Petnica

• Začetnik teme Začetnik teme LAY
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav Petnicarima! ^^ [ili Petnicanima? ili? ma dobro,shvatate sta sam htela reci z:lol: ]

Moram priznati da sam se registrovala zbog ove teme,jer me je Krstarica oduvek poprilicno zbunjivala :D

Prijavila sam se ove godine za arheologiju,i primljena sam.:zskace:
Verujem da ce mi se dopasti,i prijavila sam se zato sto zelim da zaista radim na necemu. U skoli bez problema savladavam sve i zelim neki umniu napor,a verujem da cu ga u Petnici naci xD

U svakom slucaju,procitala sam svih 7 strana,i stekla utisak o atmosferi.
Jedino jos imam pitanje,za nekoga ko je pohadjao seminar arheologije: da li se radi neki test na pocetku seminara , i je li usko povezan sa gradivom iz skole? [u mom slucaju,posto sam tek 2.razred,to mogu biti udzbenici da prvi i polovina udzbenika za drugi razred gimnazije]

Hvala unapred :D
i nadam se da cu prebroditi strah od velikog foruma z:mrgreen:

Znam da je stara tema, al nema veze, posto je Petnica jos uvek aktuelna...
Sta se najvise ceni kad se prijavljuje, posto nemam neku inspiraciju za sastave, mnogo su lose teme:D

Znam da je stara tema, al nema veze, posto je Petnica jos uvek aktuelna...
Sta se najvise ceni kad se prijavljuje, posto nemam neku inspiraciju za sastave, mnogo su lose teme:D
Nema nešto što se posebno ceni u prijavi kandidata. Sve je podjednako važno-kreativnost, samostalnost, rezultati psihološkog testiranja i pre svega zainteresovanost za nauku.Ciljna grupa polaznika petničkih programa su učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola i gimnazija kao i učenici sedmog razreda koji se prijavljuju za Letnju naučnu školu.

Poslednja izmena:
Nema nešto što se posebno ceni u prijavi kandidata. Sve je podjednako važno-kreativnost, samostalnost, rezultati psihološkog testiranja i pre svega zainteresovanost za nauku.Ciljna grupa polaznika petničkih programa su učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola i gimnazija kao i učenici sedmog razreda koji se prijavljuju za Letnju naučnu školu.
A IV razred ?

Mož da prođe ako je dobar, bar kod nas, verovatno i na drugim seminarima.
Logično je da učenici četvrtog razreda nisu ciljna grupa jer posle jednog ciklusa seminara(tokom četvrte godine) koji služe upoznavanju sa metodologijom istraživanja oni upisuju fakultete (studenti ne mogu da budu polaznici seminara) što onemogućava da naredne godine, kada se očekuje da rade samostalno istraživanje i primene sve što su čuli i naučili u prethodnoj godini- a složićete se da je to kruna njihovog rada u Petnici.Onda se postavlja logičko pitanje: Čemu odlasci na seminare za nove polaznike ako učenik to neće primeniti u istraživanju.Deo formulara za prijavu na seminare 2010/11.god.:
Pokušajte da nam kandidujete više učenika I i II razreda. Znamo da
ih manje poznajete od starijih, ali sa njima ćemo moći da radimo nekoliko
godina i da postignemo bolje rezultate.
 Pokušajte da otkrijete bistre, pametne, zainteresovane i samostalne
učenike među decom iz “nestimulativnih sredina” kao što su socijalno ugro-
žene kategorije, loša porodična situacija i sl. Ta deca svakako zaslužuju
dodatnu pomoć i podršku, ali su često zatvoreni i manje primetni.
Naravno, u obzir dolaze i učenici treće godine srednje škole ili gimnazije.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Logično je da učenici četvrtog razreda nisu ciljna grupa jer posle jednog ciklusa seminara(tokom četvrte godine) koji služe upoznavanju sa metodologijom istraživanja oni upisuju fakultete (studenti ne mogu da budu polaznici seminara) što onemogućava da naredne godine, kada se očekuje da rade samostalno istraživanje i primene sve što su čuli i naučili u prethodnoj godini- a složićete se da je to kruna njihovog rada u Petnici.

Слажем се, али, такође, морам да те подсетим и на то да нису сви семинари као наш. Геологија је специфична због тога што се не учи у школи, па се због тога прве године полазници упознају са науком и методама. Из осталих области то не мора да буде случај.

Тако да - сложила бих се и са неким од претходних коментара: може да прође и матурант, али само ако је много добар.

А и да питам нешто: Шта си до сада чекао? :)

Слажем се, али, такође, морам да те подсетим и на то да нису сви семинари као наш. Геологија је специфична због тога што се не учи у школи, па се због тога прве године полазници упознају са науком и методама. Из осталих области то не мора да буде случај.

Тако да - сложила бих се и са неким од претходних коментара: може да прође и матурант, али само ако је много добар.

OK.Bio sam u neznanju.Nisam nikada upoznao nekog ko je išao na seminare u četvrtoj godini.Meni se to bar ne čini logičnim.Poz geo:bye:

Neinformisan ....

OK.Bio sam u neznanju.Nisam nikada upoznao nekog ko je išao na seminare u četvrtoj godini.Meni se to bar ne čini logičnim.Poz geo:bye:

Јесте нелогично, за то сам и рекла да се слажем. Ал' сад баш не верујем да би одбили неког супер заинтересованог који има хекстра ајдију за рад, ал' му мана то што је у четвртом разреду. :)

Logično je da učenici četvrtog razreda nisu ciljna grupa jer posle jednog ciklusa seminara(tokom četvrte godine) koji služe upoznavanju sa metodologijom istraživanja oni upisuju fakultete (studenti ne mogu da budu polaznici seminara) što onemogućava da naredne godine, kada se očekuje da rade samostalno istraživanje i primene sve što su čuli i naučili u prethodnoj godini- a složićete se da je to kruna njihovog rada u Petnici.Onda se postavlja logičko pitanje: Čemu odlasci na seminare za nove polaznike ako učenik to neće primeniti u istraživanju.
Na našem seminaru (i) kec radi samostalno istraživanje.
Saradnica s fizike mi reče da i oni neretko primaju maturante, pa ih čak pošalju na dvojku odmah.

Back