Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
E, da. Najbolju definiciju današnjeg intelektualca u Srbiji dao je (nisam čula bolju) muzikolog, g.Slobodan Turlakov: " U se, na se i poda se" ! Zar nije dobro?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bi2:E, da. Najbolju definiciju današnjeg intelektualca u Srbiji dao je (nisam čula bolju) muzikolog, g.Slobodan Turlakov: " U se, na se i poda se" ! Zar nije dobro?
bobanl:Ако се добро сећам поменути се хвалио да када га напусте љубавнице он за инат нађе све млађе и млађе.
И још је описивао своје подвиге са истим.
Осим што је музиколог човек је и сексолог.
Пре бих рекао да је то дефиниција српског тајкуна.
По мени је, интелектуалац број један, баш један историчар.
Победник квискотеке с краја 80-тих.
Не могу сад да се сетим имена, мислим да се презива Марковић, или слично, али ко га зна, знаће о коме говорим.
И има још сјајних интелектуалаца историчара.
Ипак је историја учитељица живота.
bobanl:Ако се добро сећам поменути се хвалио да када га напусте љубавнице он за инат нађе све млађе и млађе.
И још је описивао своје подвиге са истим.
Осим што је музиколог човек је и сексолог.
Пре бих рекао да је то дефиниција српског тајкуна.
По мени је, интелектуалац број један, баш један историчар.
Победник квискотеке с краја 80-тих.
Не могу сад да се сетим имена, мислим да се презива Марковић, или слично, али ко га зна, знаће о коме говорим.
И има још сјајних интелектуалаца историчара.
Ипак је историја учитељица живота.
Bi2:Delim Rujevitevo mišljenje.Čovek je očigledno pametan, skroman, ali je neodredjen. Ili je isuviše pametan pa se ne da provaliti.
Wilkołak:Ja mislim da se SVIM politicarima treba zahvalaliti za njihove "zasluge", jedne ispratiti u zatvore, druge u ustanove za ocuvanje dusevnog zdravlja a trece u penziju....
@bobanl
Do kojih smo mi to intelektualaca dosli? Do koje drustvene elite? Gde? U kom gradu?
Wilkołak:Ne, ja sam za masovno hapsenje lopovcica, lopova i lopovcina! Ni jedan jedini politicar u nasoj zemlji nije MORALNO CIST i zato treba da se povuce ili uhapsi, u zavisnosti od toga koliko je stetu narodu naneo.....
Bi2:@BOBANI: vidim da mi ovde spuštaš za Protića. Nije on meni brat da ga branim, samo volim da gledam realno.
Ajd, da pogledamo kako stoje stvari: dipl.pravnik, doktorirao na nekom univerzitetu u Americi (nije na "Braća Karić" private, platio pa postao nešto) Ne znam da li si imao prilike da ga čuješ, al ja jesam, čovek govori francuski i engleski bolje nego srpski (u srpskom mu zaneram na "otide") Ono što je najvažnije za jednog političara koji želi da vodi dobrim putem svoj narod, po meni je i taj što je istoričar-znači poznaje karakter svog naroda i prošlost,samim tim. Hajd, sad pošteno mi kaži da li je takav čovek prosto rodjen da bude gradonačelnik, da premešta kontejnere po gradu, nadgleda planove gde će se šta zidati i koji će mafijaši gde praviti zgrade koje će bolje da tapnu? Ajd, života ti razmisli malo? Seti ga se iz tog doba, pred Skupštinom grada kada je dočekao one poklonjene buseve iz Norveške bio je prosto smešan pored njih! Nije on hteo da bude gradonačelnik, to je čovek odmah i rekao i rekao je još da on nije za taj posao! Šta su mu onda ugurali? Ko kod nas ide u ambasadore? Oni koji trebaju da budu sklonjeni odavde? Što zbog nekog sranja,lopovluka uopšte.Pa gurnuli Protića u ambasadora! Nije on hteo taj posao,gurnu mu Voja. Protića, okorelog nacionalistu gurnuli za ambasadora i čekali samo njegov jedan pogrešan korak da ga potpuno upropast. Šta je bilo izmedju njega i Voje, nemam pojma naravno, ali znam da je za izgovor rečeno narodu da je ovaj raširio srpsku zastavu umesto zastavu SCGa na zgradi Amabasade.Nema Protić lažnu harizmu, on je jednostavno takav! Da li bi nam bio bolji predsednik Protić ili sad Tadić, koji je ono debilno pismo na Savetu UN čitao na srpskom, jer ne zna da bekne na engleskom, ili Protić koji bi to govorio bez čitanja? I kako porediti Tadića i Protića? Tadić, dipl.psiholog, nabedjena ličnost pored tate, počeo karijeru kao profesor u Frizerskoj školi !!!
bobanl:Кажеш наде је било некад.
По твоме када то.
У време устанака кнезови су грабили шаком и капом.
И благо и власт.
Па опет немаш варошице у Србији а да улице не носе њихова имена.
Или после првог рата ратни профитери што су мешали песак и брашно за јунаке,српске војнике.
А шта је било после тог истог рата.
Инвалиди просе.Сети се Милунке Савић.
Па после револуције(или ти другог рата)
Ко је заузимао најбоље куће.
Коме су направљени Бриони и силни дворчеви по оној земљи.
Па сети се 68 и црвене буржоазије.
И маса 68 је била политички активна 90 тих.
Грабила себи шаком и капом.
Ако гледам све ово наде нема.
Ајдмо онда на филозофију,самоубиства.
bobanl:Би по три пута куцам и када треба да пошаљем закуца.
Већ сам се сморио.
Поздрав!