„Pijani brod”

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi2:
E, da. Najbolju definiciju današnjeg intelektualca u Srbiji dao je (nisam čula bolju) muzikolog, g.Slobodan Turlakov: " U se, na se i poda se" ! Zar nije dobro?

Ако се добро сећам поменути се хвалио да када га напусте љубавнице он за инат нађе све млађе и млађе.
И још је описивао своје подвиге са истим.
Осим што је музиколог човек је и сексолог.
Пре бих рекао да је то дефиниција српског тајкуна.
По мени је, интелектуалац број један, баш један историчар.
Победник квискотеке с краја 80-тих.
Не могу сад да се сетим имена, мислим да се презива Марковић, или слично, али ко га зна, знаће о коме говорим.
И има још сјајних интелектуалаца историчара.
Ипак је историја учитељица живота.

bobanl:
Ако се добро сећам поменути се хвалио да када га напусте љубавнице он за инат нађе све млађе и млађе.
Не могу сад да се сетим имена, мислим да се презива Марковић, или слично, али ко га зна, знаће о коме говорим.

Da nije Predrag Markovic, pobednik jedne od poslednjih 'kviskoteka'?

bobanl:

Nemoj da pričaš !!!!!!
Ja sam ga gledala i slušala na Tv "Most" kada ga je voditeljka pitala šta misli o našem sadašnjem pred.Vlade,on je rekao "On,...njega mrzi da misli ! To je stara istočnjačka čekalica" ! Ja sam pala.

Nisam ja izmislila ali intelektualac je neko ko ima nešto, neku svoju " viziju nečega", svoj stav i koji to brani ! I još nešto, ko ima hrabrosti da te svoje stavove i brani! Znam Predraga Markovića, ne iz Kviskoteke, nego kao istoričara. Slušala sam ga (na Tv). Ali, lično mi je draži Milan St.Protić iako se često razilazimo po mišljenjima, ali čovek je hrabar i brani svoje stavove, bori se, svadja se.Jesi li gledao sad na Studiu B kad je bio gost sa Radošem Ljušićem a ovaj mu u pauzi, dok smo mi gledali reklame, opsovao majku zato što im se razlikuju stavovi! I čim su se kamere vratile u studio, ludi Protić je to odmah rekao da čuju gledaoci, kaže da vidite kakav je profesor Ljušić!

Meni se tip uopste ne svidja(nema ljutis bobanI).Sav mi je pogubljen, neodredjen, nikad da kaze sta misli i sta hoce.Takav utisak imam

A tema?Dignite atmosferu breeeeeeeeeee
Sad sam umoran, ali sjutra, e sjutra krece rasprava obecavam!!!
pozdrav forumasi

Bi2:
Delim Rujevitevo mišljenje.Čovek je očigledno pametan, skroman, ali je neodredjen. Ili je isuviše pametan pa se ne da provaliti.

Видим да вам се не свиђа мој избор али ја и даље стојим иза њега.
Види се да смо прави Срби.Морамо волети неког острашћеног са лажном харизмом а умерени су нам сувише млитави.Ајде да сечемо, па куд пукло да пукло.
И ако посечемо неког невиног, па шта, то му је судбина.
Човек се залаже за јединство свих демократских снага јер у томе види бољитак за све.И не улази превише у детаље и ситнице да му се не бих све разлило и размутило.(моје мишљење)
А не, хоћу да будем градоначелник,па амбасадор.Не ваља ми овај, нема појма.
Па ја ћу да их све научим дипломатији, они немају појма.
Па ова средина (странка) ме довољно не цени ајд у другу па у трећу и све средине не ваљају само је мој став исправан.(моја личност)
Није него.
Тај који вам се свиђа по мени је нарцис.
У односу на Протића више ценим Чеду Антића и ако не делимо ставове по многим питањима.
Драго ми је да смо дошли до интелектуалаца.
Значи елите друштва ( и они који нас воде, и они од којих очекујемо мишљење и став по многим питањима)
А то је била моја теза раније на овој теми.

Ja mislim da se SVIM politicarima treba zahvalaliti za njihove "zasluge", jedne ispratiti u zatvore, druge u ustanove za ocuvanje dusevnog zdravlja a trece u penziju....

@bobanl
Do kojih smo mi to intelektualaca dosli? Do koje drustvene elite? Gde? U kom gradu?

Wilkołak:
Ja mislim da se SVIM politicarima treba zahvalaliti za njihove "zasluge", jedne ispratiti u zatvore, druge u ustanove za ocuvanje dusevnog zdravlja a trece u penziju....

@bobanl
Do kojih smo mi to intelektualaca dosli? Do koje drustvene elite? Gde? U kom gradu?

Да ли си ти за анархију?

Ne, ja sam za masovno hapsenje lopovcica, lopova i lopovcina! Ni jedan jedini politicar u nasoj zemlji nije MORALNO CIST i zato treba da se povuce ili uhapsi, u zavisnosti od toga koliko je stetu narodu naneo.....

Wilkołak:
Ne, ja sam za masovno hapsenje lopovcica, lopova i lopovcina! Ni jedan jedini politicar u nasoj zemlji nije MORALNO CIST i zato treba da se povuce ili uhapsi, u zavisnosti od toga koliko je stetu narodu naneo.....

Ја се слажем стобом.
Ко ће то да изведе.
Народ?
Револуција?
Власт пролетеријату.
Жао ми је што не живим 50 година касније.
Сада је првобитна акумулација капитала.
Значи мувај,кради,варај па и убиј.
Ја схватам да је све обесмишљено.
Али не верујем да су сви такви.
Јер да јесу не бих било наде.
"А шта ћеш, судбина мој тата"

A ko kaze da ima nade? Nade je bilo nekada ali danas? I Kurta i Murta su na vlasti da bi se sto vise nakrali, niko nista ne radi... Ma, ajd' da kazes neka kradu ali neka narod zivi dobro.... ali ne, to je STOKA ALAVA, hoce sve odmah i sada! Gde ti vidis nadu? Sa cime? Za koji narod?

Da, nama treba revolucija i cvrsta ruka!! Ko bi trebao da je izvede? Ne znam, mislim da vise i nemamo snage za tako nesto! Uostalom, stavljanje lopova u zatvor nije revolucija vec PRAVDA I PRIMENA ZAKONA.

Ne, sada nije prvobitna akumulicija kapitala! Kapital je akumuliran odavno, danas se samo radi na njegovoj legalizaciji! Poceli su jedni druge da skenjavaju jer su alavi na novac i vlast, SVI ! U Srbiji nema postenog politicara!

Opet ste vas dvoje u pravu, svaki za ponešto.A i ja sam za nešto..(to ja onako skromno)

-Ajd da vas pitam - koju je to revoluciju izveo sam narod? N i j e d n u !!!!!! Uvek je bio podstaknut sa neke strane. Što da 27.mart nije bio sponatana demonstracija, spontana revolucija, pa Jogurt revolucija, 9.mart, 5.oktobar? O čemu bre pričamo? Ko je bre pitao narod? ako je tako, što sad neki ljudi-deo naroda ne krene u neke demonstracije a ostatak mu se neplaniramo pridruži? Nema toga brate.
- Wilkolak, je opet u pravu što se lopova i hapšenja tiče. Zar ne pomenu neko da je grof Drakula postavio neki ćup sa draguljima... i tako sredio narod. Što se ovde ne pojavi neki grof Drakula?
Očigledno da niste čitali moj post u kome sam navela šta je Nicović rekao za Miškovića? Čovek kontroliše 80% naše privrede? Ko će tu koga da hapsi, kad su njegovi ljudi svuda, sve je obezbedio!
-Nisam za anarhiju, ali mislim da bi i anarhija sad bila bolja nego ovo strogo kontrolisano stanje.
-I opet se slažem sa Wilkovakovim stavom što se tiče političara, ovih sada prisutnih. Svi su oni već vidjeni, sve ispušene muštikle. Ali ako sklonimo njih, koga ćemo umesto njih postaviti? Po meni jedino one naše pametne ljude iz inostranstva koji su naučili da treba poštovati zakone, ali i koje zakone, i kako se radi ali i šta se radi sa državnim parama. Ali, ti neće da dodju ovde? Ne bih ni ja, da sam na njihovom mestu.Razumem ih.

Кажеш наде је било некад.
По твоме када то.
У време устанака кнезови су грабили шаком и капом.
И благо и власт.
Па опет немаш варошице у Србији а да улице не носе њихова имена.
Или после првог рата ратни профитери што су мешали песак и брашно за јунаке,српске војнике.
А шта је било после тог истог рата.
Инвалиди просе.Сети се Милунке Савић.
Па после револуције(или ти другог рата)
Ко је заузимао најбоље куће.
Коме су направљени Бриони и силни дворчеви по оној земљи.
Па сети се 68 и црвене буржоазије.
И маса 68 је била политички активна 90 тих.
Грабила себи шаком и капом.
Ако гледам све ово наде нема.
Ајдмо онда на филозофију,самоубиства.

@BOBANI: vidim da mi ovde spuštaš za Protića. Nije on meni brat da ga branim, samo volim da gledam realno.
Ajd, da pogledamo kako stoje stvari: dipl.pravnik, doktorirao na nekom univerzitetu u Americi (nije na "Braća Karić" private, platio pa postao nešto) Ne znam da li si imao prilike da ga čuješ, al ja jesam, čovek govori francuski i engleski bolje nego srpski (u srpskom mu zaneram na "otide") Ono što je najvažnije za jednog političara koji želi da vodi dobrim putem svoj narod, po meni je i taj što je istoričar-znači poznaje karakter svog naroda i prošlost,samim tim. Hajd, sad pošteno mi kaži da li je takav čovek prosto rodjen da bude gradonačelnik, da premešta kontejnere po gradu, nadgleda planove gde će se šta zidati i koji će mafijaši gde praviti zgrade koje će bolje da tapnu? Ajd, života ti razmisli malo? Seti ga se iz tog doba, pred Skupštinom grada kada je dočekao one poklonjene buseve iz Norveške bio je prosto smešan pored njih! Nije on hteo da bude gradonačelnik, to je čovek odmah i rekao i rekao je još da on nije za taj posao! Šta su mu onda ugurali? Ko kod nas ide u ambasadore? Oni koji trebaju da budu sklonjeni odavde? Što zbog nekog sranja,lopovluka uopšte.Pa gurnuli Protića u ambasadora! Nije on hteo taj posao,gurnu mu Voja. Protića, okorelog nacionalistu gurnuli za ambasadora i čekali samo njegov jedan pogrešan korak da ga potpuno upropast. Šta je bilo izmedju njega i Voje, nemam pojma naravno, ali znam da je za izgovor rečeno narodu da je ovaj raširio srpsku zastavu umesto zastavu SCGa na zgradi Amabasade.Nema Protić lažnu harizmu, on je jednostavno takav! Da li bi nam bio bolji predsednik Protić ili sad Tadić, koji je ono debilno pismo na Savetu UN čitao na srpskom, jer ne zna da bekne na engleskom, ili Protić koji bi to govorio bez čitanja? I kako porediti Tadića i Protića? Tadić, dipl.psiholog, nabedjena ličnost pored tate, počeo karijeru kao profesor u Frizerskoj školi !!!

Bi2:
@BOBANI: vidim da mi ovde spuštaš za Protića. Nije on meni brat da ga branim, samo volim da gledam realno.
Ajd, da pogledamo kako stoje stvari: dipl.pravnik, doktorirao na nekom univerzitetu u Americi (nije na "Braća Karić" private, platio pa postao nešto) Ne znam da li si imao prilike da ga čuješ, al ja jesam, čovek govori francuski i engleski bolje nego srpski (u srpskom mu zaneram na "otide") Ono što je najvažnije za jednog političara koji želi da vodi dobrim putem svoj narod, po meni je i taj što je istoričar-znači poznaje karakter svog naroda i prošlost,samim tim. Hajd, sad pošteno mi kaži da li je takav čovek prosto rodjen da bude gradonačelnik, da premešta kontejnere po gradu, nadgleda planove gde će se šta zidati i koji će mafijaši gde praviti zgrade koje će bolje da tapnu? Ajd, života ti razmisli malo? Seti ga se iz tog doba, pred Skupštinom grada kada je dočekao one poklonjene buseve iz Norveške bio je prosto smešan pored njih! Nije on hteo da bude gradonačelnik, to je čovek odmah i rekao i rekao je još da on nije za taj posao! Šta su mu onda ugurali? Ko kod nas ide u ambasadore? Oni koji trebaju da budu sklonjeni odavde? Što zbog nekog sranja,lopovluka uopšte.Pa gurnuli Protića u ambasadora! Nije on hteo taj posao,gurnu mu Voja. Protića, okorelog nacionalistu gurnuli za ambasadora i čekali samo njegov jedan pogrešan korak da ga potpuno upropast. Šta je bilo izmedju njega i Voje, nemam pojma naravno, ali znam da je za izgovor rečeno narodu da je ovaj raširio srpsku zastavu umesto zastavu SCGa na zgradi Amabasade.Nema Protić lažnu harizmu, on je jednostavno takav! Da li bi nam bio bolji predsednik Protić ili sad Tadić, koji je ono debilno pismo na Savetu UN čitao na srpskom, jer ne zna da bekne na engleskom, ili Protić koji bi to govorio bez čitanja? I kako porediti Tadića i Protića? Tadić, dipl.psiholog, nabedjena ličnost pored tate, počeo karijeru kao profesor u Frizerskoj školi !!!

Не спуштам ти.
Једноставно доживљавамо исту особу на различите начине.

@ BOBANI kažeš čovek se zalaze za jedinstvo svih demokratskih snaga jer u tome vidi boljitak za sve.
Evo, jedan banalan primer: FK REAL MADRID ! ja sam žensko, al pratim fudbal (ne naš!) Kaži mi ko je sve poslednje dve godine igrao u Realu, i šta je zbog toga bio Real? Najmoćniji, najskuplji fud.klub na svetu! Sve ime do imena, a na poljančetu ....šuplji, jel tako? Zašto? Svako ime vuklo za sebe i nema tu jedinstva. Bekam vukao na svoju stranu hteo on da bude glavni, Zuba za sebe, Figo se pored njih istopio, Zidan se bori ko lav da zadrži ime, Karlos opet za sebe....I Real sinoć opet puče.
- Politički naš primer: Demokratska stranka Srbije početkom 90-tih kad je predsednik bio Mićun.
Najmoćnija po pameti politička stranka toga vremena! Sve glava do glave! Mićun, Djindjić,Koštunjavi,
Protić,Čavoški,Koen, i da ne nabrajam glupo je. I šta je bilo? Puče na 15 demokratskih stranaka.Zašto? Zato što svaka pametna glava vuče na svoju stranu, i hoće da se istakne svoj stav.Zato? Zato što je pametna! Bekam ili Protić, Zidan ili Djindjić isto ti je to po ovom pitanju.
- Ovaj narod je navikao, skoro ću početi da mislim da nam je to u genima, da ima gazdu u kući! Domaćina koji kuću vodi a da mi možemo mirno da spavamo, jer tata nas čuva. Tako je bilo za vreme Nemanjića, pa naglo prekinuto, narod je lutao dok se nije pojavio Karadjordje, pa opet lutao dok se nije pojavio kralj Pera, ....tata Tito....i sad opet luta.

bobanl:
Кажеш наде је било некад.
По твоме када то.
У време устанака кнезови су грабили шаком и капом.
И благо и власт.
Па опет немаш варошице у Србији а да улице не носе њихова имена.
Или после првог рата ратни профитери што су мешали песак и брашно за јунаке,српске војнике.
А шта је било после тог истог рата.
Инвалиди просе.Сети се Милунке Савић.
Па после револуције(или ти другог рата)
Ко је заузимао најбоље куће.
Коме су направљени Бриони и силни дворчеви по оној земљи.
Па сети се 68 и црвене буржоазије.
И маса 68 је била политички активна 90 тих.
Грабила себи шаком и капом.
Ако гледам све ово наде нема.

Ајдмо онда на филозофију,самоубиства.

Sve ovo što si napisao jednostavno je tako kod nas i to je tačno.
Treba da gledamo na sve to i da se pitamo zašto je to tako? Zašto smo takvi?
Meni ovo "ne činjenje ničega" liči na samoubistvo naroda.
Iz svega ovog što si navedo u ovom postu ja samo vidim ne pusto tursko, nego prokleto srpsko. Samo otmi tudje, kao da nam je to životna filozofija.

@Stark_85, slazem se sa tobom, Bog nas vidi i cuva, a kada ne stane Srbina nestace i sveta!!!

@bobanI, ma koje demokratske snage?!Koje crna demokratija?te ideje su piste i suplje, one ovde kod nas Srba nikada nece uspeti.Ja bih voleo kada bi tako nesto moglo da se desi ali sumnjam.

Aha kada je u pitanju Protic i Tadic.
Ovako, protiv prvog nemam nista, zna covek sta hoce, zna kuda ide i kako ide.Sjebali su ga zbog glupsoti, nije im odgovarao jak covek na jakom mestu.
A za ovog drugog ne znam sta da 'kazem'.Pored Kostunice koji je mlakonja kakvog nema, ovaj je jos dobar, ali ipak je kilonja.Reci bre sta mislis, sta hoces i kuda hoces da idemo.Sav je pogubljen i izbezumljen.tatin sin, jes da je poreklom Crnogorac, ali me je sramota(i njega i Slobe).Nisu takvi djetici.

Ha revolucije.Evo danas gledam one snimke od pre 15 god. i sve nesto mislim da smo tada razbili bagru danas bi bre pevali.Ovako, em smo sa tim 5 oktobrom zakasnili skoro deceniju, em ga nismo izveli kako valja.Tada, pre 15 god sve je bilo frisko i tada je sve trebalo u korenu saseci, ovako se sve zakorovilo i uvrezilo pa ide dosta teze.Ma koja je to revolucija uspela bez stranih investcija?Ni jedna!
Sta bi ovde trebalo uraditi?Napraviti vladu 'narodnog spasa' ali u pravom smislu te reci.Medjutim, morao bi neko pre toga da pocosti ovu stoku politicare sa scene i da ih strpa u sto u ludare sto u zatvore, sto rece Wilkolak.Sve satrti.

E kad bi tako zemlju 'ocistili' onda poceti iznova, temeljno.Moralo bi da uspe.Samo da dodje neko i da otera ovu stoku.Do tada lutacemo u mraku kao sto lutamo od 1918. god.To nam je bila izvanredna prilika da dignemo zemlju i moralno i ekonomski ali nista...

I jos nesto, poslednje sto umire je nada!Dok god postoji nada postoji i mogucnst da se pronadje izlaz.

Izvinite momci, jel vi čitate moje postove?
@ RUJEVITU.junače, ko da napravi vladu nacionalnog spasa?Kako? Da li misliš da bi to tajkun koji drži 80% privrede dopustio? Ma, nema šanse! Ako on "kontroliše",to se sad tako kaže, on je barem 50% nekih ljudi stavio u džep!
Znaš, sad mi deluje smešno al tako je bilo:kad je Sloba govorio "svi Srbi u jednoj državi" mi ga nismo razumeli-on čovek lepo mislio da svi Srbi dodju da žive u Srbiju,u jednu državu. Tako kilavi Voja (to ne mogu oprostiti sebi što sam glasala za njega ) "legalista, legalizam" Pomislih, čovek će doneti novi tj.pravi,pošteni Ustav, obezbediti njim vladavinu zakona i prava kad ono cvrc.Isti Sloba, opet ga nismo razumeli:čovek mislio pod tim legalizmom da poštuje već postojeće zakone a ne da on donosi nove! Opet ja ispala budala, nisam ih razumela šta pričaju.
- Mislim da je sad nemoguće da ih iko "očisti" jer ih se za ovih petnaest godina nakotilo i nakotilo. Ništa nam ne preostaje nego da čekamo da počnu izmedju sebe da se "čiste" pa tek onda da čekamo da tu promenu opet neko pogura sa strane, da bi nam svanulo.Valjda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back