Alekasandar3
Buduća legenda
- Poruka
- 35.716
Sta treba da se prevodi i koliko placas?![]()
Хвала не треба.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Хвала не треба.
Ацо, ја стварно не знам добро енглески, иначе бих ти очас превео...![]()
ОК. На теми о ћирилици сам дао предлог да направимо петицију да стране компаније или макар неке од њих, за почетак сходно уставу Србије и жељама потписника све натписе укључујући и компанијин лого пишу на ћирилици.
Моја идеја је да се петиција накод 2-3 месеца проведених на интернету пошаље компанијама попут МекДоналдса, Кока-Коле, пепсија и слично.
Иако је била идеја да се пошаље надлежном државном органу Р Србије- нисам за то јер од тога унапред нема никакве вајде пошто су они и довели до тога да је Ћирилица готово изумрла.
Стране компаније зарад новца и профита радије ће да послушају наше захтеве и да се њима повинују.
Сетимо се за време рата да је МекДоналдс чак мењао знак фирме како би избегао редовне каменице.
Било како било, идеја је да срочимо текст- на српском и енглеском и пошаљемо петицију у првом реду дотичним компанијама а и том надлежном државном органу- да од њега тражимо и асистенцију.
Ево нека ова тема крене да видимо нека ви лепо дате и предлог текста, па да га преведемо на енглески.
Сваки предлог је добродошао.
И још нешто- ово ниеј расправа за или против петиције пошто ће ње свакако бити- већ како да је направимо бољом.
Хвала унапред!
У уставу Републике Србије, Српски језик је окарактерисан као језик са Ћириличним писмом за јавну употребу-
Мало сам пренаглио али напет сам ових дана.
Никог да преведе на енглески?
А овамо се сви курче Европејством......![]()
Valjda u naprednjacima imate barem jednog člana koji se "razume" i u engleski jezik![]()
Једна од светских фирми која поштује наше писмо:
Гугл.
Једна од светских фирми која поштује наше писмо:
Гугл.
Има ћирилице и на Фејсбуку.
Заговорници искључиво ћирличног писма, хоћете ли ускоро себи да правите сајтове са ћирличном адресом?
Или ћете два сајта, један ћирлица 2.латиница.
Нисам приметио да било ко заговара ИСКЉУЧИВО ћирилицу - већ сви заговарају РЕД...а то значи ЋИРИЛИЦА ПОД 1. значи НЕМА РАВНОПРАВНОСТИ У СМИСЛУ ДА ЈЕ СВЕ ЈЕДНО ДА ЛИ ПИШЕШ ЋИРИЛИЦОМ ИЛИ ЛАТИНИЦОМ. Значи напиши прво ћирилицом а онда можеш додатно да пишеш и кинески, заболе ме. Овде се људи оправдано буне због малтретирања и латиницом и енглеским језиком и измишљањем нових наказа од речи и новог језика који се већ колоквијално зове СРБЛИШ...![]()
То и ја све време говорим, а ти се на оној теми уби доказујући да сам "Хрват" и да је латиница ИСКЉУЧИВО хрватско писмо.![]()
Латиница јесте 'рватско писмо - ТАКО ИМ ЈЕ ПРИЗНАО ЦЕО СВЕТ. Ћирилица јесте српско писмо - ТАКО НАМ ЈЕ ПРИЗНАО ЦЕО СВЕТ А ТАКО ЈЕ И ПО УСТАВУ. Друга ствар је што сви ми баратамо и латиницом без икакве тешкоће, то је само за похвалу, ја бих волео да знам 20 разних писама - а друго је чињеница да нека буђава Комисија хоће да ми прогласи "српскохрватски" језик и аутоматски "српскохрватско" двоазбучје, што се свуда промовише САМО ЛАТИНИЦА или Гајева или енглеска - то је прави КУЛТУРНИ ГЕНОЦИД НАД ЈЕДНИМ НАРОДОМ. И шта би био резултат рада те Комисије - ДА НЕМА СРПСКОГ ЈЕЗИКА НИТИ СРПСКОГ ПИСМА........... него српскохрватског језика и двоазбучја...е, то неће да може...
Има ћирилице и на Фејсбуку.
Заговорници искључиво ћирличног писма, хоћете ли ускоро себи да правите сајтове са ћирличном адресом?
Или ћете два сајта, један ћирлица 2.латиница.
Хоћемо, русија ради на томе да се и то пише ћирилицом
Ако се српски може писати латиницом, може и арапски...