good_neighbour
Poznat
- Poruka
- 9.057
O tome koliki je nivo tvojih komunikacionih sposobnosti, najbolje govori poslednja rec u tvom postu koja sama po sebi ukazuje bespotrebno nepostovanje. Ne volim ljude koji citaju segmente necijeg iskaza i pozivaju se na tako izolovane reci. To je manir zute stampe. Ja nisam zastupnik ideje da je sama po sebi elektronska muzika nesto strasno i uzasno i rekao sam da mi je potpuno prihvatljivo da neko to slusa, jer u tom smislu nemam mnogo predrasuda dok god me neko ne tera da slusam ono sto ne volim. Naravno, ne idem na mesta gde se to slusa jer mi ne prija i postujem da nekom drugom prija.
Dakle, nisam govorio o muzickom pravcu nego o pojavi, fenomenu. Ali ti ocigledno nije nesto jasno. To sto neka knjiga postoji npr. u elektronskom formatu ne cini je manje vrednom knjigom, ali ona gubi dodir sa onim sto joj je imanentno i zahvaljujuci cemu postoji - pismo.
Tako i sa muzikom. Rekao sam to sto sam rekao. Jeziva mi je tolika zavisnost muzike od tehnike, jezivo mi je to da jedan covek pomocu jednog programa pravi instant hitove, a virtouzi i akademski obrazovani muzicari nemaju prostora da se dokazuju. I stojim iza toga.
Nauci da postujes sagovornika i da budes argumentovana, pa se tek onda upustaj u komunikaciju. Jer taj forumaski sindrom pljuvacine kod civilizovanog sveta slabo prolazi.
Jezivo je samo to sto nisi jedini sa ovako zatucanim misljenjem.

Boze pomozi!