Perspektivna posla nakon fakulteta, da li se isplati bilo sta?!

slazars

Početnik
Poruka
12
Zdravo, imam veliku dilemu sta da upisem.. Svidja mi se Geografski (prostorno planiranje tj. GIS), Fakultet politickih nauka, Fakultet bezbednosti, Poljoprivredni fakultet cak i FASPER ili veterina. Medjutim, sta god da pomenem, svi mi pricaju da to nije perspektivno, da nema posla od toga, da bezim od toga.. Zbunjen sam, na kraju se sve svodi na to da se nista ne isplati. Sta vi mislite, sta se isplati, osecam se lose, jer jos nisam odlucio a roditelji me pritiskaju svaki dan.. Vise nisam siguran sta se barem malo isplati kod nas i u inostranstvu, a da nije medicina, pravo, programiranje... Zavrsio bih nesto sto je interesantno, a korisno, ne bih nista monotono. KOji su to fakulteti od kojih mogu samostalno da radim? .Bas sam razocaran

Zdravo, imam veliku dilemu sta da upisem.. Svidja mi se Geografski (prostorno planiranje tj. GIS), Fakultet politickih nauka, Fakultet bezbednosti, Poljoprivredni fakultet cak i FASPER ili veterina. Medjutim, sta god da pomenem, svi mi pricaju da to nije perspektivno, da nema posla od toga, da bezim od toga.. Zbunjen sam, na kraju se sve svodi na to da se nista ne isplati. Sta vi mislite, sta se isplati, osecam se lose, jer jos nisam odlucio a roditelji me pritiskaju svaki dan.. Vise nisam siguran sta se barem malo isplati kod nas i u inostranstvu, a da nije medicina, pravo, programiranje... Zavrsio bih nesto sto je interesantno, a korisno, ne bih nista monotono. KOji su to fakulteti od kojih mogu samostalno da radim? .Bas sam razocaran
To ti pricaju ljudi koji su totalni promasaji u zivotu, e sad moras da razmisljas i o tome sta zelis a sta mozes i cemu si sklon, sta ti lezi a sta ti ne ide od ruke koliko god zeleo i voleo. Ne bi bilo lose i psihologa da konsultujes da vidi u kom pravcu je najbolje da se usmeris.

od ovog što si pobrojao jedino bi poljoprivredni fakultet mogao da ti obezbedi neki posao
neki rade u onim osiguravajućim kućama, pa prodaju osiguranja useva, voćnjaka, itd...
drugi rade kao komercijalisti poljoprivrednih mašina
treći rade kao neki agronomi na silosima kod privatnih otkupljivača...

osim toga perspektivni su i elektrotehničko i mašinsko inženjerstvo... razmotri i strukovne studije, traju tri godine, manjeg su obima od akademskih studija, kasnije možeš završiti i master studije

Upisi ono sto zelis, ne slusaj druge jer ce svako pametovati a ni sami nemaju pojma.

Trenutno koliko vidim IT sektor se najvise razvija i tu se lako dolazi do posla a i plate su odlicne...Ne znam koliko te to interesuje.

Vidim pominjes i veterinu... Kao veterinar po struci mogu ti reci da se isplati.. Sa veterinom mozes raditi kao dr.vet medicine, mozes raditi u inspekciji, na carini, u skoli kao profesor, nekim institutima i laboratorijama... Ima sirok spektar zanimanja sa tim fakultetom. Plata varira u zavisnosti od zanimanja ali ugalavnom je sasvim pristojna. Da ne napominjem da se uvek moze i sa strane zaraditi..

Mnogo zavisi i od mesta u kome zivis i zelis da radis...

Sto se tice tehnicko-tehnoloskoh fakulteta, da li misliste da cu da imam problem ako mi matemartika, fizika i hemija nisu bas jace strane (jer sam zavrsio gimnaziju, drustveni smer)? Svi su isplatljiviji nego ovi drustveni, ali se brinem zbog ova tri predmeta.. Cuo sam da na Rudarkom nije toliko tesko sto se tice ovih premdeta, i da bih i mogao da se snadjem.. Za koje fakultete znate da nije bas bitno predznanje iz ova tri predmeta?

Od gore nabrojanog ja bih lično izabrao veterinu. Ima dosta posla. Pet šopovi i privatne veterinarske ambulante niču kao pečurke

Mahat mogu

Sad me ljudi smatraju pametnom.
razumem da su neke vrednosti totalno izmeštena , da ok je takvo mišljenje o tome da nije potreban faks , jer sve je do radnog mesta , ali svako ko ima mogućnost da se realizuje i po tom pitanju zašto da ne , pa makar posle toga skupljanje pečurke
a dali ti je uopšte bitno ko šta misli o tebi

razumem da su neke vrednosti totalno izmeštena , da ok je takvo mišljenje o tome da nije potreban faks , jer sve je do radnog mesta , ali svako ko ima mogućnost da se realizuje i po tom pitanju zašto da ne , pa makar posle toga skupljanje pečurke
a dali ti je uopšte bitno ko šta misli o tebi
Bilo je.S godinama sve manje.Ali kazem ti sta misle.

ipak bolje ga je imati nego nemati
Da,naj dani zivota.To ima.

Back