Pežo 3008 - 2025.

MrNapokon

Supersonik
VIP
Poruka
67.703
Nekako me privlaci ovaj auto.
Gledao sam recenzije, nisam siguran u kojim sve verzijama dolazi, na SAT-u je testiran hibrid. Odnosno elektricni koji pomaze pri ubrzanju u startu trocilindricnom motoru. wtf?

Performanse i karakteristike (GPT izvor)

Model s pogonom na sve točkove (AWD)​

• Snaga motora: 240 kW (322 KS)
  • Obrtni moment: 509 Nm
  • Baterija: Kapacitet 73 kWh (korisni kapacitet)
  • Maksimalna brzina: 180 km/h
  • Ubrzanje (0–100 km/h): 6,4 sekunde
  • Domet: Do 525 km prema WLTP standardu
    Car Specs Guide
    EVspecs
    .

Model s prednjim pogonom (FWD)​

• Snaga motora: 150 kW (204 KS)
  • Baterija: Kapacitet 98 kWh
  • Maksimalna brzina: 190 km/h
  • Ubrzanje (0–100 km/h): 8,7 sekundi
  • Domet: Do 700 km (prošireni domet)
    EVspecs
    Autogiz
    .

Opšte karakteristike​

• Punjenje: 80% kapaciteta za 30 minuta na brzom punjaču.
  • Dimenzije: Dužina 4.6 m, širina 1.9 m.
  • Težina: Oko 2.2 tone, u zavisnosti od konfiguracije
    EVspecs
    Autogiz
    .

Blagi hibrid (MHEV):​

• Motor: 1.2L PureTech Turbo Hybrid.
  • Snaga: 136 KS (100 kW) pri 5500 obrtaja u minuti.
  • Obrtni moment: 230 Nm pri 1750 obrtaja.
  • Menjač: 6-stepeni elektrifikovani automatski menjač (e-DCS).
  • Performanse: Ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 10,2 sekunde.
  • Potrošnja goriva: Oko 4,9 l/100 km (kombinovani ciklus).
  • Maksimalna brzina: Približno 190 km/h
    Car Specs Guide

Plug-in hibrid (PHEV):​

• Motor: Kombinacija 1.6L benzinskog motora i elektromotora od 123 KS, sa baterijom od 21 kWh.
  • Domet na struju: Do 52 milje (oko 83 km).
  • Snaga: Kombinovana snaga do 225 KS u nekim varijantama.
  • Potrošnja goriva: Niža emisija CO₂ i visoka efikasnost zbog električne podrške
    Peugeot Australia
    Top Gear

Enterijer - bombonica. Komandna tabla nije kao telefoni iz 2000-ih sto se nekako i dalje prvlaci kod auta. Ekrani na dodir, unutrasnje osvetljenje skockano i td. Spolja veoma lep. Po meni barem.
Mozda su malo preterali sa spoljasnjim svetlima - ko neka igracka kad ubacis bateriju u nju pa ima 3 moda led/ Ali ok, ajde sta god.

Sta mislite?

Onako, spolja izgleda dobro, a iznutra bih više voleo normalnu instrument tablu za početak.

Inače evo video na našem jeziku sa kompletnim opisom auta i vožnje.

Sto se instrument table tice i u SAT-u je pomenuo da ekran ume da ima odsjaj. Odnosno onaj ram ispod ekrana (valjda, ako su ulozili toliko, stavili su i anti glare povrsinu). Cudi me da ne obracaju paznju na bitne stvari - ergonomiju - jednostavno materijal koji nije reflektujuc.

Мени се не свиђа.

@MrNapokon

Братоу

пре него што се одлучиш за ово, тражи пробну вожњу или иди у рент а кар и вози га по граду, магистрали и на аутопуту. Дај гас, кочи, терај кроз гужве, паркирај се, седи позади,... Испробај све, па онда види да л ти ваља.

Мени се не свиђа.

@MrNapokon

Братоу

пре него што се одлучиш за ово, тражи пробну вожњу или иди у рент а кар и вози га по граду, магистрали и на аутопуту. Дај гас, кочи, терај кроз гужве, паркирај се, седи позади,... Испробај све, па онда види да л ти ваља.
To obavezno! Ne planiram da ga kupim iako nije on ni skup nov - 35 k za tu klasu Nego ga gledam ovako bez namere.

Sto? vidim da je trocilindrican, malo mi cudno sto koristi takav, mozda jer je hibrid.
Mi smo imali nov c3 sa tim motorom pa smo ga se rešili koliko troši benzina i ulja. Abortus motor.

Screenshot_2024-12-07-14-53-22-325-edit_com.miui.gallery.jpg

Back