Perspektivni poslovi u SAD

I onda kada zaradis 50.000-100.000$ za godinu dana kao kamiondzija u USA (narocito ako tamo nemas neku svoju kucu,stan),najvise ti se isplati da se sa tim parama vratis u Srbiju,kupis na nekom selu kucu i domacinstvo za par hiljada eura i gajis zivinu i obradjujes bastu...

Posto u principu ljudi u USA koji zaradjuju te cifre spadaju u neke manje ili vise socijalne kategorije stanovnistva.....tj ne moze se od toga pristiti ni blizu zivot kakav se vidja po americkim filmovima i serijama....(a ako imas porodicu,onda tek "ajd zdravo")

U Cikagu ima njih nekoliko koji su vozili i skupljali lovu pa otvorili restoran (Skadarlija, Balkan Taste, Zupa, Dunav...) Ima i oni koji su kupili svoje kamione, a poneko se vratio u Srbiju sa ustedjevinom.

Tacno je da je to rudarski posao, jer ko vozi sest dana u sedmici tesko da moze biti porodican covek. Lova nije prevelika ali se moze brzo zaraditi.

I onda kada zaradis 50.000-100.000$ za godinu dana kao kamiondzija u USA (narocito ako tamo nemas neku svoju kucu,stan),najvise ti se isplati da se sa tim parama vratis u Srbiju,kupis na nekom selu kucu i domacinstvo za par hiljada eura i gajis zivinu i obradjujes bastu...

Posto u principu ljudi u USA koji zaradjuju te cifre spadaju u neke manje ili vise socijalne kategorije stanovnistva.....tj ne moze se od toga pristiti ni blizu zivot kakav se vidja po americkim filmovima i serijama....(a ako imas porodicu,onda tek "ajd zdravo")
Zar ti jos uvek nisi shvatio da americke serije i filmovi su big shou, i nema veze sa stvarnoscu.
U Portlandu, state Oregon, za tri pune godine voznje gradskog busa, moze da se izadje Gross do 60 Hiljada dolara.
I svaki dan si kod kuce, mozes i prekovremeno da radis, i zivis kao gospodin.

U kojim poslovima ljudi mogu da zarade dobru kintu u SAD? Ne govorim o nekim visokokvalifikovanim poslovima, tipa advokati i bankari
Najbolje je da ne zeznes papire, i onda mozes da budes sta god zelis. Sta sam u zadnje vrijeme primjetila jeste kompjutersko kodovanje, ako imas tu skolu, plate su abnormalno visoke. Imam drugara koji je to zavrsio i radi za google. Pare padaju sa neba, ne radis sa ljudima, nego samo kompjuter i mozes da radis od kuce.

Racunaj sam:
milja = $0.6
10 sati dnevno po najnizem ogranicenju brzine = 650 milja. 650x0.6= $390
6 dana sedmicno x 390 = $2.340
4 sedmice u mesecu x 2.340 = $9.360
12 meseci x 9.360 = $112.320

Oduzmi 4 sedmice godisnjeg odmora plus jos desetak dana = 100K

Ako vozis svoj kamion, to sve pomozi sa 4 i oduzmi troskove koje pravi kamion, dobices $180.000 bez problema.
naduvao si tvoje brojke.
Prema onome što su vozači prijavljivali na Indeed sajt, prosečan bruto za nezavisnog kamiondžiju je oko $183.000 godišnje, ali troškovi mogu da idu i preko 70% što znači da kući donesu "tek" 50-60 hiljada. Ovde govorim o normalnim ljudima koji imaju i život. Robijanje po 10-12 sati dnevno, 6 dana u nedelji, prekoračivanje brzine i uskraćivanje na mnogim mestima može da ti donese više para. Ali, ne možeš samo da se pojaviš iz Srbije i da uskočiš u te kombinacije. Kad središ papire, prodješ kroz obuku za vozača, obično krećeš kao vozač za nekog drugog.

naduvao si tvoje brojke.
Prema onome što su vozači prijavljivali na Indeed sajt, prosečan bruto za nezavisnog kamiondžiju je oko $183.000 godišnje, ali troškovi mogu da idu i preko 70% što znači da kući donesu "tek" 50-60 hiljada. Ovde govorim o normalnim ljudima koji imaju i život. Robijanje po 10-12 sati dnevno, 6 dana u nedelji, prekoračivanje brzine i uskraćivanje na mnogim mestima može da ti donese više para. Ali, ne možeš samo da se pojaviš iz Srbije i da uskočiš u te kombinacije. Kad središ papire, prodješ kroz obuku za vozača, obično krećeš kao vozač za nekog drugog.
Da lako je izrazunati. Ali ljudi nisu roboti. I ne zavisi samo od vas kvalitet rada nego i od okruzenja. Ostalih vozaca oko vas, kompanije za koju radite, kompanije od koje uzimate robu i kompanije gdje isporucuju robu. Morate citati papire jer cete pokupiti kaznu zbog tudje greske. I kao vozac kamiona ne samo da vozite kamion koji dosta vrijedi nego i robu . I desavaju se nesrece na putevima i kvarovi takodje, i ima dosta troskova. Takodje sta se cesto dogadja jeste da ljudi pocnu voziti kao ludi. Voze 30h i naravno zaspu tokom voznje..i ne bih o tome sta bude nakon toga..Isto ako imate svoju firmu, jako je tesko naci dobrog vozaca, koji ce postovati pravila i izbjeci sve kazne. Ako imate vozacku dozvolu za kamion u americi ljudi traze dlaku u jajetu da vam naplate kaznu abnormalno , i da ne pominjem da kao vozac ne mozete izbjeci ni jednu granicu i provjeru. Takodje morate imati jak karakter jer cete dobiti mnogo ponuda da prenesete "caj" od jedne tacke do druge za lijep iznos novca.

Za jako odgovorne ljude, koji mogu biti disciplinovani, preporucujem ali psihicki je jako tesko, ali pomenuta izracunata zarada naravno ne moze se ocekivati 100%. Isplatljiv je posao ali uz dosta odricanja i napora i nikad ne znas sta se moze dogoditi.

Dobro. Sta u racunici nije tacno?
po zakonu, maximalno možeš da voziš 3000 milja nedeljno, a ne 3,900 kako ti računaš.

Vozači koji voze tudje kamione zaradjuju od 60-90 hilhada dolara bruto godišnje. To je dobra plata za prosečne američke gradove. Nije dobra za velike urbane centre tipa Njujork ili San Francisko. Velika lova se pravi na dugim putovanjim što znači da nikad nisi kući.

po zakonu, maximalno možeš da voziš 3000 milja nedeljno, a ne 3,900 kako ti računaš.

Vozači koji voze tudje kamione zaradjuju od 60-90 hilhada dolara bruto godišnje. To je dobra plata za prosečne američke gradove. Nije dobra za velike urbane centre tipa Njujork ili San Francisko. Velika lova se pravi na dugim putovanjim što znači da nikad nisi kući.
Evo kako se zaradjuje , pod ovim uslovima:
https://www.smart-trucking.com/highest-paying-trucking-jobs/

WHAT DO I NEED TO QUALIFY FOR THE HIGH PAYING TRUCK DRIVER JOBS?
To make a higher wage as a truck driver, more experienced drivers are preferred and a more complex skill set is required, more so than the average truck driver who hauls for example dry freight loads on a van trailer.
  • Greater risks – Willing to take greater risks. Jobs have higher degree of danger involved.
  • More liability – With greater risk, comes more liability.
  • Higher skill level – A more complex skill set required specific to the specialized niche.
  • Accident/incident free – A clean driving record.
  • Driving experience – Companies often demand more experienced truck drivers with 5+ years successful CDL experience with no incidents on their driving record.
  • Working in remote areas. Some truck driving jobs demands working in a remote or sparsely populated area.
    The cost of living for truckers in such an area could be considerably higher, too, if the work requires that the driver live in the area where the job is.

Walmart is just one example of a company with its own fleet of trucks. They offer one of the best paying truck driving jobs in the U.S. Their rate of pay for a company truck driver ranges from around $70,000-$85,000 US per year.

Walmart’s private fleet requires a nice clean driving history (no preventable accidents, minimal moving violations, no serious violations etc), clean criminal check, as does any company which offer a high paying driving job.

ICE ROAD TRUCKING JOBS
Ice road trucking jobs can earn drivers anywhere from $20,000 – $75,000 for a few months work. Also since the tv show has glorified these jobs, it’s become increasing difficult to secure one. There are many job challenges and dangers involved in a driving job in the ice roads, such as extreme temperatures, excessive winter storms and poor road conditions.
TANKER/LIQUID HAULING
Hauling hazardous products such as gasoline and a variety of caustic and explosive liquid materials, offers good pay for the work.
UNION DRIVERS
Unionized truck drivers make better wages than the average driver. Unions set a standardized rate of pay and drivers are paid for all the work they do.
There are usually standard of living raises built into the salary packages for a union driver, thus their wages are a cut above the average truck driver who’s wages are not indexed with the cost of living.

naduvao si tvoje brojke.
https://www.truckdriverssalary.com/
Ovde imas po stejtovima americkim koliko se zaradjuje.

Show
10 15102550100All
entries
Search:
STATEHourlyAnnual
North Dakota25.8353,720.00
Alaska25.7153,480.00
Massachusetts24.0049,920.00
Nevada23.8449,590.00
District of Columbia23.6949,280.00
Wyoming23.6649,210.00
New York23.2648,390.00
New Jersey23.0747,990.00
Connecticut22.8047,420.00
Colorado22.7647,340.00

Evo kako se zaradjuje , pod ovim uslovima:
https://www.smart-trucking.com/highest-paying-trucking-jobs/

WHAT DO I NEED TO QUALIFY FOR THE HIGH PAYING TRUCK DRIVER JOBS?
To make a higher wage as a truck driver, more experienced drivers are preferred and a more complex skill set is required, more so than the average truck driver who hauls for example dry freight loads on a van trailer.
  • Greater risks – Willing to take greater risks. Jobs have higher degree of danger involved.
  • More liability – With greater risk, comes more liability.
  • Higher skill level – A more complex skill set required specific to the specialized niche.
  • Accident/incident free – A clean driving record.
  • Driving experience – Companies often demand more experienced truck drivers with 5+ years successful CDL experience with no incidents on their driving record.
  • Working in remote areas. Some truck driving jobs demands working in a remote or sparsely populated area.
    The cost of living for truckers in such an area could be considerably higher, too, if the work requires that the driver live in the area where the job is.

Walmart is just one example of a company with its own fleet of trucks. They offer one of the best paying truck driving jobs in the U.S. Their rate of pay for a company truck driver ranges from around $70,000-$85,000 US per year.

Walmart’s private fleet requires a nice clean driving history (no preventable accidents, minimal moving violations, no serious violations etc), clean criminal check, as does any company which offer a high paying driving job.

ICE ROAD TRUCKING JOBS
Ice road trucking jobs can earn drivers anywhere from $20,000 – $75,000 for a few months work. Also since the tv show has glorified these jobs, it’s become increasing difficult to secure one. There are many job challenges and dangers involved in a driving job in the ice roads, such as extreme temperatures, excessive winter storms and poor road conditions.
TANKER/LIQUID HAULING
Hauling hazardous products such as gasoline and a variety of caustic and explosive liquid materials, offers good pay for the work.
UNION DRIVERS
Unionized truck drivers make better wages than the average driver. Unions set a standardized rate of pay and drivers are paid for all the work they do.
There are usually standard of living raises built into the salary packages for a union driver, thus their wages are a cut above the average truck driver who’s wages are not indexed with the cost of living.
Evo I ti si kopirao sa interneta nesto pametno.

naduvao si tvoje brojke.
Mito, da te niko ne laze, ovo je video od prosle godine , covek je vozac , svoj kamion ima i sad pogledaj kako je stigao do cifre od 83 Hiljade dolara, ali Bruto, posle svih troskova sto se tice kamiona.A na to bruto, jos se placa i taksa drzavi i stejtu, a od onoga sto ostane svi ostali kucni troskovi. Nema lazi nit prevare, cista racunica.

A koje to pleme vozi kamione u USA, :?:
Igrom slucahja imam CDL : A, T, BP2, 2-3, a Hazmat mi oduzeli kad sam menjao stejt, :)
A koju ti dozvolu posedujes, :?:
Tema je bila perspektivni poslovi u USA.
Ja ne vozim kamion, dobra je zarada, ima i troskova i to je poseban stil zivljenja. Ako zelis da preporucis vozenje kamiona kao perspektivni posao u USA u redu. Treba da kazes da je dobra zarada, ima troskova takodje i da je poseban stil zivota. Tako da mozda neko ko je postavio ovu temu ima sve informacije, mozda zeli da dodje u Ameriku da radi. Ako ne kazes ja cu reci svoje misljenje na koje imam pravo. Ne mora da znaci da je glupo ili pametno samo ako ne citiram tvoje rijeci.

Ja sam preporucila kompjutersko kodovanje, jer ja mislim da se tu vrti ogroman novac. I dala sam savjet da je najvaznije ne zeznuti papire.

Tema je bila perspektivni poslovi u USA.
Ja ne vozim kamion, dobra je zarada, ima i troskova i to je poseban stil zivljenja. Ako zelis da preporucis vozenje kamiona kao perspektivni posao u USA u redu. Treba da kazes da je dobra zarada, ima troskova takodje i da je poseban stil zivota. Tako da mozda neko ko je postavio ovu temu ima sve informacije, mozda zeli da dodje u Ameriku da radi. Ako ne kazes ja cu reci svoje misljenje na koje imam pravo. Ne mora da znaci da je glupo ili pametno samo ako ne citiram tvoje rijeci.

Ja sam preporucila kompjutersko kodovanje, jer ja mislim da se tu vrti ogroman novac. I dala sam savjet da je najvaznije ne zeznuti papire.
Odlicno, sto se tice kompjuterskog kodovanja,a jos bolje je rad u Silikon vali, :)

Tesko da mozes da zaradis na bilo kom poslu bez faksa sem da budes kamiondzija, ako radis selidbe moze i od toga da se zivi al su pare daleko manje nego da vozis kamion jos ako vozis otr ili polozis za hazmat mozes da zaradjujes plate kojima bi bili zadovoljni i ovi sa mnogo vise skole ali ne mozes kao Srbin u Ameriku s tim

Back