Peticija da majke sa troje dece dobijaju platu...

• Začetnik teme Začetnik teme Rigel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rigel

Domaćin
Poruka
3.617
Ne znam da li ste videli ovo, ja sam nabasao sasvim slučajno.
Stvar je sledeća... kao što naslov kaže žene traže da im sa isplaćuje plata samo zato što su rodile troje dece... Zar ne postoji stvar zvana dečiji dodatak?
Po njima dovoljno je da izbaciš iz sebe malog čoveka (što je biološka funckija žena) da bi ti država davala mesečnu platu.
Gde su nestale sve one priče o jednakosti?
Zašto bih ja morao kroz porez da plaćam nečiju decu? Ako ne možeš da stvoriš dovoljno da ih hraniš, nemoj ni da ih praviš.

E druze dok sam to pricao, najvise su me muskarci napadali. Pa je tu krenulo predavanje o ekonomiji, kako je svima nama u interesu da se deca prave, pa se to pocelo porediti sa zdravstvom i ostalim drustvenim, zajednickim interesnim sferama i td. A ja sam ispao najgora ljiga. Maltene nacista.
Tako da , jedva cekam kada srpski muskarci budu poceli da savijaju glavu sve vise i vise i vise.
Pognite se momci, sve za ljubav !

Ne znam da li ste videli ovo, ja sam nabasao sasvim slučajno.
Stvar je sledeća... kao što naslov kaže žene traže da im sa isplaćuje plata samo zato što su rodile troje dece... Zar ne postoji stvar zvana dečiji dodatak?
Po njima dovoljno je da izbaciš iz sebe malog čoveka (što je biološka funckija žena) da bi ti država davala mesečnu platu.
Gde su nestale sve one priče o jednakosti?
Zašto bih ja morao kroz porez da plaćam nečiju decu? Ako ne možeš da stvoriš dovoljno da ih hraniš, nemoj ni da ih praviš.

Ma dobra je to IDEJA, ali u praksi retko bi se koja Srpkinja odlučila na treće dete sve i da je zlatom plaćaju...ali bi zato Novi Pazar i Marinkova bara doživeli bejbi bum

Koliko sam nešto čitala, to nije neka zvanična plata, već neki procenat prosečne plate i to dok dete ne napuni 18 god.
Mislim da to nije loša ideja, ali u nekom pristojnijem svetu od našeg, jer ovde troje i više dece rađaju uglavnom osobe koje nemaju elementarne uslove za izdržavanje dece. I tako opet hipreprodukcja socijalnih slučajeva.
Msm da u Austriji svako dete ima pravo na dečiji dodatak, bez obzira rade li oba roditelja ili koliki je prosek plata tih roditelja, što je sasvim ok. Kod nas i dečiji dodatak preko veze može da se sredi-tuga...A uopšte nije neka stavaka, već više liči na džeparac deteta. Sad koliko to poboljša nečiji budžet...sumnjam.

Кад је Вучић могао дати из буџета 5 МИЛИОНА евра Сребреници што не би и српским мајкама. Значи има се - може се.

(Братунац и Кравица не постоји на мапи г-дина преЦедника)

Ovde tema nije Vučić.

- - - - - - - - - -

Koliko sam nešto čitala, to nije neka zvanična plata, već neki procenat prosečne plate i to dok dete ne napuni 18 god.
Mislim da to nije loša ideja, ali u nekom pristojnijem svetu od našeg, jer ovde troje i više dece rađaju uglavnom osobe koje nemaju elementarne uslove za izdržavanje dece. I tako opet hipreprodukcja socijalnih slučajeva.
Msm da u Austriji svako dete ima pravo na dečiji dodatak, bez obzira rade li oba roditelja ili koliki je prosek plata tih roditelja, što je sasvim ok. Kod nas i dečiji dodatak preko veze može da se sredi-tuga...A uopšte nije neka stavaka, već više liči na džeparac deteta. Sad koliko to poboljša nečiji budžet...sumnjam.

Zašto bi iko kroz porez plaćao za tuđe dete?

Podrzavam, iz korijena, ali samo ako je domacica u pitanju.

Na stranu sto je zakon dobar za natalitet, vec je vrijeme da se i na taj nacin prizna rad majki koji pored velike odgovornosti je strahovito tezak, i cesto traje do smrti. Dodao bih kako ne bi bilo lose da visina plate zavisi od vladanja i ocjena djece u skolama ... cini mi se fer i moglo bi biti jako poticajno.

Podrzavam, iz korijena, ali samo ako je domacica u pitanju.

Na stranu sto je zakon dobar za natalitet, vec je vrijeme da se i na taj nacin prizna rad majki koji pored velike odgovornosti je strahovito tezak, i cesto traje do smrti. Dodao bih kako ne bi bilo lose da visina plate zavisi od vladanja i ocjena djece u skolama ... cini mi se fer i moglo bi biti jako poticajno.

Imaš majki koje imaju troje dece i rade. E ja bih njima dodelila platu bonus.
I kao druga stvaka, naravno da je bitan uspeh dece u školi, nije poenta rađati decu radi državnog novca, pa tu istu decu pustiti da ne završe ni osnovnu školu...

Plaćaju se kroz porez i starlete u skupštini, pa se niko nije zapitao: zašto?
Inače, napisala sam šta mislim konkretno o temi.

Plaćaju se i mnoge druge gluposti od poreskog novca što ne znači da treba uvesti još jednu glupost.

- - - - - - - - - -

I kao druga stvaka, naravno da je bitan uspeh dece u školi, nije poenta rađati decu radi državnog novca, pa tu istu decu pustiti da ne završe ni osnovnu školu...

Na osnovu čega bi im dodelila bonus? Zato što su žene sa troje dece?

Ne nuzno, ipak imaju primanja, ono sto bi njima trebalo obezbjediti su produzeni odmori i mozda skraceno radno vrijeme

Ne nuzno, ipak imaju primanja, ono sto bi njima trebalo obezbjediti su produzeni odmori i mozda skraceno radno vrijeme

Produženi odmori i skraćeno radno vreme su čista utopija. U državi gde i trudnice dobijaju otkaze.
Rešenje je da svako dete ima pravo na dečiji dodatak, a novac od poreza uložiti tako što će se besplatno i pod moranje ugrađivati spirale osobama koje nisu u stanju da brinu o sopstvenoj deci što zbog neznanja što zbog nemarnosti.

U CG će svaka žena sa 3+ dece
dobiti penziju čak iako nikad nije radila.
PS: Neće biti velika šteta za državu
jer su te penzije manje od redovnih
pa zaposlene žene to uglavnom ne interesuje
jer koja radi može da ostvari i dodatne prihode -
prekovremeno, rad vikendom i praznicima se plaća duplo ...

Poslednja izmena:
Produženi odmori i skraćeno radno vreme su čista utopija. U državi gde i trudnice dobijaju otkaze.
Rešenje je da svako dete ima pravo na dečiji dodatak, a novac od poreza uložiti tako što će se besplatno i pod moranje ugrađivati spirale osobama koje nisu u stanju da brinu o sopstvenoj deci što zbog neznanja što zbog nemarnosti.

Ne mislim da je utopija, mada mi je jasno zasto bi mnogi podjelili tvoje misljenje, a tzv testiranje i davanje dozvola ljudima da imaju djecu ... to je vec utopija, i odvise je radikalno, mada se savrseno slaze sa tvojom slikom iz prve dvije recenice :D

Ljudi, srpkinje i radjanje ne ide jedno sa drugim. Da je kafenisanje to bi bilo nesto drugo.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Zašto si ti toliko zao? I zašto svaku raspravu okrećeš na jedno te isto?
Imaš li ti neke sopstvene stavove koje odmiču dallje od pljuvanja po svakoj srpskoj ženi?
I zašto se ne odseliš tamo gde su žene vredne tvoje pažnje?

- - - - - - - - - -

To što stvaraš potencijalne socijalne slučajeve koji će stvoriti nove socijalne slučajeve nije nikakav lek nego traćenje resursa.

To je tačno. A, socijalna odgovornost je na tim roditeljima, dakle 2 osobe.

Stalno se prica protiv abortusa i povecanju nataliteta u Srbiji, pa evo, ovo je jedan od nacina,
da se majke stimulisu i radjaju vise od jednog deteta..
i slazem se, jer mislim da je izdrzavanje jednog deteta, preskupo a kamoli troje
Pa nije to auto da govoris o izdrzavanju i broju, vec ljudsko bice!

Abortusa je u srpkinja bilo i kada su bile dobre decenije, sve do 90tih. Nema to veze. Lakse je abortirati nego izdrzavati kako ti to kazes.

Zašto si ti toliko zao? I zašto svaku raspravu okrećeš na jedno te isto?
Imaš li ti neke sopstvene stavove koje odmiču dallje od pljuvanja po svakoj srpskoj ženi?
I zašto se ne odseliš tamo gde su žene vredne tvoje pažnje?.

Kako mislis zao?! Govoriti istinu znaci biti zao? Prvo, podmecu se tudja deca, drugo muskarci i ne znaju za abortus jer je to srpkinjama lakse da urade nego da poprave crne zube, trece kao majke nisu sposobne da odgajaju jedno dete kamoli tri, cetvrto svoje frustracije prenose na decu pa molis Boga da ispadne normalno... mogu ovako koliko hoces.

Sva sreca da ovo ne postoji tek bi onda imale pare za kafenisanje.

Back