Pezo 206 gasi se povremeno i u voznji i prilikom paljenja

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Legendarni pezo 206 se gasi povremeno kod paljenja a i u voznji se zna ugasiti.Bio kod mehanicara svaku proveru uradili.Prikljucili ga na lap top gresku ne izbacuje,nije akumulator,alternator...i vratih se sa servisa sa istim kvarom....Jedan mi rece los benzin voda utrči svašta moze biti.
Problem ne reših a bio sam kod dobrih majstora....neprijatno kad se ugasi nasred raskrsnice.Ako je neko imao sličnih problema pomagajte.

Mene tako zezao auto navodno hladan lem u kompu 50 evra popravka. Ili neće da upali ili ugasi u vožnji. Vw je bio u pitanju, ne pošalje impuls pumpi za gorivo. Nije bio relej probl.

Drugaru isto zezao komp na smartu ugasi se na auto putu. Nisu lako rešili ali su rešili.

Može svašta da bude na kraju ga ostavio serviseru da vozi mesec dana dok nije otkrio šta je. Dijagnostika nemoćna.

Legendarni pezo 206 se gasi povremeno kod paljenja a i u voznji se zna ugasiti.Bio kod mehanicara svaku proveru uradili.Prikljucili ga na lap top gresku ne izbacuje,nije akumulator,alternator...i vratih se sa servisa sa istim kvarom....Jedan mi rece los benzin voda utrči svašta moze biti.
Problem ne reših a bio sam kod dobrih majstora....neprijatno kad se ugasi nasred raskrsnice.Ako je neko imao sličnih problema pomagajte.
Ja ovih dana izduvavam na benzin cudo da pumpa nije riknula.
Proveri ler da se malo nasteluje, filteri da li su menjani, ja sam juce zamenio filter za gorivo.

Како рече длугомир моторчић протока ваздуха.
Ако ради све како треба на вишим обртајима и кад ка тераш, 100% је до протока ваздуха
који регулише компјутер путем електро-вентила. Када долазиш на семафор успораваш,
вентил не одреагује смањењем протока ваздуха и смеса презасићена ваздухом не кресне.
Могући узроци: 1. Неисправан ел.вентил,
2. Лош драјвер или га нема из компа, што могу узроковати и лоши контакти
3. Прљавштина на отвору за ваздух или купастом затварачу ел.вентила, што
збуњује драјвер у компјутеру.

Загрејеш мотор да се вентил отвори, зауставиш и ишчупаш конектор ел.вентила, затвориш хаубу
и возиш. Ако се више не дешава, остаје ти да нађеш ауто-електричара да отклони квар.

Како рече длугомир моторчић протока ваздуха.
Ако ради све како треба на вишим обртајима и кад ка тераш, 100% је до протока ваздуха
који регулише компјутер путем електро-вентила. Када долазиш на семафор успораваш,
вентил не одреагује смањењем протока ваздуха и смеса презасићена ваздухом не кресне.
Могући узроци: 1. Неисправан ел.вентил,
2. Лош драјвер или га нема из компа, што могу узроковати и лоши контакти
3. Прљавштина на отвору за ваздух или купастом затварачу ел.вентила, што
збуњује драјвер у компјутеру.

Загрејеш мотор да се вентил отвори, зауставиш и ишчупаш конектор ел.вентила, затвориш хаубу
и возиш. Ако се више не дешава, остаје ти да нађеш ауто-електричара да отклони квар.
Jako strucan odgovor hvala drug ali ne bavim se mehanikom.Probat cu kod elektricara.

Al si opisao, do mojega...
Šta se ugasi?
Kontakt ostane, lampice svetle?
Ili se sve ugasi?
Izbaci neki tekst?
Kako upali posle toga - odmah, vergla?
Ne stigoh drug evo ovako paljenje ujutro kao da upali dobije gorivo i ugasi.Zna mi se desiti da moram gas dodavati zestoko da upalim.U voznji u glavnom kad se zaustavljam na semaforima ugasi.Posle uz malo mucenja upali.To se desava povremeno.Ne svaki dan bas .

Jel ima koji majstor da popravi kvar u gradu Beogrradu ali da ne skida pola auta i uzme mi pre popravke 200 eur.Ili da nisu u filmu ostavi auto 10 dana popravit cemo.Prosao sam te skole ostavi auto pa ti javimo sta je ili moramo krenuti od necega pa kad popravimo.
Taj tvoj Pežo je neki težak maler, menjaj to dok nije još nešto crklo - kvačilo, gasi se iz čista mira...

Jel ima koji majstor da popravi kvar u gradu Beogrradu ali da ne skida pola auta i uzme mi pre popravke 200 eur.Ili da nisu u filmu ostavi auto 10 dana popravit cemo.Prosao sam te skole ostavi auto pa ti javimo sta je ili moramo krenuti od necega pa kad popravimo.
Javi se mojem majstoru on ce ti odmah kaze sta je problem, samo opisi simptome.

Kako si opisao simptome nije iskljuceno da je bobina posto imas i problem sa paljenjem.
Nije bobina stavio mi jedan lik drugu namesto moje ja se provozao 1 dan jos gore se gasio.Ali bar bio fer pa mi vratio moju.Da,nazalost povremeno nece da upali nije bitno jel zagrejan ili hladan.Cesci je problem sa paljenjem nego gasenjem u voznji.Vecinu vremena auto radi kako treba i onda odjednom problem.

Nije bobina stavio mi jedan lik drugu namesto moje ja se provozao 1 dan jos gore se gasio.Ali bar bio fer pa mi vratio moju.Da,nazalost povremeno nece da upali nije bitno jel zagrejan ili hladan.Cesci je problem sa paljenjem nego gasenjem u voznji.Vecinu vremena auto radi kako treba i onda odjednom problem.
On ce ti reci sta je tacno problem.

Back