Pesničke igrarije za mlađe i starije

NeshaDeBeli

Aktivan član
Poruka
1.706
Evo jednog recepta za sve vas koji volite da se igrate rimama, odnosno pisanjem pesama.
Ovu istu ideju ću pokrenuti na blogu, ali je forum za koncepciju igre mnogo bolji.

Pravila.
Najmanje tri učesnika predlažu nasumično po tri reči koje mogu biti, ali i ne moraju biti međusobno povezane.
Tri učesnika mogu i sami da učestvuju kasnije u igri jer nisu sami zadali sve reči.
Od tih devet reči tri ne morate upotrebiti.
Znači šest reči od devet koje su zadate morate iskoristiti u pesmi koju ćete napisati i objaviti u ovoj temi.
Ukoliko se desi da u isto vreme postave četri ili više njih po tri reči najviše 9 reči po slobodnom izboru moraju biti iskorišćene.
Zadate reči možete menjati po padežima.

Kada prođe više pd 12 časova da niko ne postavi novu pesmu svi učenici koji to žele ocenjuju priložene pesme.
Potom krećemo sve iz početka dokle god ima zaintersovanih.

Sa željom da se svi lepo zabavimo želim vam sve najbolje.

Evo i mene drugari. Zadovoljan sam odzivom i hvala vam na tome što ste podržali moju ideju.
Ajm veri hpi about det.
Ja naravno nisam koristi svoje zadate reči.
Evo moje pesme.

Oklop tuge razbijaću,
mrak u sebi odagnaću,
put ka tebi popločaću
ljubavlju što tebi daću.

U tišini korak čujem,
osmeh sija u tišini,
dok k'o dete očekujem
dodir tvoj na mesečini.

Pomiluj me po obrazu
k'o pahuljica, nežna meka
u naručju tvom da planem
pa da gorim celog veka.

Tako je ! Samo ćemo da se iglamo, pardon, iglaju se oni sa špricevima. Mi ćemo da se samo igramo.
Ma da, mislio sam na medicinske sestre, a ne na ...
Znači idemo bez glasanja, ali pesme koje ovde napišemo možemo da objavimo u blogu i tamo će čitaoci da kažu koju reč o tim pesmama.

Ukoliko ste barem malo poput mene znate da ponekad nestane inspiracija. Tada je potreban mali podstrek mašti da odradi svoje i eto nama pesnicima nove igrice.

Ukoliko ne bude nikoga do ujutru da postavi novu pesmu objaviću početak novog zadatka i zadati prve reči.
Laku noć svima.

Naravno da može da ide na blog....to i jeste poenta da što više ljudi pročita i uključi se.
Na ovom forumu ima divnih tekstova koji voljom autora nikada nisu odavde otišli na blog a to je greota ali i autorsko pravo koje se mora poštovati.
Volim i kad je i tamte i ovamte...onda su svi na dobitku a najviše inspiracija i duh....i jedno i drugo nam je svima preko potrebno da proživimo ovo teško vreme i sva buduća teška vremena. Zato glasam da vatamo zalet :sanke:

Izvinjavam se.....ispamovah temu, ali sam prosto u letu ugrabila Nešinu misao ....a šanse se ne čekaju nego grabe z:)

Mogu vam reći da sam uživao dok sam ovako mator i debeo pisao ovu pesmu.

Tociljanje

Kad sam mali klinac bio,
s omehom sam ček'o sneg,
zaletao sa sankama
niz maleni beli breg.

Sa pesmama na usnama
čekali smo svaki dan,
čari igre su nas zvale
od ujutru da smo van.

Dodir mraza po obrazu
nebitan je bio baš,
srećom tugu terali smo,