забрањен.
И ван Немачке су људи кажњавани само за скидање и гледање.
Нпр пиратерија подразумева и филмове и музику и компјутерске игре.
Ако ниси купио mp3 на Амазону и није твој диск, нелегално је.
Међутим то се толерише.
Филмови а посебно игре не толеришу се. Divx је формат који је DVD рип и не може се нигде купити.
Дакле уколико неко рипује свој диск са филмом онда може.
Уколико је скинуто са интернета, нелегално је.
Многи сајтови за скидање књига су затворени због пиратерије и кршења ауторских права
Како сам прочитао у ранијим текстовима дозвољено је скидање али није дозвољено да у торент клијенту да сидујеш тај филм што си скинуо једино ако се неки закони мењали до тада

Back