Piksija treba menjati !

Barde vrati se.

images

Alo treneru, igra mora da teče,
nema ukopavanja, stajanja na loptu,
vraćanja golmanu i slične gluposti.

Nisam ja platio ulaznicu da bih gledao kako očuvati jedan bod.
Hoću bre igru da vidim,
nema zastajkivanja kao i u muzici !

Iskreno mislim da ovaj X protiv Albanije uopšte nije tako loš niti razočaravajući, recimo setimo se kako se kako su na EP namučili Hrvate, Italijane i Špance koji su realno jači od Srbije, takođe kad pogledaš roster Albanaca i klubove gde im igrači igraju, ono to su klubovi kao što su Inter, Atalanta, Lacio, Everton, Rajo Valjekano, Espanjol, Benfika, Rubin Kazan, Sparta Prag, Bešiktaš, Dinamo Zagreb, AEK, Glazgov Rendžers , Leće, Empoli................ono generalno ne igraju u ništa lošijim klubovima nego naši , mislim ok svakako smo mi i dalje renomiranija selekcija od njih i mislim da bi i dalje trebalo da smo bolji od njih, ali onaj ko je mislio da će protiv Albanije biti lako, da smo mi sad tu nešto za klasu bolji od njih ono taj očigledno baš i nije najbolje upućun u aktuelna fudbalska zbivanja, mislim da čak i ovde u Beogradu neće biti lako protiv njih, ono već nakon žreba mislim da je bilo jasno da će protiv njih biti čupavo i neizvesno jer ono kvalitetom mogu da nam pariraju i igraće sigurno bez nekog posebnog respekta ili strahopoštovanja a pritom verovatno će protiv nas biti dodatno naoštreni i bilo je odma jasno da protiv njih nema šale.

Treba nam rasni selektor, cija pojava potera ko jutarnja kafa, neko legendaran. Kao brat Pantela. Da je on selektor , on bi rasno koordinisao nasom selekcijom lov na dronove, a umesto upaljaca , igrace bi nam gadjali stiklama i gacicama internacionalne bicharke koje bi on rasno gledao sa pojacane klupe kupljene u ikeji...

Iskreno mislim da ovaj X protiv Albanije uopšte nije tako loš niti razočaravajući, recimo setimo se kako se kako su na EP namučili Hrvate, Italijane i Špance koji su realno jači od Srbije, takođe kad pogledaš roster Albanaca i klubove gde im igrači igraju, ono to su klubovi kao što su Inter, Atalanta, Lacio, Everton, Rajo Valjekano, Espanjol, Benfika, Rubin Kazan, Sparta Prag, Bešiktaš, Dinamo Zagreb, AEK, Glazgov Rendžers , Leće, Empoli................ono generalno ne igraju u ništa lošijim klubovima nego naši , mislim ok svakako smo mi i dalje renomiranija selekcija od njih i mislim da bi i dalje trebalo da smo bolji od njih, ali onaj ko je mislio da će protiv Albanije biti lako, da smo mi sad tu nešto za klasu bolji od njih ono taj očigledno baš i nije najbolje upućun u aktuelna fudbalska zbivanja, mislim da čak i ovde u Beogradu neće biti lako protiv njih, ono već nakon žreba mislim da je bilo jasno da će protiv njih biti čupavo i neizvesno jer ono kvalitetom mogu da nam pariraju i igraće sigurno bez nekog posebnog respekta ili strahopoštovanja a pritom verovatno će protiv nas biti dodatno naoštreni i bilo je odma jasno da protiv njih nema šale.
Potpuno si u pravu. Zasto da pobedis i uzmes 3 boda kada mozes da uzmes 1 bod! Ili da ne uzmes nista. Sto je jos bolje. Evo , primer. Uplatis letovanje na Lefkadi. Spakujes stvari , spremis se za put, uplatis aranzman, kad ono zvoni telefon, kazu ti cestitamo osvojili ste put na svetsko prvenstvo. I sada sta ces ti da radis? A lepo si isplanirao , more, plazu, hladne koktele, palme... konobarice... a neeeee... neki tamo fudbalercic je hteo da da gol..., Ma nemoj! Pa sada ti treba da ides na prvenstvo, da se znojis , trcis tamo po nekom terenu, a mogao si sve to , samo na plazi dok ti filipinka radi masazu. Pa sine, nece da moze to tako....

Ne treba menjati Piksija vec celu ekipu iz Saveza.
A to necce mocci tek tako.
Uz to taj nekada vrhunski fudbaler i slodni motivacioni govornik
a samo prosecan trener
ima srecce koliko je tezzak i dobar strucni stab plus OK ekipu
Jbg covek je otisao na dva velika takmicenja i plasirao se pa ostao u A diziziji Lige nacija
a i mi smo budale koje misle da smo Brazil ili Argentina.
Mi smo prosek i sve ovo nije nista nerealno niti cudno.
Kad zavrse karijeru ovi Novozelandjani sto sad nose ekipu videce se kakav smo krsh.
Za sada je to jos i dobro...

Ne treba menjati Piksija vec celu ekipu iz Saveza.
A to necce mocci tek tako.

Често је довољно да промениш тапете,
не мораш мењати цео стан !

Uz to taj nekada vrhunski fudbaler i slobodni motivacioni govornik
a samo prosecan trener
ima srecce koliko je tezzak i dobar strucni stab plus OK ekipu

Ово се све слажем.

Jbg covek je otisao na dva velika takmicenja i plasirao se pa ostao u A diviziji Lige nacija
a i mi smo budale koje misle da smo Brazil ili Argentina.

Е, ово је сад за велика објашњења и расправе ...
Овако ја то видим:

Постоји нешто што се зове "менталитет",
он се огледа и у фудбалској игри.

Гледамо деценијама како се у свету игра брз и кидишући фудбал, нападачки, мушки,
па смо пожелели да и наши пређу на тај систем.
Јел то грех ?

Е, али наши стратези нису за то !!
"Нисмо то ми !" кажу они.

Па ни Енглези нису ти,
али времено ако стално тако играш постанеш тај "брзи тим"
који непрестано јуриша и изгара за публику.

Када се навикнеш на јуришање, видиш да ти се убрза и интелигенција,
па у свој тој брзини одједном видиш да проналазиш и решења.

Значи то је тајна најјачих светских екипа.

Пре пар дана смо гледали Интер - ПСЖ,
деведесети минут,
Интер губи са 5:0 и даље јуриша !

Зашто ?
Јер не зна другачије !!!

ПСЖ такође.
Наши би стали још код 1:0 и почели да чувају резултат.

Синоћ нам Албанци звижде.
Чак су и они прешли на систем "важна је игра - опусти се и не кочи"

И заиста, кад год су добили лопту - кидисали су.
Храбро.

А ми се хвалимо да смо успели да им наметнемо свој начин деструкције игре.
Боже, смилуј нам се - не знамо шта радимо !

Уствари не зна селектор.
Треба неко млађи.

Svaka država u kojoj se jedna ličnost u sve moguće meša je daleko od "prave" države.

Шеф кухиње неког великог ресторана,
проба свако јело које се припрема,
а припрема их се паралелно десетак,
да коментар и евентуално савет поступајућем кувару.

Ниси ти никад био у стварно великој кухињи ...

Шеф кухиње уме да прегледа и нокте особљу,
обавезно проверава паракухињу (прање судова),
а младе куваре уме да пошаље у фрижидер по нешто,
па их затвори на десетак минута.

После тога они боље уче
и никада више им се не деси да када их старији кувар пошаље по кило фриканда
оду у фрижидер и немају појма шта траже.

Па их се нагура пар у фрижидер - консултују се !
Све то види Шеф кухиње па их закључа споља.

Да виш белаја ..!

Back