Перике

Bila sam 2 meseca u Americi...U mestu gde je vecinsko stanovnistvo crnacko.Aj da ne lupim al minimum 60% zena nose perike.Dakle,ne umetke,nadogradnju vec najeftinije perike.Mislim,ne da se vidi da je perika neg haos!Sve ok,boju poklope sa tenom,nije ono crnkinja pa plavusa varijanta,al ipak se jako vidi.Ili je previse kose na glavi ili se dlaka suvise sija ali nije dobro namesteno...Al mnogo lose izgleda.Tamo ima jako puno radnji specijalizovanih na tu temu-perike,umeci...Pa se onda neke nase pomamile...E to je onda za urnebesni smeh!!!:lol:

Ja nikad nisam probala periku, ali volela bih recimo da ima u salonu u kom se šišam, i onda probam određenu dužinu i boju i vidim kako mi stoji, pa da mogu da izbiram i da se odlučim kako želim da se šišam i farbam....

Видим да је углавном коментар ''види се да је перика''...
Зато и говорим о статусу перике у друштву (ако се тако може назвати). Наиме, види се и да није наша боја косе када се офарбамо, види се и надоградња ноктију, виде се и вештачке трепавице, и мега-брусеви...али све је то још некако прихваћено...а перика се и даље третира као нешто чега бисмо се стиделе...

Само запажање.

ne bih nosila periku. ali ja ni kape ne podnosim, tako da nisam neki reper :)

u medjuvremenu sam se setila da sam srela nekoliko trandzi sa odlicnim perikama (da ne budem morbidna skroz na ovoj temi).

E, moja svekrva nosi periku jer ima alopeciju, ali bas je ok, stvarno. Super joj stoji. Ono, ako bas buljis vidi se da je perika, ali pre nego sto mi je muz rekao, nisam uopste primetila.

ali da iz nuzde nosim da bih prikrila nedostatak kose, ne, pre bih se osisala na 0. jeste li to probale ? mozda ne 0, ali ekstremo kratko?

jesam!!! nemoj to da radish naglo!!!! nekome to stoji ok ne bode oci ali ne svakome!!!!! i odjednom postanesh strasno upadljiv kako god se obukao i okolina moze mnogo da se shokira narocito akose muvash s nekim... i onda sam bas MORALA da iscupam obrve.. mada ne kajem se tako sam htela ali sam zamisljala da ce biti drugacije.. mada opet ono strasno upadljiv, neke zene izgledaju tako pa ne bodu oci...
i ako odlucis bolje da te neko osisa nego sama... mada tad me je vuklo da se farbam u neke boje i prala sam kosu svaki dan

ne znam zasto osudjujete zene ili devojke koje nose perike ?!mnoge to nisu zelele ali iz medicinskih razloga nose ,ja znam nekolio hjih koje nose i uopste se ne primecuje da je perika jer su perike od prirodne kose a ne vestacke pa samim tim ne sljaste i ne sijaju onako bezveze

Видим да је углавном коментар ''види се да је перика''...
Зато и говорим о статусу перике у друштву (ако се тако може назвати). Наиме, види се и да није наша боја косе када се офарбамо, види се и надоградња ноктију, виде се и вештачке трепавице, и мега-брусеви...али све је то још некако прихваћено...а перика се и даље третира као нешто чега бисмо се стиделе...

Само запажање.

Jao jeste, Hellen u pravu si, kao da ja pisem...

Za ostale koji ne znaju sta me je snaslo pa sam morala da se osisam, pa eto, desilo se da sam nesto dzarala sa kosom, eksperimentisala, mislila da mogu i ja kao one silne tajne agentkinje - samo tako da udjem u kupatilo i da promenim licni opis - skratim kosu i da opet super izgledam. Ali izgleda da mi nije uspelo.
Zato, nemojte nista same, frizeri i frizerke su tu da to odrade za vas.
I nemojte da budete toliko ''krute'' sto se perika tice.
Nadam se da ce i one (perike) uci u modu kao sto su usle vestacke trepke, sto da ne i skljokicaste, pa mega-ultra-giga brusevi i ostala vidljiva i nevidljiva pomagala i da nece biti predmet coktanja i samilosnih pitajucih pogleda - sta li je nju snaslo pa nosi periku...

brbljiva sad si me jos vise zaintrigirala, sta li si napravila od frizure da si se toliko razocarala? ja se manje vise uvek sama shisham, kad izadjem od frizera sa pudlica frizurom ili ispeglana i jos platim za tu nesrecu, uvek sama doradim frizuru... a takve promene tipa uletis u kupatilo sa makazama ili masinicom i promenis licni opis sam vise puta odradila i super je, nikad se nisam pokajala...

a sto se teme tice, hellen, mislim da si u pravu, prosto perika je malo zigosana u odosu na druga pomagala. ali zamisli ( ti si nastavnik jel' tako ?) da svaki drugi treci dan ides u skolu sa novom perikom, da li bi to tvojoj okolini bilo ok? a verujem da bi slicno tretirali i ucestalu promenu boje i frizure na regularnoj kosi...tako da nije samo do perike, nego i do tog "maskiranja", promenljivosti koje idu uz nju...jer zasto bi je inace stavljali?

da li se neko seca pocetka vendersovog filma "do kraja sveta"? ona krece sa zurke kao crka ravne duge kose i u kolima se potpuno transformise kada skine periku...oduvek mi je ta njena transformacija bila fenomenalna...

ne znam bas da li bih nosila perike u svakodnevnoj varijanti...ne ipak ne, ali zato maskembali, neke malo ekstravagantnije prilike, sto da ne, ko ne voli da se prerusava? ali da iz nuzde nosim da bih prikrila nedostatak kose, ne, pre bih se osisala na 0. jeste li to probale ? mozda ne 0, ali ekstremo kratko?

Naravno, mnogo mi se to dopadalo jer ništa nisam morala da radim sa kosom ( sem obaveznog šišanja svake dve nedelje) i super mi je stajalo. U svim prilikama je bilo extra, uz večernju haljinu mi ni jedna frizura nije tako čučnula...

Hahah...sad se setih...klinka učila vožnju i u kolima joj otpadne pramen...instruktorova žena nađe pramen i ispadne pičvajz! Još mala zove u sred svađe da pita da joj nije ostala kosa kod njega u kolima...

ja se manje vise uvek sama shisham, kad izadjem od frizera sa pudlica frizurom ili ispeglana i jos platim za tu nesrecu, uvek sama doradim frizuru...
:lol: i ja isto,i mislim da ni jednom nisam izasla od frizera da nisam otisla pravo kuci i promenila neke stvari :lol:
sad se iskljucivo sama sisam,kosa mi je ionako talasasto-kovrdzava pa se ne vidi razlika da li ima neki oblik ili ne,ona obrni okreni poprimi onaj svoj standardni izgled,a ja se samo traumiram kad idem kod frizera tako da sam uzela stvar u svoje ruke :D

nosila bih periku samo ponekad, u izlasku, kad mi uz određeni stajling ta kosa bolje ide. ili na neku posebnu priliku, kad se ljudi ludiraju, npr. maskenbal, nogodišnje žurke,...

inače, probala sam jednu periku koja mi je zaista lepo stajala, a bila je baš ono što ja sama na svojoj kosi teško da bih ikad uspela da postignem. tad sam i pomislila da bi bilo interesantno imati 2-3 perike s nekim meni lepim frizurama/bojama koje bih ponekad stavila (ali baš ponekad, verovatno vrlo retko).

brbljiva sad si me jos vise zaintrigirala, sta li si napravila od frizure da si se toliko razocarala? ja se manje vise uvek sama shisham, kad izadjem od frizera sa pudlica frizurom ili ispeglana i jos platim za tu nesrecu, uvek sama doradim frizuru... a takve promene tipa uletis u kupatilo sa makazama ili masinicom i promenis licni opis sam vise puta odradila i super je, nikad se nisam pokajala...

Za alal i kombajn.:
Nervirale su me siske koje su zaista lose bile odradjene od strane frizera.
Nije mi ih istanjio, eto i to me je strasno nerviralo. Ostalo je bilo kao OK, imala sam poludugu kosu, ravno secenu, bez spiceva, nesto 'ajde da kazem kao duzi paz...
Pa posto su me nervirale te i takve siske (upadale su mi u oci, smetale mi), krenula sam sama da ih prvo tanjim, pa mi se to nije dopalo kako sam uradila, pa sam krenula da ih skracujem i tako, mic po mic, odsekla sam bas jedno dobro parce od siski - to je taj frizerski izraz - ''ujesti'', valjda, neka me neko ispravi ako gresim.
Naposletku mi se sve smucilo i zamolila sam muza da me "odradi" masinicom njegovom, sto je on vrlo rado ucinio. Smejali smo se i salili i bilo je to jedno novo ''iskustvo'' sa njim. ;-)
Znaci, nije me neka bolestina naterala da se osisam, nego eto moje cisto neiskustvo i neznanje sto se tice sisanja sopstvene kose.
Da vam pravo kazem, sada mi nije uopste zao sto sam to uradila.
A sto nisam otisla do frizera da mi te siske popravi - pa eto, nisam otisla da ne bih slusala ''pridike'' sto sam to uradila i davala mu obecanja da to vise necu nikad da uradim.

A zaista je tacna ona izreka - nikad ne reci nikad.
P.S. Svaka cast devojkama koje znaju kako treba sa kosom, pa same dorade...

Pozdrav i tebi!
No, sad me sekira Bundeva. Jedino se on našao u onoj mojoj rečenici! 'Ajd sad zajedno njega da tešimo!

Bundevo, Bundevo, ne beri brigu, nije sve u dužini, ima nešto i u tehnici! Pozdrav

Back