Perfekcionizam kod ljudi?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Zasto su neki ljudi perfekcionisti i sta se krije u korenu perfekcionizma?
Koji su ljudi perfekcionisti, oni koji sebi stalno nalaze mane i/ili koji u svemu drugom nalaze manu, tipa drugim ljudima, muzici, filmovima (neko bi rekao u svemu nadju manu)?

Znate li vi nekog perfekcionistu ili ste mozda i sami perfekcionista? Kako se nosite sa takvim ljudima?
Koliko su perfekcionisti zadovoljni (sobom) svojim zivotom tj. moze li jedan perfekcionista biti zadovoljna i srecna osoba ili ne?

...perfekcionizam je oblik
narcisoidnosti i ukazivanje na sebe tako da
savršenost je u posjedu mome
a sve ostalo
košmar je i mora se moj rad uzeti
za Etalon...
Perfekcionalizam je psihovid udaljavanja
od sredine
tako da Nosilac uvijek gleda oko sebe
da li ga neko gleda...
....to je i lijenost
tj. uradiću najbolje što mogu
da ne bih ispravljao
davao mi neko sugestije
jer sam ja taj koji može sugerisati...
...bolest komplikovana
za Njega samog...

Kad glup covek pominje perfekcionizam, to treba uzeti sa velikom rezervom....Glupom coveku je svaka malo vise uredjena aktivnost nepotrebni perfekcionizam, jer ne razume zasto nesto treba uraditi....npr zasto prati ruke posle svakog pacijenta, ako on nije djubretar ili sugav ili rom....samo navodim uobicajen stav glupih pacijenata.

1.Zasto su neki ljudi perfekcionisti i sta se krije u korenu perfekcionizma?
Koji su ljudi perfekcionisti, oni koji sebi stalno nalaze mane i/ili koji u svemu drugom nalaze manu, tipa drugim ljudima, muzici, filmovima (neko bi rekao u svemu nadju manu)?

2.Znate li vi nekog perfekcionistu ili ste mozda i sami perfekcionista? Kako se nosite sa takvim ljudima?
3.Koliko su perfekcionisti zadovoljni (sobom) svojim zivotom tj. moze li jedan perfekcionista biti zadovoljna i srecna osoba ili ne?

1.pa zavsi kako ko..
neko se rodi takav,
neko u toku zivota usvoji ideju da ako nije najbolja verzija, ne moze ni da voli sebe,
nekom je to vid kontrole tj nadoknada iste koja mu fali u dr segmentima zivota,
nekom ovo,nekom ono,
u svakom slucaju moze imati mnogo uzroka...zavisi od osobe do osobe..
2.taj sam,u sustini ne ometa me preterano,al ponekad nervira okolinu:mrgreen:,al se trudim da ne budem bas uvek smarac(osim ako me nerviraju:lol:)
3.zavisi od mere prefekcionizma neki mogu sasvim ok da zive povremeno maltretirajuci okolinu a nekima je to prava prepreka za srecu...

Perfekcionista ......

Uvek se malo dobija genetskim putem, malo vaspitanjem.

Preterabni erfekcionizam je bolest.... i moze ukazivati i ma druge oblike poremecenosti.

Ti ljudi muce najpre sebe, pa i sve oko sebe. Jako losa osobina.

Perfekcionista sam samo kada zelim da uradim nesto odlicno, pa se udubim.

Zasto su neki ljudi perfekcionisti i sta se krije u korenu perfekcionizma?

Znate li vi nekog perfekcionistu ili ste mozda i sami perfekcionista? Kako se nosite sa takvim ljudima?
Koliko su perfekcionisti zadovoljni (sobom) svojim zivotom tj. moze li jedan perfekcionista biti zadovoljna i srecna osoba ili ne?

Ako nije OCP onda je okej ne biti površan. Generalno, svetu smetaju površni ljudi. Niko ne može da bude perfekcionista u svim životnim stvarima, za to se već neko pobrinuo.

Perfekcionista nikad nije zadovoljan i to ne mora da znači ništa loše...

Back