Pežo 3008 - 2025.

Nekako me privlaci ovaj auto.
Gledao sam recenzije, nisam siguran u kojim sve verzijama dolazi, na SAT-u je testiran hibrid. Odnosno elektricni koji pomaze pri ubrzanju u startu trocilindricnom motoru. wtf?

Performanse i karakteristike (GPT izvor)

Model s pogonom na sve točkove (AWD)​

• Snaga motora: 240 kW (322 KS)
  • Obrtni moment: 509 Nm
  • Baterija: Kapacitet 73 kWh (korisni kapacitet)
  • Maksimalna brzina: 180 km/h
  • Ubrzanje (0–100 km/h): 6,4 sekunde
  • Domet: Do 525 km prema WLTP standardu
    Car Specs Guide
    EVspecs
    .

Model s prednjim pogonom (FWD)​

• Snaga motora: 150 kW (204 KS)
  • Baterija: Kapacitet 98 kWh
  • Maksimalna brzina: 190 km/h
  • Ubrzanje (0–100 km/h): 8,7 sekundi
  • Domet: Do 700 km (prošireni domet)
    EVspecs
    Autogiz
    .

Opšte karakteristike​

• Punjenje: 80% kapaciteta za 30 minuta na brzom punjaču.
  • Dimenzije: Dužina 4.6 m, širina 1.9 m.
  • Težina: Oko 2.2 tone, u zavisnosti od konfiguracije
    EVspecs
    Autogiz
    .

Blagi hibrid (MHEV):​

• Motor: 1.2L PureTech Turbo Hybrid.
  • Snaga: 136 KS (100 kW) pri 5500 obrtaja u minuti.
  • Obrtni moment: 230 Nm pri 1750 obrtaja.
  • Menjač: 6-stepeni elektrifikovani automatski menjač (e-DCS).
  • Performanse: Ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 10,2 sekunde.
  • Potrošnja goriva: Oko 4,9 l/100 km (kombinovani ciklus).
  • Maksimalna brzina: Približno 190 km/h
    Car Specs Guide

Plug-in hibrid (PHEV):​

• Motor: Kombinacija 1.6L benzinskog motora i elektromotora od 123 KS, sa baterijom od 21 kWh.
  • Domet na struju: Do 52 milje (oko 83 km).
  • Snaga: Kombinovana snaga do 225 KS u nekim varijantama.
  • Potrošnja goriva: Niža emisija CO₂ i visoka efikasnost zbog električne podrške
    Peugeot Australia
    Top Gear

Enterijer - bombonica. Komandna tabla nije kao telefoni iz 2000-ih sto se nekako i dalje prvlaci kod auta. Ekrani na dodir, unutrasnje osvetljenje skockano i td. Spolja veoma lep. Po meni barem.
Mozda su malo preterali sa spoljasnjim svetlima - ko neka igracka kad ubacis bateriju u nju pa ima 3 moda led/ Ali ok, ajde sta god.

Sta mislite?

4wd 73kwh baterije oko 330-350km ..Tesko da je 525km .. 525 bi morao trositi 14kw na 100km a to tesko..
Ovaj na prednji pogonom sa vecim baterijama je najitresatniji Nzn koliko kosta ali tesko da je 30k pre ce biti oko 50k ...nije Peugeot nesto sto bi gledao kad se radi o EV

Poslednja izmena:
Meni je puno toga čudno, maleni trocilindarski motor(322KS), neka je i hibrid, koliko ima elektro konha? I još čudniji težina od čak od 2,2 tone???
Kapiram da je mozda potrosnja u pitanju i tezina motora. Gledao sam recenziju za jedan japanski, ne secam se koji, takodje hibrid i ima sistem gde mu iskljucuje dva cilindra kada je motor zagrejan i vozi ravnomerno da bi smanjio potrosnju.

Kapiram da je mozda potrosnja u pitanju i tezina motora. Gledao sam recenziju za jedan japanski, ne secam se koji, takodje hibrid i ima sistem gde mu iskljucuje dva cilindra kada je motor zagrejan i vozi ravnomerno da bi smanjio potrosnju.
Kakva težina motora? Pa to je 1.2 s tri cilindra, kako on može biti težak?!? Prije težina baterija? Ako je to stvarno 2,2 tona(?!?), pa taj 1,2 će to slabo vući, a i potrošnja će biti poprilične kad elektro motor nije u pogonu. Taj 1.2 s tri cilindra je na lošem glasu, ima problema s remenom( izmedju ostalog), mislim da su na ovoga stavili lanac, ali to ne mora biti rješenje problema, naprotiv.

I jeli plug in hibrid?

Kakva težina motora? Pa to je 1.2 s tri cilindra, kako on može biti težak?!? Prije težina baterija? Ako je to stvarno 2,2 tona(?!?), pa taj 1,2 će to slabo vući, a i potrošnja će biti poprilične kad elektro motor nije u pogonu. Taj 1.2 s tri cilindra je na lošem glasu, ima problema s remenom( izmedju ostalog), mislim da su na ovoga stavili lanac, ali to ne mora biti rješenje problema, naprotiv.

I jeli plug in hibrid?
Ima i plugin hibrid. Valjda je to fora kod tog sto mu elektricni daje dodatnus snagu, ali pri kretanju koliko sam video. A trocilindricni je valjda da bi smanjiili tezinu i potrosnju. Znaci da bi s vise cilindara bio jos tezi.
Vrv mu na tezini daje baterija i dodatni elektro motor. Baterije su teske. Na pr teslin cybertruck je 3 tone a model s je 2 tone.

Težina automobila danas polazi od 1,2-1,5 tona samo zbog 5 zvezdica na kreš testu. Klot auto b segmenta. Suv je očigledno teži.
Laki hibridi su prevara to je običan start stop. Zašto se to radi pa zbog poreskih olakšica i dotiranja države. I niko lopove da tuži za prevaru!

A trocilindraše prave jer im je ušteda na materijalu 100 evra. Posle troše benzin i ulje ko tenkovi i raspadnu se posle 100 kkm. Ili nov motor ili otpad.

Trocilindraš dizel može jer se vrti na 4 k obrtaja i ima manje vibracija od benzinca koji se vrti na 6-7 k obrtaja. Dakle 50% više i mikrovibracije sve potroše i razlokaju.

Poslednja izmena:
Težina automobila danas polazi od 1,2-1,5 tona samo zbog 5 zvezdica na kreš testu. Klot auto b segmenta. Suv je očigledno teži.
Laki hibridi su prevara to je običan start stop. Zašto se to radi pa zbog poreskih olakšica i dotiranja države. I niko lopove da tuži za prevaru!

A trocilindraše prave jer im je ušteda na materijalu 100 evra. Posle troše benzin i ulje ko tenkovi i raspadnu se posle 100 kkm. Ili nov motor ili otpad.

Trocilindraš dizel može jer se vrti na 4 k obrtaja i ima manje vibracija od benzinca koji se vrti na 6-7 k obrtaja. Dakle 50% više i mikrovibracije sve potroše i razlokaju.
Valjda bi trebali praviti lakše automobile ako misle postići ekološke ciljeve.To vrijedi i za električara,, nisi ni oni posve ekološki. Danas se događa prava tragedija by EU birokracije, naplaćuju penale po svakom prekomjernom gramu CO2 s time da je lakše to progutati kupcu velikog rastrošnog neekoliskog SUV- a nego potencijalnim kupcima gradskog automobila koji je stedljiviji. S time da veliki SUV- ovi imaju čak i olakšice jer im je prag CO2 podignut. Onda su tu ti krediti by električna vozila, a ako ih ne prodaš dovoljno jednostavno se udruziš s nekim proizvodjacem tih zujalica iz Kine i eto te ekološki pogodnog. Koliko ja vidim to su malverzacije a ne ekologija?

Još riječ dvi tri o autu iz naslova, ti plug in hibridi se uglavnom voze na benzin, bez pretjerivanja potrošnja tog trocilindrasa otići će na 20 litara, di je tu ekologija?

Back