- Poruka
- 21.194
jeko,meni je bas slatko sto ti bivsi djaci kazu ti. to puno govori o tome kakav si utisak ostavila na njih.po meni to znaci da te bas gotive .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jeko,meni je bas slatko sto ti bivsi djaci kazu ti. to puno govori o tome kakav si utisak ostavila na njih.po meni to znaci da te bas gotive .
...
Ali one djake sto su navikli da vicu preko pola ulice "profesore" i to sa ti.....te ucutkam jos dok su djaci....e to je mozda ono sto se javlja kod jeke...
Ali to je nekultura sa planine....nema veze sa ti i Vi.....to ja vidim kod komsiluka, kad se dovikuju , a ne ono dobace sa prozora, usput....par recenica, nego ono dranje i uputstvo za uzgoj pecuraka i prasica.
... mislim da bi pomoglo da predjes na vi......Ustvari mozda ja nekad i odradim bas to.....u smislu "gospodo kako ste.....ili gospodjice jovanovic kako ste"...to sa onima koji su otvoreniji.
U zadnje vreme sam počela da persiram i kad ne moram... lakše mi... tako ljudima odmah dam do znanja da nema zbližavanja... čisto poslovan odnos i ćao...![]()
Ja sam za persiranje. Naravno, ne ako sam s tom osobom u rodbinskim vezama ili braku, to mi je skroz čudno.
Malo mi je smešno kad npr. uđem u banku i vidim da je službenik mojih godina (srednje dvadesete) ili čak mlađi, pa mu persiram, ali takav je red.![]()
Da bi bili uctivi,lepo vaspitana deca,persiramo.Tako su nas ucili roditeli i ucili u skoli.Ali mene zanima vase misljenje,dali treba persirati nekome sa kime si u kontaktu svaki dan.,bez obzira koliko je ta osoba starija.Dali se to persiranje odnosi kao postovanje prema toj osobi,ili je na taj nacin drzis na ostojanju.:confused.I ako tom nekome kazete,da vam ne persira a on opet:shock:dali se tu moze stvoriti prisan odnosdali je to persiranje poruka na kulturan nacin
OLADI.
Da bi bili uctivi,lepo vaspitana deca,persiramo.Tako su nas ucili roditeli i ucili u skoli.Ali mene zanima vase misljenje,dali treba persirati nekome sa kime si u kontaktu svaki dan.,bez obzira koliko je ta osoba starija.Dali se to persiranje odnosi kao postovanje prema toj osobi,ili je na taj nacin drzis na ostojanju.:confused.I ako tom nekome kazete,da vam ne persira a on opet:shock:dali se tu moze stvoriti prisan odnosdali je to persiranje poruka na kulturan nacin
OLADI.
OLADI.
Meni je bas cudno bilo kad se moja kuma udala i presla da zivi kod muza i njegovih sto je persirala njegovim roditeljima. Zivis sa nekim u istoj kuci, vidjate se u pizamama, lecite jedni druge, jedete zajedno, placete i veselite se zajedno, svadjate se... i sve to uz vi. Bas mi smesno bilo, ova njoj teta Vukice, jeste za kafu, a ona odgovara metni jednu sladju Boki sine.![]()
Никада нисам могла свекрви да кажем ''ти'', иако смо неко време живеле у истој кући.
Код нас Лала је такав обичај, тако сам навикла и не видим ништа смешно у томе. Свекрва ми није другарица. Као што персирам родитељима својих пријатеља, тако персирам и родитељима свог мужа... Нису ми они никакав род, ни другари.
Старијим колегама такође персирам, иако се понекад свађамо, причамо масне вицеве, путујемо на ескскурзије заједно, зезамо се, пијемо кафу свакодневно...
Кад од малена усвојиш нека правила етикеције, онда ти је то нешто уобичајено.
Знам да су код наших Босанаца и Херцеговаца (колониста) сви на ''ти''...али то је неки други културни образац. Мени то њихово ''тикање'' смета, као што је вероватно њима необично моје ''Ви''.