Peta beogradska :))

haa.....*** jos meseca dana do kraja, kako je proletela prva godina..kao da smo se juce stresali oko profana drustva i toga..tek sad vidim koliko je to bespotrebno ustvari :)

Ivinka ,hemicarka, brt...udje u 4. godinu i pocne da pita..niko ne zna..podeli sve keceve...i onda pogleda na sat, i kaze "deco imamo jos 15 min do kraja"..i pocne drugi krug ispitivanja hahah...znaci luda je totalno..ali zato vrhunski objasnjava! :) ono, naucis hemiju jednom za svagda ..

sve u svemu, super je peta...joj sad ovi novi prvacici upisuju ^^

Skoro sam sigurna da cu na listu zelja kao 1. staviti 5 gimnaziju.. DRUSTVENI SMER
Ali ako biste vi, koji ste sad zavrsili 1 godinu, mogli da mi kazete neto o skoli, bila bih vam jako zahvalna...
Zanima me da li postoji laksa i teza smena (pod tim mislim na profesore fizike, hemije i matematike... koji mi losije idu... u kojoj su smeni bolji i to..) i da li je fizicko onako tesko kao sto se prica.. Cak sam i u osnovnoj cesto imala 4 (Vukovac sam, pa mi je popravljalo vece), a ne bih bas da padam godinu zbog toga..;
Hvala unapred... :DDD

Treba mi savet? :D
Nasa divna i omiljena profesorka biologije Ruzica mi je zakljucila DVOJKU! U prvom polugodistu sam imala 5,5 a u drugom me je pitala dva puta. Prvi put mi je dala 1 (a znala sam izmedju 2 i 3) a drugi put (prosli cas) mi je dala 2 na 3 (a najrelanije gledano znala sam za 4).
Ja sam sigurna da znam za vecu ocenu. Pitala sam je danas da odgovaram i rekla je da nema sanse i da je to, to. Takodje je decaku iz odeljenja cije su ocene 1,2,1,2,2na3,2 zakljucila TROJKU! Apsurdno i totalno nerealno!

Sad' vas ja pitam... da li da zamolim pedagoga ili razrednog da je pitaju da me pita za vecu ocenu ili sta...? Samo se plasim da se ne naljuti tj da mi postavi neka zajebana pitanja kako to obicno ume da uradi kada je lose raspolozena i da mi samo da jos jednog keca? :O Sta mislite?

@Anilli:
Ja u petak zavrsavam prvu goidnu i ako Bog da bicu odlicna :D
Mene su previse naplasili i cenim da nije baaas toliko tesko kao sto se prica! Mislim da cu ja biti odlicna zahvaljujuci jako dobrom startu - u pocetku sam bila dosta uplasena i cinilo mi se kao da necu postici zeljeni uspeh pa sam pazila na casu i ucila po 2 sata! A sad pred kraj 'Kud koji mili moji' ucimm mnoogoo manje, popravljam neke ocene i slicno. Vecina profesora racuna prosek svih ocena u toku cel egodine tako da me opet izvlace te dobre ocene iz prvog polugodista!

Meni, od teskih profesora, predaju Ignjicka (matematika), Spira (hemija), Ruzica (biologija) i ako se u cudne profesore moze svrstati Nikolicka (fizicarka) :P
-Ignjicka je mnogo tolerantan i fer profesor. Jedinicama daje stvarno mnogo sansi npr drugaricama koje su imale 1 u toku cele skolske godine daje danas kontrolni i ako dobiju 2 zakljucice im 2! Voli mir i tisinu na casu! Nekad' je prilicno nervozna ine bi valjalo tada joj ici na zivce!
-Spira je moja omiljena profesorka! Zena je toliko kul i zanimljiva! Ona ne daje bas toliko sanse jedinicama al' ako znas za 2 onda ces popraviti...valjda!
-Ruzica je strasna! Recimo, u prvom polugodistu sam jako malo ucila biologiju i imala sam 5 i pritom mi je na jedno pitanje dala 5-icu,a sada, u druogm polugodistu ucim i ucim i ****** zakljucila mi je DVOJKU :O Kod nje se uvek odgovaa celo gradivo i ne sabira ocene nego ti uglavnom poslednja ocena odredjuje zakljucnu! STRASNO!
-Kod Nikolicke otprilike niko nema negativno...na odgovaranju ti recimo da 1 i to popravis na 4 i onda ti keca vise ne racuna! A 2 mozes da popravis na 5 onda ti opet dvojku ne racuna! Ali kontrolni ne mogu da se popravljaju...

FIZICKO je meni pravilo veliki problem. Ne znam da uradim ni jedan sklek-KEC, dva kruga na Tasmajdanu sam istrcala za 2:50 (2:25 je petica) - DVOJKA, mozes da ne radis dva puta u polugodisku + jedan cas mesecno posteda, radili smo kozlic, stoj na rukama, neke cudne vezbe na razboju, na visokoj gredi....Sve u svemu ja sam se oslobodila :) Ali ono...kod nas devojcice uglavnom imaju cetvorke ili petice! :manikir:

@ Anilii Sad sam zavrsila prvi razred, parna smena..Doslo vreme i da ja nekog savetujem lol Salu na stranu, moras znati da to sto se prica da je parna laksa a neparna teza nije istina...jer, pre svega profesori su izmesani u obe smene bas da do toga ne bi doslo..Sve ti uglavnom zavisi od toga kakvo ces vece da dobijes..ja sam npr. dobila jako dobro vece-ali ne u smislu da su profesori opusteni i da je sve laganica, nego u smislu da nema puno onih koji se izivljavaju, vec hoce da ti izadju u susret ako ti je potrebno :) Sto se tice drustvenog smera, on je mnogo laksi od prirodnog i ne treba da se mnogo potresas oko prirodnih predmeta, mada opet moze da ti zapadne neko nezgodan profesor kao npr. Ivinka (hemija) Ruzica (bios) Shpira (ne znam d ali predaje drustvenom)...a sto se fizickog tice, meni predaje leptirica...i mogu ti reci da bas dosta trazi, fizicko u osnovnoj i ovde ne moze se porediti xD ovde se ozbiljno radi ali na kraju je korektna sto se zakljucivanja tice..

Haha,ne zelim da te plasim, ali to sto si vukovac, veruj mi, nista ti ne znaci u gimnaziji........buikvalno mozes za jedan dan da padnes sa 5 na 2 ili padnes na avgust(moja drugarica)

Peta je super, zaista, secam se ja prosle godine koliko sam pravila frku oko toga, ali sada sam P R E Z A D O V O LJ N A. Meni je ustvari drustvo bilo najbitnije..i to mi je drago da sam upala u super odeljenje :)
U Petoj se uci, ali s i nauci..i to znanje ostane....a to je valjda i poenta ;)

Ako ti treba jos nesto slobodno pitaj (svezi su mi utisci prve godine) ;)

pozz

Poslednja izmena:
Mishonix:
Sto se tice drustvenog smera, on je mnogo laksi od prirodnog i ne treba da se mnogo potresas oko prirodnih predmeta, mada opet moze da ti zapadne neko nezgodan profesor kao npr. Ivinka (hemija) Ruzica (bios)
@ Anilii Imao tu nesrecu i ako ti zapadne ta kombinacija garantujem ti da ces vise uciti prirodne nego drustvene predmete, nema veze sto si drustveni

Ja sam upala laganica sad u Petu. 98 bodova, a trebalo je 86. :P
Hvala vam na ovim informacijama. Meni ne prave bas toliko problem prirodni predmeti, koliko to fizicko.
Jel to bas toliko strasno?? To mi je sad stvarno uzasno.. -.-

Nije tačno to što pričate uopšte, programi su u osnovi drugačiji. Eugen je pao jednom odeljenju trećaka društvenih prošle godine, i bez obzira što je on smrt profesor, uče manje sigurno zbog samog programa. Jedino gde može da bude rigorozan je u samom kriterijumu, to jest da traži više u okviru te matematike što oni uče.
Isto tako, Mishonix, društveni smer ima više časova istorije i srpskog nego prirodni, tako da sumnjam da učiš više nego oni.

Danas sam isla do skole,upisala see. Nzm sto,ali vec sam preplasena i to mnogo.Odlican sam djak,nisam 5 00,ali veoma lepo mogu da ucim (naravno,ponekad ima situacija gde popustim sa ucenjem) . Smer mi je drustveno-jezicki,i sad se plasim da ne upadnem gde su bas,bas teski profesorii :(

@ kreptoman
sto se istorije tice, pricam prvenstveno za prvu godinu...ne kazem da se narednih to nece promeniti :/
Ali evo srpski, Bibliju konkretno, radili smo jedno mesec dana, analizu detaljnije i opsirnije nego sto se u skolama inace radi, dok u jednom odeljenju drustvenog smera (izvor: Realnost) samo su prosli kroz to..nisu ni 4 casa radili..
Mi smo obavezni da odgovaramo na pitanja iz citanke i pita nas analize dela usmeno...a drustevo odeljenje u koje Realnost pitanja ne otvara..

Poslednja izmena:

Back