Peranović izlečio narkomana - ubistvom

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nikada ti se nisam ni obratila niti sam ikada bilo šta sa tobom raspravljala i ti sebi daješ za pravo da spominješ moju decu,moje detinjstvo i da me okarakterišeš kao ženu i da pritom besomučno lažeš kako ja branim silovatelje.Treba da te je sram.Odrasla si žena a osnovnu kulturu nemaš.Ja čak takve kao što si ti i ne žalim.
kako znati da nisi žena kad si uzeo ženski nik i pod pol napisao "ženski"?

Jestira da ne bi tvoje postove navodila i postupno na njih odgovarala sve ću reći u jednoj rečenici.
Mizerno mi je s tobom raspravljati, jer toliku ne toleranciju, ne razumevanje, ne samilosti nisam osetila kod neke osobe kao kod tebe, koja si žena, majka.
tačnije ne možeš da raspravljaš jer nemaš argumente za svoje tvrdnje
pa mi onda zalepiš etiketu netolerantnosti,nerazumevanja i ne samilosti

Po mom mišljenju (a ono je merodavno koliko i tvoja tvrdnja da on nije psihopata), on je psihopata. :)
Misim, baš ima produhovljen izraz lica. :mrgreen: I onako - blag. :mrgreen:.
da bi se neko prozvao psihopatom potreban je izveštaj psihologa,nemože to na osnovu izraza lica

Svaka sličnost Peranovića sa egomanijacima/psihopatama/vođama kultova je namerna:
- Izolacija od spoljnog sveta i ograničavanje slobode kretanja pod izgovorom ozdravljenja u prirodi i kroz fizički rad, pri čemu su štićenici/članovi zajednice u obavezi da plaćaju svoj boravak i da privređuju u korist zajednice a zapravo svojim radom i novcem stvaraju profit vođi;
- Prinude i kazne vremenom postaju uobičajena praksa a štićenici/članovi usvajaju metode iz 2 razloga: a) kao žrtve Štokholmskog sindroma; b) kao zaplašeno stado koje zna da ne može pobeći, odnosno da nema kuda i kod koga da ode
- Princip izolacije u zatvorene grupe uvek se zasniva na sličnosti mentalnog sklopa članova: slične životne priče, osećanje odbačenosti, bolest.
- Vođe kultova UVEK ispoljavaju nasilje (psihološko, fizičko ili oba), i UVEK su manipulanti. Na početku slatkorečivi, sa imidžom koji odaje utisak sličnog ili bliskog stadu, postepeno pokazuju svoje pravo lice, ali uglavnom prekasno, odnosno onda kada geto već ograde bodljikavom žicom.
jeste samo što ovde nema nikakvog kulta,ovde se radi o centru za lečenje narkomana

Lečenje narkomana ne može biti uspešno u zajednici sličnih. Narkoman koji želi da se izleči mora prevashodno da se odvoji od sredine u kojoj se nalaze drugi narkomani – čak i ako su oni u fazi lečenja ili kratke apstinencije (kratkom se smatra apstinencija do 2 godine). Narkomane vezuje priča o drogi, i samo o drogi, a hronično, zajedničko podsećanje na trenutke konzumacije opijata u uslovima apstitencijalne krize nikako ne pogoduje toku lečenja.
Još jedna fama glasi: ne postoje sasvim izlečeni narkomani.
Postoje. Bez metadona i, svakako, bez batina.
Fama br.2: demokratska društvena uređenja pogoduju širenju narkomanije.
Netačno. U našoj sredini heroin je ušao na velika vrata sredinom sedamdsetih, kada smo bili SFRJ. Pre toga je najpopularniji opijat bio opijum a centri proizvodnje nalazili su se u Makedni, Albaniji i na Kosovu.
Fama br. 3: droga je produkt „trulog Zapada“.
Netačno. Droga je došla sa Istoka, ali je tamo korišćena u „prirodnom“ stanju.
Fama br.4: dileri su narkomani.
Netačno. Dileri su ili čisti, ili su narkofili. Vrlo retko su i sami zavisnici. Ako postanu zavisnici,propada im posao.
Fama br. 5: narkomanija je neka "posebna" bolest "razmaženih" i "obesnih", pa je neuporediva sa, recimo, alkoholizmom.
(Da li alkoholičare leče batinama?)

Postoji 1001 zabluda o drogi i narkomanima, ali ovo nije pdf za te priče.
ovo baš i nema neke veze sa temom
reći ću samo da nisu svi slučajevi isti i da je peranović imao dosta uspeha sa svojim metodama

I na kraju:

[Iskreno se nadam da će lažni pop goreti u svom paklu (ukoliko ga je uopšte svestan), a nešto slutim da će još svašta o ovom „centru“ izbiti na videlo ...
vrlo pakosno
a posle kažu kako ja nemam milosti

da bi se neko prozvao psihopatom potreban je izveštaj psihologa,nemože to na osnovu izraza lica

jeste samo što ovde nema nikakvog kulta,ovde se radi o centru za lečenje narkomana

ovo baš i nema neke veze sa temom
reći ću samo da nisu svi slučajevi isti i da je peranović imao dosta uspeha sa svojim metodama

I na kraju:

vrlo pakosno
a posle kažu kako ja nemam milosti

Ovde se uopšte NE RADI o centru za lečenje narkomana, nego o centru za iživljavanje.
Klasična zloupotreba.
A nešto nisam sklona da poverujem da je metoda takvog "lečenja" dala rezultate. Rezultate priznajem samo ako je prošlo više od 3 godine apstinencije, i ako izlečeni narkoman ima potvrdu od Centra za bolesti zavisnosti da je, pre odlaska kod Peranovića, bio zavisnik.

Sličnosti sa kultom sam objasnila, a evo šta kaže stručnjak:
- Vrlo je moguće da je Branislav Peranović umislio da je bog, da je poverovao da može da odlučuje o tuđem životu ili smrti! Njegovom osećaju moći svakako je doprinelo to što ga je posle batinanja štićenika iz Crne reke, javnost podržala! Njemu je to bio znak da je u pravu!

Ovako je Milan Kostić, klinički psiholog, predstavio psihološki profil Branislava Peranovića (54), osumnjičenog da je u Centru za rehabilitaciju „Sretenje“ ubio štićenika Nebojšu Zarupca (39).

- Moguće je da je patio od psihopatskog poremećaja, zbog koga je uživao u batinanju štićenika. S druge strane, ako većini zavisnika ukinete drogu i lekove, oni će početi da zavise od te osobe, pa čak i ako se prema njima ponaša kao Peranović. Odobravanje roditelja, javnosti, pa i samih štićenika osnažili su i podržali sveštenika da nastavi s agresijom. Danas ne bismo pričali o ubistvu Zarupca da je prvi skandal s prebijanjem zavisnika adekvatno kažnjen i da je javnost reagovala s prekorom - zaključuje Kostić.

Kostić ističe da je batinanje zavisnika i duševnih bolesnika napušteno još u srednjem veku.
http://www.kurir-info.rs/peranovic-umislio-da-je-bog-clanak-361205

Pop Peranović: Odraću vas od para!

Dok je tukao štićenike, drugi su morali da gledaju. To im je bila jedina terapija, rekla majka pacijenta Branislava Peranovića

Moj sin je 2007. samoinicijativno otišao u Crnu reku kod oca Branislava Peranovića da bi se izlečio od narkomanije. Za godinu dana, koliko je proveo tamo, svakog meseca sam slala 350 evra postekspresom! Sin mi je kasnije rekao da je Peranović govorio: „Ja ću vaše roditelje da oderem od para, a vi vidite šta ćete! Ionako od vas nema ništa!“

Ovo je za Kurir ispričala M. M. (ime i prezime poznati redakciji), majka mladića koji je preživeo torturu u kampu oca Branislava Peranovića u Crnoj reci.

- Moj sin se tamo nije izlečio. Sada sam ga poslala u drugu ustanovu, državnu - kaže naša sagovornica i priseća se da je Peranović pažljivo pratio da li su uplate redovne.- Jednom sam zakasnila samo jedan dan, a on me je odmah pozvao i zahtevao da što pre pošaljem novac - priča ova majka.

Ona kaže da joj je otac Peranović napomenuo da on i njegovi saradnici ponekad upotrebljavaju fizičku silu nad štićenicima.

- Rekao je da se to dešava samo ako štićenici to zasluže svojim nedoličnim ponašanjem, ali kad sam jednom otišla da posetim sina, videla sam svoje dete koje je bilo svo u modricama! Pitala sam sina šta mu se desilo, a on mi je preplašeno rekao: „Dobio sam batine od Branislava, jer nisam bio dobar!“ Rekao mi je i da su svi štićenici morali da gledaju dok Branislav s uživanjem mlati nekog od njih - ispričala je M. M. za Kurir.

http://www.kurir-info.rs/pop-peranovic-odracu-vas-od-para-clanak-359735

Pogledajte samo ovu patološku njušku:

branislav-peranovic-tukao-sticenike-ubijen-nebojsa-zarubac-droga-centar-za-o-1344542394-196059.jpg

Peranovićevi saradnici osuđeni zbog silovanja

Pomoćnik sveštenika Branislava Peranovića Nemanja Radosavljević osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru na dve godine i pet meseci zatvora zbog silovanja i premlaćivanja jednog štićenika, a za isto delo, kao saučesnik, na godinu dana osuđen Marijan Pavićević

http://www.kurir-info.rs/peranovicevi-saradnici-osudeni-zbog-silovanja-clanak-362023

A ovo je tek bezobrazno i neverovatno:

SPC: Prenaduvali ste ovo ubistvo!

Ovako je tekao razgovor sa Stikićem:- Dobar dan, novinar Kurira je na vezi, da li možemo da dobijemo komentar povodom događaja u centru „Sretenje“?

- Imate sve na našem sajtu, pa pogledajte.- Da, ali nama ipak treba vaš komentar.

- Slušajte, da vam dam jedan savet. Najbolje bi bilo da više ne pišete o tome. Nema tu ništa zanimljivo. Pustite, lepo, tužilaštvo da obavi svoj posao, pa ako ima šta tu da se piše, reći će vam oni. Razumem ja vašu novinarsku radoznalost, ali malo ste prenaduvali sve ovo!

A zločin, za koji smo dobili sugestiju da ne pišemo, dogodio se u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, gde je u ponedeljak uveče nađeno telo Nebojše Zarupca, dugogodišnjeg narkomana. Telo je upućeno na obdukciju, a rezultati su jezivi.

- Zarubac je dobio između 50 i 100 udaraca motkom po telu, a od silnih batina narkomanu je pozlilo i on je počeo da povraća, da bi se na kraju ugušio - rekao je izvor Kurira iz policije.

http://www.kurir-info.rs/spc-prenaduvali-ste-ovo-ubistvo-clanak-358119

Ovde se uopšte NE RADI o centru za lečenje narkomana, nego o centru za iživljavanje.
Klasična zloupotreba.
A nešto nisam sklona da poverujem da je metoda takvog "lečenja" dala rezultate. Rezultate priznajem samo ako je prošlo više od 3 godine apstinencije, i ako izlečeni narkoman ima potvrdu od Centra za bolesti zavisnosti da je, pre odlaska kod Peranovića, bio zavisnik.
da napomenemo da se ovde radi samo o tvom mišljenju

dotični stručnjak kaže vrlo je moguće
znači na osnovu vrlo je moguće ti kao i pojedini mediji uspostavljaš dijagnozu

"Volite neprijatelje svoje" i "okrenite drugi obraz" nije iz Pisma?
znači ono je narodna izreka a ne stih iz pisma

"A šta to oni toliko loše šire međ' omladinom?
svašta,šire pederastiju,okultizam,pljuju po svemu što je srpsko i patriotsko,promovišu strane plaćenike poput čede i čanka a i ona narkomanka srbljanovićka visoko se ko njih kotira,ima toga još
treba se čuvati kad krenu da promovišu neku humanitarnu akciju,poput one sa mamografom u kojoj su mnogi namagarčeni
sve nam to rotšildi preko soroša rade i o tome bi se mogle ispisati čitave stranice
njegovu medijsku mrežu čine:

Маркетинг, медијска и логистичка подршка субверзивном пројекту агента глобалне властеле Сороша се обезбеђује преко ,,независних“ медија, као што су Б92, Студио Б, Тв Пинк, Тв Панонија, АНЕМ (тв станице – РТВ Девић, РТВ Глобус, РТВ Краљево, РТВ Нишава, РТВ Панчево, РТВ Спектар, РТВ Трстеник, радио станице – Радио 021, Бум 93, Радио Сомбор, Радио Индекс, Радио Суботица, Радио Пирот, Радио Озон…) радија ,,Слободна Европа“…

Кабловска мрежа СББ и сателитска телевизија ТОТАЛ ТВ, које су у експанзији, налазиле су се до средине 2007. у власништву Сороша.

Допринос информативном јединству дају продукцијске куће ,,ВИН“ и ,,ПГ Мрежа“. Преко Медиа центра се додатно обезбеђује публицитет, тобожњем, невладином сектору.

Поред електронских медија, на Сорошевом списку се налазе дневни листови и часописи:
,,Данас“, ,,Време“, ,,Европа“, ,,Република“, асоцијација локалних независних медија ,,Local press“ (листови ,,Панчевац“, ,,Кикиндске“, ,,Врањске новине“ , ,,Наша реч“…)

Издавачке куће: Самиздат, Дан граф, Стубови културе, Фабрика књига, Клио, Александрија прес, Ренде…

Даље, дистрибутери књига ,,Букбриџ“, Беополис…

Под истом контролом се налазе инфо агенција Сенсе и две водеће информативне агенције у земљи, Бета и Фонет. Ове агенције су истовремено и подружнице Асошијетед преса и Ројтерса, које су у власништву Ротшилда још од 19. века. Сорош је остварио инфилтрацију и у културне и просветне институције, позоришта, Народну библиотеку, Историјски архив, САНУ…

Око себе је окупио велику групу глумаца, редитеља, драмских писаца, музичара, књижевника, научних радника, аналитичара, бивших дипломата … помоћу којих ради на анимирању што већег броја присталица …

Преко два Горана, Марковића (чији је ментор Бернар Леви, велики пријатељ Бернара Кушнера) и Паскаљевића се врши сатанизовање Срба на филмским фестивалима.

Ваља поменути и следеће образовне организације Сороша: Универзитет Унион, Алтернативна академска образовна мрежа (ААОМ), Београдска отворена школа, Центар за женске студије (настао из феминистичке групе ,,Жена и друштво“)…

У њима се врши регрутација будућих Сорошевих најамника. Центар за унапређивање правних студија Human Rights Watch (HRW) је такође присутан. У истом табору се налази ЦЕСИД и остале организације које се баве испитивањем јавног мњења.

s obzirom da ovo nije tema rećiću još samo da je po njegovom naređenju uklonjen sveti sava iz hola narodne biblioteke
netreba biti mnogo pametan pa da se primeti da se tu nešto iza brda valja

lepo pise da je kanibal , verovatno u ludnicu ga treba stabviti , sta tu nije jasno?
ili mislis ako se udara prestace da to bude , kod nekih ljuddi batine samo stvore otpor
Oni će da mu propišu neku terapiju sa tabletama (narkoticima), to će da ga drži još nadrogiranijeg, od čega će posle izvesnog vremena i da umre, i ko će onda da odgovara? E onda niko nije kriv.

Jestira, you're full of shite, a evo i zašto:

Statua svetog Save je iz hola Narodne biblioteke premeštena na prvi sprat. U holu se nalazi slika Vuka Karadžića.

U akciji sa mamografima su namagarčene samo pacijentkinje, jer mamografi nisu mogli da budu podeljeni svuda gde treba iz razloga što neki nadležni ljudi nisu hteli da prime mamograf jer nisu mogli da se ugrade. Iz istog razloga već dve godine na carini stoji veliki broj aparata za HDF i običnu hemodijalizu-zato što neki ljudi iz establišmenta ne žele da ih poklonew bolnicama, već da ih prodaju, i iz tog razloga bolesnici trpe. Kako to znam? Zato što znam ženu koja je na svoju inicijativu i podršku B92 uticala da se ti aparati doniraju.

B92 je učinio više za promociju srpske kulture nego sve ostale institucije zajedno, da pomenem samo etiketu "Srbija sounds global", da ne govorimo o eediciji "Samizdat" koja izdaje knjige mladih srpskih pisaca i spisateljica koji inače ne bi mogli da dođu do izražaja zbog poznatih lobija.

Hrvatski Human Rights Watch je više učinio za prava Srba u Hrvatskoj nego sve tzv. "patriotske" organizacije iz Srbije.

Prema tome, Jestira, nemoj da sere.š o nečemu o čemu pojma nemaš.

znači ono je narodna izreka a ne stih iz pisma

Daću ti još jednu priliku da sama nađeš te stihove iz Pisma:

U današnjim pesmama i poukama pravoslavna crkva ističe krasnoga Josifa kao praobraz Spasitelja našeg u stradanjima Njegovim. Josif je stradao zbog zavisti braće svoje. Zavidljiva braća prodala su Josifa trgovcima za 20 srebrnika. No po Božjem promislu Josif je u ropstvu postao veliki i slavan. I kao takav on je u gladne godine ishranio braću svoju i spasao njih i žene njihove i decu njihovu od gladne smrti. Tako je on bukvalno ispunio reči Hristove: ko tebe kamenom ti njega hlebom, iako te reči tada još nisu bile javljene svetu.

TV Jasenovac i Ustaša Rights Watch su zadužili srpski narod? E,pa šta sve Srbija trpi,majko mila...
Pre dve godine smo zahvaljujući B92 i njihovoj podršci podelili 2000 paketa hrane za najsiromašnije porodice u našoj jadnoj i bednoj Rakovici, ti, ako imaš bolje, navedi, jedva čekam, ili ako imaš podatke, da je neko uradio nešto više za sirotinju, izvoli...

Back