IndianaBones
Aktivan član
- Poruka
- 1.031
Npr: jedna pesma koja me zivcira je Witch Doctor. Cuo sam je i iznervirao sam se toliko da sam lupao glavom o zid.
Boze pomozi!

Ou ima takvih.Naprimer sve tehno pesme nemaju nikakvog smisla! Samo tuc,tuc............
Msm Stole stvarno!!! Ej ti Grand!!!
c,c,c...![]()
Ou ima takvih.Naprimer sve tehno pesme nemaju nikakvog smisla! Samo tuc,tuc............
kad si glup
instrumenti se zovu sintisajzeri. a to sto je tesko izvesti takvu muziku uzivo to je zbog kompleksnosti tekstura.
da i glupo zvuci sve sa MTV
mslis klavijature msm gluplje je od repa i hip hopa oni barem imaju txt a ta tehno muzika nema ni txt ako ima vrte jednu recenicu tokom cele pesme. Sto se tice uzivo.........sta da kazem.........boring
Синоћ налетех на ово у касне ноћне сате на Фоксу, па сам осетила потребу да га нађем на Јутјубу и обесим на неку овакву тему![]()
Svi ste vrlo iskljucivi i to je nebulozno.
Prvo, tema se odnosi na pesme bez smisla, a ne na muzicke pravce.
Ja licno smatram tehno muziku velikim nazadovanjem u istoriji muzike, ali svakako da postoji i u svemu tome nesto sto moze da izazove pozitivne impresije nekog ko slusa. Svaka pesma ima smisla ukoliko je neko oseca i uziva u njoj. To je smisao muzike.
Tako i za Grand. Grand je vec svima postao amblem za sund, a zapravo i u Grandu ima odredjen procenat kvalitetnih pevaca i pokoja dobra pesma.
Predrasude, stereotipi i generalizacije nisu dobre!!!
Meni recimo veliki broj metal pesama nemaju nikakvog smisla, posebno one zesce varijante sa nebuloznim tekstovima. Ali to sto ja slusam najvise klasiku, jazz i etno i starogradsku muziku i sto vise volim Kolarac ili neku dobru starinsku kafanu, ne daje mi za pravo da nekom govorim da je glup.
Ali da je tehno generalno kao pojava degradacija muzike kao umetnosti i onoga sto je muzickom izvodjenju imanentno - jeste.
Ali da je tehno generalno kao pojava degradacija muzike kao umetnosti i onoga sto je muzickom izvodjenju imanentno - jeste.
Видиш, ово је исто једна предрасуда. Зашто је електронска музика аутоматски декадентна?
Једноставно, много је битније шта се крије у музици, него начин на који се иста прави.![]()
Ali ovaj deo koji si citirao odnosi se na elektronsku muziku kao pojavu. Na stranu produkt koji odredjeni deo populacije moze da zadovolji, toliko prozimanje tehnike i umetnosti, ili bolje receno potpune tehnicke supstitucije muzickog stavranja, po mom je misljenju degradirajuce. Instrumenti su potekli od upoznavanja coveka sa prirodom i njegovom potrebom za zvukovnom ekspresijom svojih osecanja i poimanja sveta. Na svetu postoji toliko instrumentalista koji su pravi virtouzi, bozanski nadareni i stoga mi je cela ta supstitucija svakog tog mikroelementa i pojedinacne bravure koja se ukomponuje u jedno muzicko delo nekim kompjuterizovanim zvucima toliko daleko od sustine muzike kao umetnosti, od onog sto je umetnickom stvaranju imanentno, da osecam veliki otklon od te vrste muzike kao jednog kulturoloskog fenomena medjuodnosa umetnosti i tehnike. Meni je to jezivo. Kao elektronske knjige, a pismo je temelj kulture.
Stvarno je fascinantno da u jednom postu opominješ ostale na ovoj temi kako su isključivi i propovedaš o štetnosti predrasuda i generalizacija, dok već u sledećem si u stanju da jedan muzički pokret u celosti nadobudno i samouvreno okarakterišeš nazadnim, a još i sam priznaješ da gotovo uopšte nisi ni upoznat sa fenomenom elektronske muzike.
To je ono što je jezivo - pretenciozno trabunjanje jednog mudrosera.