Pilule za kontracepciju

e da te pita koto.
sta mislis, dal ginekolozi svaku ribu koja ih pita za pilule posalju na..pa ono bas detaljne pretrage?:)

ne posalju, al u startu rascistite;
kakvo ti je opce zdravstveno stanje, kakve su ti navike,kakav ti je cikus...
pa krvna slika...pa... proba...
ako primjetis promjene tipa gubitka/povecanja tezine, libida, raspolozenja...
mucnine, oblina krvarenja...krvarenja u tragovima...
onda lijepo odes svom ginekologu pa trazite pilulu ili metodu koja ce
bolje odgovarati tvom organizmu...
da ne pominjem da se milion i jedna stvar moze desiti
od preskocila sam pilulu do izgubila sam pilulu...
pa povracanje, pa dijareja...pa kombinacija s drugim lijekovima...
tipa raznih antibiotika...
sve to moze uticati npr. na efikasnost zastite...
pa onda dobila sam ranije...dobila sam kasnije...
ima tu gomila...potencijalnih razloga za...paniku, manju ili vecu...
na kraju krajeva, super je osjecaj kad imas dobrog lijecnika kojeg mozes pozvati telefonom ako nesto zaskripi...
ako se uspanicis...i zakazati si fino pregled, konsultaciju...
puno, puno bolji osjecaj nego da kroz sve to prolazis
sama trazeci odgovore po forumima...:(

A ja samo ne kapiram zbog cega se svi uvrede kada dodju na forum, ispricaju panicno svoju pricu tipa "bio joj je 14 dan i ja sam svrsio u nju, kolike su sanse da je trudna", "popila sam juce postinor, mogu li i danas", "da li moze sama da uzme pilule jer ja necu da stavljam kondom a ona nece kod ginekologa"- i dobiju razumne i logicne odgovore.

jes...bas ce joj ginekolog u privatnoj ordinaciji traziti licnu kartu ili mamu...trazice joj pare....pa ako stvarno ne moze kod redovnog neka proba ovu drugu varijantu

Ma postoje oni baš specijalni ginekolozi za adolescente, ako ne ovaj standardni. U Institutu, npr.
A samo za intervencije tipa abortus je obavezna saglasnost roditelja, za pregled i savetovanje ne. Eventualno uput.

Ma ko zna...:kafa:

Sta ako se ona boji pregleda, pa laze da je bila i da joj treba mamina saglasnost za recept. ( sve se plasim da je isao sa njom :roll:)

Mlada je ona, i nesigurna, a on je za nju mator konj koga mrzi da koristi kondom, pa se trudi da je ubedi da ona brine o zastiti. Em ne misli, em skida odgovornost sa sebe u slucaju da zastita omane...

A razmisljanje o bolestima...to je vec visa matematika.:roll:

E pa ljudi ovako, ja sam pochela da pijem yaz pre 9 dana tachno i imam par pitanja u vezi sa time. Dakle prvi put pijem pilule za kontracepciju i doktorka mi je rekla da analize krvi uradim krajem meseca tek poshto nisam imala nekih problema sa ciklusom koji bi sugestovali da se neshto neobichno deshava...
Kao prvo, promene raspolozhenja su mi nenormalne, non-stop plachem, neraspolozhena sam tragichno otkako ih pijem. Zatim grudi su mi jako nadute i bole...to je valjda sve normalno,nadam se i da ce proci uskoro?!
Drugo, vazhnije, imala sam seks posle 4. popijene pilule i dechko je svrshio u mene, to je uradio i 2 dana posle toga, dakle posle 6, je l' zashtita pochinje od prve popijene pilule i koja je ZAISTA mogucnost da se zatrudni uprkos pilulama, vasha iskustva??

Back