Pet Bjukenen o agresijama Amerike

serb_pagan:
stariji su od mene minimum deset godina...

Ма шта десет, педесет, заокружи одмах... И ова твоја причица "ми млади хоћемо..." ми је, пријатељу, језива, то ни код Мао Цедунга није причано. Који си ти пионирчић - како не видите да са том млади-воле-Чеу причом можете да добијете, можда, неки глас у Црној Трави, јер ће тмо неко дете да се избламира пошто ће локални намештеник ЛДП-а да му објасни да МОРА да гласа за друга Бебу, ако хоће да буде "урбан"...

Откуд ти знаш и по чему процењујеш моје године? Ово је Интернет, некоме шанса да се дружи (теби очигледно, јер стално истичеш да имаш 25) а некоме ето, прилика да каже нешто што мисли, и размени мишљење с осталима. Можда сам ја млађи од тебе пет година? Можда старији двадесет? Откуд знаш? Рекох већ, ово је Интернет (дакле, анонимна ствар, године и титуле се овде не пикају) а ти ако желиш с неким да размењујеш телефоне и дописујеш се у стилу волим-све-што-воле-млади-и-имам-дведесет-пет... само изволи. Ја нисам овде због тога.

Р.Ѕ. Уколико ми не одговориш за оно о хладњачама, немам никакав повод да те више икад схватим за релевантног саговорника.

_Milanche_:
Pagane nemoj zezati nisu ljudi matorci.
a za ovo si u pravu:
-normalan zivot
-posao
-stan
-kola
-necu izlolovanu dzamahiriju
-price "ko je poceo rat"

Нормалан живот можеш и сада да имаш. Ниси под бомбама, можеш се релатоивно слободно шетати ноћу (томе се чудио мој рођак из Канаде), немаш санкције. Једино иритира ово са визама, али ту бар неку одговорност имају све власти од 2000-те наовамо, сложићеш се.
Посао, стан и кола можеш да имаш кад их зарадиш. И немој ми само причати о послу док га не искусиш. Мислим на оне приче "па ради!"
Ако нећеш изоловану џамахирију нико те не тера да се селиш у Ирак (мислим на овај окупирани, Садамов је био секуларан).
Нећу ни је приче "ко је почео рат". Не желим уопште да се прича о злочинима. Старији форумаши се сећају да сам био против оних који су стављали по 10 тема дневно о срспским жртвама. Нећу Дневников додатак, па то ти је...
Али нећу ни крокодилске сузе над "јадним малим муслиманима". То плаћају Американци разне НВО-бабе да правдају њихову агресију и уопште мешање. Ако сам некада приказивао српске жртве, радио сам то да ударим контру таквима.

Извини шерифе, али није више социјалистичко самоуправљање да те држава вода за руке и све ти нуди чим завршиш школе. Мислим, имао је и тај систем добрих страна, али га више нема, а дегутантно ми да они који су за "брзе реформе" сад кукају како им се нешто не да.

Може стан на креду, кола на лизинг ... гледај мало рекламе ;)

Duh Sekire:
Извини шерифе, али није више социјалистичко самоуправљање да те држава вода за руке и све ти нуди чим завршиш школе. Мислим, имао је и тај систем добрих страна, али га више нема, а дегутантно ми да они који су за "брзе реформе" сад кукају како им се нешто не да.

Може стан на креду, кола на лизинг ... гледај мало рекламе ;)
Naravno da može, ali je jako opasno (na kredite mislim). Kada sam ono prokomentarisao, prvenstveno sam mislio na normalnu kupovinu, za obične ljude.

Види овако, за стан сам и сам у тој проблематици.
Ако извисим од фирме за бескаматни, онда ми остаје комерцијални. То је око 200 ојра, што је један просечни приход. Али неком инжињеру је то половина или трећина плате... Тако да тешко је, али може се.
Наравно, треба имати посао.

Е видиш...
У Немачкој ти је исто кредит пола живота, исто ти узима добар део прихода... Једино што тамо можеш живети поштено као "подстанар" - да изнајмљуеш стан под поштеним уговором.

Хоћу да кажем да није ни у Србији толико лоше као што неки воле да виде, па кукају "Србија је стала..." и шта га знам.

Socijalizam nije valjao, ok, e sad, sto su svi mislili da ce da zive u kapitalizmu kao Blajk Karington, hebi ga. Kapitalizam je i kad radis kod privatnika za 8000 din mesecno, po 12 sati dnevno. Kapitalizam je i kad dobijes pedalu jer si se razboleo, i kad placas ekonomsku cenu za sve a niko te ne pita da li imas odakle.
O tome treba da razmisljaju oni koji su obecavali narodu slepere dolara koji samo cekaju na granici da oni dobiju glas, pa da pokulja med i mleko, da pocnu pticice da cvrkucu i da svi zivimo ko lordovi, a da po mogucstvu niko ne radi nista, kao sto je navikao.

Duh Sekire:
Ако извисим од фирме за бескаматни, онда ми остаје комерцијални.

Ne znam kakvo ti je imovinsko i materijalno stanje, ali ako imaš neki značajniji štek ili sitnu nekretninu za prodaju, možeš da uradiš isto što sam i ja uradio. Zamolio sam jednog dobrog prijatelja za veću pozajmicu, evo pri kraju sam vraćanja tog duga, a preselio sam se sa porodicom u veći stan. Pre toga sam ja uložio jedno 3000 jevreja u ženinu garsonjeru i time joj digao cenu za bar 6000. Moram da priznam da je bilo povuci-potegni tih nedelja/meseci, prodaj ovo, dogovori aranžman otplate i uzmi pare, kupi drugi, plati porez koji nije mali a pri tome svi štekovi presušili, u džepu ni prebijene pare, pozajmljuj od matoraca, braće i kumova... Ali, izguralo se.

I još nešto. Sredjivanje stana tek dolazi na red. Trenutno - jedna ispravna plinska ringla i mali rešo, kamperska rerna, toalet ne liči ni na šta... To je tako privremeno, ali biće bolje. Suština je da smo žena i ja potegli tu priču zajedno i da nismo imali nerealna očekivanja da ćemo živeti u kućerini sa garažom koju će za dž sređivati noćni vilenjaci. I da... Treba imati petlju i krenuti u sve to. Jasno je k'o dan da je lakše biti socijalistički samoupravljač i kukati kako država ne čini ništa za nas mlade.

Pjer_Nis:
Socijalizam nije valjao, ok, e sad, sto su svi mislili da ce da zive u kapitalizmu kao Blajk Karington, hebi ga. Kapitalizam je i kad radis kod privatnika za 8000 din mesecno, po 12 sati dnevno. Kapitalizam je i kad dobijes pedalu jer si se razboleo, i kad placas ekonomsku cenu za sve a niko te ne pita da li imas odakle.
O tome treba da razmisljaju oni koji su obecavali narodu slepere dolara koji samo cekaju na granici da oni dobiju glas, pa da pokulja med i mleko, da pocnu pticice da cvrkucu i da svi zivimo ko lordovi, a da po mogucstvu niko ne radi nista, kao sto je navikao.

Додао бих да о томе треба да мисле, осим оних који су обећали, и сви остали који су поверовали у ту бајку...Да све буде још горе, многи и данас верују у ту бајку.

Džordž Buš je rešio da "malo promeni" politiku.
Američki analitičari su primetili "usamljenost" Amerike u odnosu na ostatak sveta.
Prvenstveno zbog jednostranih poteza.

SAVET:
Nastavite temu bez medjusobnih prepucavanja i ne komentarišite ako nemate šta pametno da kažete.
Ima još tema, toga bar ovde nikad nije falilo.

Back