alo, ljudi, naravno da Petnicu ne treba zatvoriti, nisam to implicirala
da, znam da je "kul" malo se druziti, nesto raduckati tamo, svasta novo saznati, "izvagati" sebe u poredjenju sa drugima, videti koliko jesi,ili nisi talenat kakv si mislio da jesi...
ali, eventualno "zatvaranje" Petnice nije najvaznija losa stvar koja se u nauci, u Srbiji radi..
sta je sa Vincom, sta je sa CGIijem za koga se prica da ce ga takodje zatvoriti?
sta je sa politikom Ministarstva da mlade ljude prvo zainteresuje za nauku (pa i Petnicom), primi ih na fakultete, gde oni potrose u proseku 7 godina, a onda ne moze da im obezbedi posao-zna se kako stvari stoje sa primanjem na projekte....i, sta, ajte svi napolje, ili budite stipendiosti, ili potpisujte godinu po godinu ugovor o zaposlenju...da ne govorim o materijalnim uslovima za rad...
Po meni je veca steta to sto neko zamajava citave generacije iluzijom da ce u ovoj zemlji naukom da s ebave (pristojno), a onda te mlade ljude bukvalno otera napolje...
onda bolje zatvorite Petnicu, ogranicite upis na prirodne nauke na po 10-toro ljudi i dajte im da rade kako treba...
a, za idealiste, samo jedna utesna opaska-ni ja, ni (skoro sve) moje kolege Petnicu nismo videli kao mladi, pa nam to nista nije smetalo da se posle bavimo naukom, ako ste naukom "zarazeni" naci cete nacina da se njome bavite
P.S. nadam ste da ste svi potpisali peticiju