Perspektivni poslovi u SAD

Zar ti jos uvek nisi shvatio da americke serije i filmovi su big shou, i nema veze sa stvarnoscu.
U Portlandu, state Oregon, za tri pune godine voznje gradskog busa, moze da se izadje Gross do 60 Hiljada dolara.
I svaki dan si kod kuce, mozes i prekovremeno da radis, i zivis kao gospodin.

Pa eto,navodno,ipak mozes da zivis kao u americkoj seriji ili filmu,jer tamo su skoro svi gospodini i gospodje...(dobro,ne bi bio bas kao Blejk Karington iz Dinastije ili Donald Tramp,ali bi recimo bio kao neki CSI policijski istrazitelj (ili tako neki sluzbenik) iz Majamija :hahaha:)

Btw,cela USA je jedan "big show" i zivot se u 90% slucajeva sastoji u radu,radu,radu,radu,radu i radu.....i onda malo uvece gledas neki big show na TV-u cisto da bi video da postoji i nesto drugo u zivotu osim tog besomucnog rintanja......i tako ti prodje zivot u "zdravlju i veselju"

Mislim i da agenti za nekretnine solidno zaradjuju i da za to treba nesto kao kurs al treba proveriti

Dosta nasih ljudi radi real estate u Cikagu. Zarada zavisi direktno od realizacije. Uobicajena naknada za agenta je 6% od vrednosti za koju je nekretnina prodana. Taj iznos dele agent kupca i agent prodavca na pola, osim ako isti zagent ne zastupa obe strane. Potrebna je licenca i uverljiva prica.

Dosta nasih ljudi radi real estate u Cikagu. Zarada zavisi direktno od realizacije. Uobicajena naknada za agenta je 6% od vrednosti za koju je nekretnina prodana. Taj iznos dele agent kupca i agent prodavca na pola, osim ako isti zagent ne zastupa obe strane. Potrebna je licenca i uverljiva prica.
Koliko zarade otprilike na godisnjem nivou? Mislim na neto posle svih poreza taksi... znam da u Kanadi to varira od 12-20 posto otprilike u zavinosti od drzave

Koliko zarade otprilike na godisnjem nivou? Mislim na neto posle svih poreza taksi... znam da u Kanadi to varira od 12-20 posto otprilike u zavinosti od drzave

Zarade zavise od uspesnosti. U dobrim krajevima u Cikako Metro Area kuce u proseku kostaju oko milion dolara. Ako prodas 10 kuca no godinu, to je 600.000 prihoda. Ako si sve kuce prodao/kupio kao agent jedne strane, deli na pola (300.000). To je bruto, pre troskova i poreza. Troskovi marketinga i reklame su najveca stavka za svakog agenta. Da bi prodao deset kuca, potrebno je mnogo truda i zalaganja.

Prodaja kuca varira od stanja ekonomije u drzavi. Trenutno u mom kraju kuce idu kao lude, ljudi cak biduju preko trazene cene. Ljudi se sele iz Cikago downtown jer se plase eskalacije nasilja. To znaci da lokalni agenti imaju pune ruke posla. Problem je kad padne real estate market.

Zarade zavise od uspesnosti. U dobrim krajevima u Cikako Metro Area kuce u proseku kostaju oko milion dolara. Ako prodas 10 kuca no godinu, to je 600.000 prihoda. Ako si sve kuce prodao/kupio kao agent jedne strane, deli na pola (300.000). To je bruto, pre troskova i poreza. Troskovi marketinga i reklame su najveca stavka za svakog agenta. Da bi prodao deset kuca, potrebno je mnogo truda i zalaganja.

Prodaja kuca varira od stanja ekonomije u drzavi. Trenutno u mom kraju kuce idu kao lude, ljudi cak biduju preko trazene cene. Ljudi se sele iz Cikago downtown jer se plase eskalacije nasilja. To znaci da lokalni agenti imaju pune ruke posla. Problem je kad padne real estate market.
I recimo od tih 300 000 koliko mu ostane neto?

I recimo od tih 300 000 koliko mu ostane neto?

Tesko pitanje. sve zavisi od troskova (npr. svi agenti voze automobile vise i visoke klase jer tako pokazuju rejting). Koliko izdvaja za health, pension, koliko ulaze u marketing, ima li office... Ali, ipak, mogu da tvrdim da mu ostane sasvim dovoljno za pristojan zivot.

I sve zavisi od sposobnosti i srece. Npr. Majkl Dzordan svoju kucu u Highland Park, IL prodaje za $15.000.000 U slucaju da je proda, agentu pripada $900.000 Ali, takvi poslovi su relativno retki. Generalizacija ovog posla zbog toga nije moguca.

Back