Peranović izlečio narkomana - ubistvom

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hram strave - Pop ubica zabranio deci da idu u školu

Odbio čak 200 poziva da decu upiše u školu, išao zbog toga na sud i platio silne kazne, ali je ipak na kraju bilo po njegovom .... Nijedno od petoro dece sveštenika Branislava Peranovića (54), koji je na smrt pretukao štićenika Centra za odvikavanje od droge Nebojšu Zarupca (39), nikada nije išlo u školu. On ima dvojicu sinova - Petra (22) i Vasilija (10) i tri ćerke - Anu, Marinu i Mariju, od kojih najmlađa ima sedam godina.

Peranović je u Srbiji, u 21. veku, odbio čak 200 poziva da decu upiše u školu, išao je zbog toga i na sud i platio ko zna koliko kazni. Ipak, deca su rasla izolovana od sveta, osakaćena za ceo život, prepuštena samovolji oca koji im, kako Press saznaje, čak nije dozvoljavao ni da jedu meso i hranio ih je uglavnom pečurkama i još nekim povrćem.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...-+Pop+ubica+zabranio+deci+da+idu+u+školu.html

Imajući u vidu enormnu sumu novca koju Peranović poseduje, neće me začuditi ako spontano krenu da se pojavljuju izlečeni "svedoci" koji će na suđenju svedočiti u njegovu korist. Došlo je vreme da se pametno iskoristi plata, bajkerska oprema mu više fakat ne treba... ako sve bude kako treba, eto njega u novom centru za dve-tri godine.
Ja se duboko nadam da ce nas veleuvazeni patrijarh poslati jedno pismo nadlelznom sudu i tuzilastvu sa svojim iskrenim uverenjem da se Peranovic duboko u svojoj predanoj dusi iskreno kaje zbog nesrece tog zlohudog narkomana.Nadam se da ce svevisnji uslisiti molbu tog skomnog i predanog lecitelja dusa i tela i da ce ga osloboditi imajuci u vidu njegove zasluge za leceenje tog drustvenog zla koje je sam covek smislio. Uz to, mora se imati u vidu da je taj zlohudi narkoman namerno podmetnuo glavu ne bi li ga ovaj predani duhovnik ubio i odgovarao za to delo. Necastiva posla crnog djavola.

1. deo.

IZRAEL NERODNA SMOKVA:

Ovde ima zrele Smokve i ne tako zrele. U BilBijskim zemljama su se jele i ove nezrele iako jos nije bilo zrelih kao na ovom drvetu kojemu je evc vreme i te jos zelne imaju dobar ukus iako im nije vreme za branje.

Ovde ima smokve koje su u razvoju ali ni lisce im se nije skroz razvilao.

Ovde ima smokve kojima jos nije vreme berbe ali su se mogu jesti, pogotovo ako si jako gladan i zelis da utolis glad.

U Biblijskim zemljama je poznato da su smokve jako slatke jer je sunce jako iako jos nisu zrele i nije im vreme.

Ovde vec ima smokve kojima je vec vreme i koje stizu za berbu. Vidimo da nisu sve zelene kao na drugim slikama ima vec i plave.

Zelena smokva, nije joj jos vreme ali moze da se pojede a pogtovo u nuzdi.

Zrela Smokva, vreme joj je za berbu i jelo.

Takodje jos zelenija smokva ali moze da se pojede.

Poznata je cinjenica da u Bibijskim zemljama gde su smokve u toplim krajevima bas kod kuce, ljudi jedu rado smokvu dok joj jos nije vreme i tada ima poseban ukus.

Licno sam citao o tome...

U nekim krajevima bivse Yu takodje rastu smokve svuda oko kuce uz put i niz put kao koprive i secam se da sam probao smokve koje jos nisu bile za branje i bile su jestive i finog ukusa, ali ne tako slatke kao zrele.

U jos toplijim krajevima su jos sladje i kao zelene.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 deo.

DAKLE STA SE DESAVA U ISUSOVOJ PRICI?

Markus 11:12 I sutradan kad izadjoše iz Vitanije, ogladne.
Markus 11:13 I videvši izdaleka smokvu s lišćem dodje ne bi li šta našao na njoj; i došavši k njoj ništa ne nadje osim lišća; jer još ne beše vreme smokvama.
Markus 11:14 I odgovarajući Isus reče joj: Da odsad od tebe niko ne jede roda doveka. I slušahu učenici Njegovi.

Na jednoj slici gore smo videli video da se lisitovi smokve jos nisu skroz razvili a smokve su prilicno vec velike i razvijene na drvetu.

Mt 21:19 I ugledavši smokvu jednu kraj puta dodje k njoj, i ne nadje ništa na njoj do lišće samo, i reče joj: Da nikad na tebi ne bude roda do veka. I odmah usahnu smokva.

Isus je ogladneo i prisao je jednoj smokvi.

Izvestaj kaze da je na njoj bilo samo lisca, a roda nigde.

Izvestaj kaze da jos nije bilo vreme da se beru smokve ali kada je bilo lisce ona je morala da ima vec i smokve kao na slici gore.

Medjutim nije imala nikako.

Lisce koje je bilo na njoj pokazuje da je vec morala da ima plodove iako ne zrele...

Da je plodna i rodna, zdrava i ispravna vec bi imala na sebi smokve koje bi mogle da se pojedu da utole glad i koje je Isus i trazio na njoj.

ALI OVA SMOKVA NIJE NIKAKO RODILA NITI BI. JER JE BILA VEC NEPLODNA.

Posle vise decenija smokva postane neplodna i sece se.

Dakle Isus nista drugo nije uradio nego sto bi uradio i poljoprivrednik, takvo drvo se sece i sadi drugo.

Isus je iskoristio priliku da slikovito ucenicima da pouku.

Danas imamo razne mogucnosti i tehnicka pomagala slike Bildbodere i td itd.

I mozemo ljudima da docaramo vizuelno neke primere.

Isus nije imao tako nesto.

On koristi ovu situaciju iz prirode i daje ucenicima pouku.

Smokva je Izrailj.

I ako smokva ne daje rodove koji se oceukuju od nje, ona ce biti posecena ili iscupana.
Tako je Izrailj koji nije rodio rodove koje je trebao, posle dugo vremena je posecen odbacen kao Bozja nacija.

Isus je dosao da obere plodove sa Izrailja ali on je psotao nerodna msokva i on ce ga psoeci ili prokleti kao i ovu smokvu.

Bog ih prima pojedinacno kao sve ljud iz svih nacija.

Ne vise kao poseban narod

Isus ne unsitava zivot...

Majko mila da neko drugi tako nešto napiše ne bih se toliko iznenadila, ali ti?
Ovamo si neka vernica, a propagiraš nasilje.
nema tu nikakve propagande,ne lupaj
Tačno je da roditelji narkomana, tj. cela porodica prolazi kroz pakao. Ali razlika izmedju normalnog i nenormalnog je baš ta da i u takvim trenucima se sačuva bistra glava i trezveno razmišljanje o svemu.
šta ti misliš da roditelji ovoga nisu pokušali sve moguće metodi i prošli kroz sve ustanove i centre pre nego što su došli kod Peranovića?
Ti kao da propagiraš oko za oko, zub za zub, to je više onda u duhu Muslimana a ne Pravoslavaca.
a šta je u duhu pravoslavlja ĆUTI I PUSTI DA SE GREH ŠIRI?
I stvar je u tome što se ovaj neće sećati batina jer ih nije preživeo,
taj neće ali mnogi drugi hoće
što nas dovodi do zaključka kada si ti u pitanju:
Da li ti to opravdavaš ubistvo? Ako je odgovor DA,
šesta zapovest glasi: ne počini zločin ubistva
ubistvo u samoodbrani nije zločin,to opravdavam
baš si ti onda vernik.
jesam,nisam hipik kao ti

Poslednja izmena:
Pokušaću da ga vratim na pravi put, voditi ga u centar na lečenje , neću sigurno uzeti lopatu da ga bijem..
pokušaćeš, a šta ako ne uspeš?
misliš da roditelji ovoga nisu pokušali?a kad više nisu imali kud onda su ga odveli Peranoviću
I život ću dati za svoje dete a ne život svog deteta da dam jednom takozvanom popu.
objasni kako će tvoje davanje života to dete spasiti od droge
Ovde niko ne priča o batinama nego o ubistvu.
to ćemo još da vidimo da li se radi o zločinu ubistva?osudila si ga pre zakona i sudije

pokušaćeš, a šta ako ne uspeš?
misliš da roditelji ovoga nisu pokušali?a kad više nisu imali kud onda su ga odveli Peranoviću
Nego znaš li ti za još neki primer u razvijenom svetu gde se narkomanija leči motkom? Čudi me da ovih centara nema po Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi... a i tamo ima narkomana, i neki od njih svakako uspevaju da se odviknu od droge... kako misliš da njima polazi za rukom?

Ne lupaj kojesta.Mogla bi i nesto ozbiljno da procitas, da nesto ozibiljno u zivotu naucis.
ti si taj koji lupa i nema pojma ni očemu
kada ti budu rekli da je kokain manje štetan od heroina i da će ga zato legalizovati ima da iha zakivaš u zvezde zbog njihove pameti
Ti, bre, iako si udata, drezdis na ovom forumu i danju i nocu i stalno nesto bez osnove negiras.
jesi li ti zato mene pitao o privatnim stvarima da bi u pogodnom trenutku to mogao da iskoristiš pa da pljuješ po meni?kao sad na primer.
Sva ti je pamet u Bibliji.
a tebi je sva pamet na b92
Sta kaze Bbila o Marihuani.
čitaj je pa ćeš znati
ili ti aminuješ ono što kaže b92?

Vidim severnjaci su svi degenerisani, a bolji su od nas sto puta. Lupas mnogo. I sve te zene, Holandjanke, Dankinje i druge su iskrivljene, ruzne, jer puse masrihuanu,
Mnogo voliš te severnjake i zapadnjake,toliko lepo pišeš o njima dok s druge strane pljuješ o zemlji u kojoj živiš, da ne mogu a da ne pomislim da nisi ti jedan od onih njihovih plaćenih aktivista koji imaju zadatak da po forumima pluju sve ono što je srpsko i patriotsko a istovremeno njih da zakivaš u zvezde?

Nego znaš li ti za još neki primer u razvijenom svetu gde se narkomanija leči motkom? Čudi me da ovih centara nema po Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi... a i tamo ima narkomana, i neki od njih svakako uspevaju da se odviknu od droge... kako misliš da njima polazi za rukom?
ko kaže da im polazi za rukom?ko kaže da je njihov cilj da se uopšte izbore sa tim?
zar ti ne vidiš kakvo zlo nam dolazi sa zapada? ako prihvatimo njihove šablone lečenja bićemo uskoro kao i oni,misliš li da to što se događa u americi jednog dana se neće događati i nama,ustvari već je počelo,pre neki dan smo imali onog narkomana što je ljudima odgrizao uši.
šta misliš zašto su se svi toliko okomili na peranovića?
zato što im je trn u oku,smeta im njegov uspeh u izlečenju,kada bi i oni radili to isto,vrlo brzo bi se narkomanija zatrla, a gde im je onda profit i kako da kontrolišu mase?

i u ostalom kakav su oni to razvijeni svet?
počeli su da stupaju bračne odnose sa kućnim ljubimcima eto koliko su razvijeni

Imajući u vidu enormnu sumu novca koju Peranović poseduje, neće me začuditi ako spontano krenu da se pojavljuju izlečeni "svedoci" koji će na suđenju svedočiti u njegovu korist. Došlo je vreme da se pametno iskoristi plata, bajkerska oprema mu više fakat ne treba... ako sve bude kako treba, eto njega u novom centru za dve-tri godine.
odakle tebi uvid u njegove račune?

opravdavti ove metode?
kako ne razumeš, takvi ljudi su prošli sve moguće metode i nije im bilo pomoći a onda su dobrovoljno došli kod peranovića i to u trenutcima kada su svesni da im niko drugi ne može pomoći.
Postoje trenutci kada se takvi pretvaraju u zver i jedino im batine tad pomažu
evo šta o tome kaže neko ko je stručan

Перановић једини могао да изађе на крај са наркоманима

Центар за одвикавање од дроге у Јадранскј Лешници није једини у шабачком крају. На овом тешком послу окушали су се свештеници, монаси, неуропсихијатри. Ни две године није издржао Центар у Бањи Бадањи на Церу, који је водио протојереј Војислав Петровић.

„Перановић је од свих нас био бар три пута бољи. Све што ми остали нисмо хтели или могли, а то је да будемо строги и да се придржавамо правила, могао је он. Са искуством некога ко је покушао да се бори са наркоманима, могу само да кажем да се чудим како то да није било више смртних исхода. Из безбедносних разлога ја сам затворио свој Центар“ каже Петровић за „Новости“.

Он сматра да комуне отвореног типа, наркоманима служе само за привремени одмор и да су самим тим контрапродуктивне:

„Прибежишта по манастирима и цркавама ни издалека не решавају проблем. Не може се са таквом врстом ђавола циле-миле. Они су починиоци тешких кривичних дела и врло опасни људи. Ако се Перановићеви штићеници сада разиђу без контроле, за шест месеци они ће, посредно и непосредно, коштати живота између 200 и 300 људи“, став је Петровића.

Hram strave - Pop ubica zabranio deci da idu u školu

Odbio čak 200 poziva da decu upiše u školu, išao zbog toga na sud i platio silne kazne, ali je ipak na kraju bilo po njegovom .... Nijedno od petoro dece sveštenika Branislava Peranovića (54), koji je na smrt pretukao štićenika Centra za odvikavanje od droge Nebojšu Zarupca (39), nikada nije išlo u školu. On ima dvojicu sinova - Petra (22) i Vasilija (10) i tri ćerke - Anu, Marinu i Mariju, od kojih najmlađa ima sedam godina.

Peranović je u Srbiji, u 21. veku, odbio čak 200 poziva da decu upiše u školu, išao je zbog toga i na sud i platio ko zna koliko kazni. Ipak, deca su rasla izolovana od sveta, osakaćena za ceo život, prepuštena samovolji oca koji im, kako Press saznaje, čak nije dozvoljavao ni da jedu meso i hranio ih je uglavnom pečurkama i još nekim povrćem.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...-+Pop+ubica+zabranio+deci+da+idu+u+školu.html
čovek je znao šta treba da radi i imao hrabrosti i mogućnosti da to izvede do kraja
sva nejgova deca su vaspitana i obrazovana mnogo bolje nego mnoga deca koja žive u gradovima i prođu kroz ateistički sistem školovanja(čitaj zagluplivanja)
ako ti nešto znače diplome savremenih fakulteta žena mu je fakultetski obrazovena a on sam je upravo predao doktorski rad

Evo od pre nedelju dve prepiska sa Skajpa drugarice sa sestrom jednog narkomana
imena u prepisci su promenjena
Mira je njegova majka
pošto je centar raspušten on je sad verovatno prepušten sam sebi

.....................
….
[10:52:50 PM] jelicaaa65: pricam sa tatom
[10:53:00 PM]jelicaaa65: u veyi jovana
[10:53:08 PM] Mila : ok... chekam da mi javish
[10:53:20 PM] jelicaaa65: evo me
[10:53:59 PM] jelicaaa65: lose mila uzas
[10:54:24 PM] Mila : :(
[10:54:24 PM] jelicaaa65: sad je iz bolnice 3dana je na infuzije
[10:54:32 PM] Mila : pa shta je uzeo???
[10:54:39 PM] jelicaaa65: neznam .
[10:54:47 PM] jelicaaa65: nema30 kg
[10:54:52 PM] jelicaaa65: nema vise ni kozu
[10:55:00 PM] jelicaaa65: ima sugy
[10:55:05 PM] Mila : sugu???
[10:55:08 PM] jelicaaa65: raspada se
[10:55:12 PM] Mila kako je zaradio shugu, ***?!?!
[10:55:17 PM] Mila ne seri?!?!
[10:55:18 PM] Mila :(
[10:55:25 PM] jelicaaa65: spava po ulici nadrogiran
[10:55:36 PM] Mila : pa gde su ga nashli?
[10:55:48 PM] Mila : i shta je bilo onda kad je pobegao iz manastira?
[10:55:53 PM] jelicaaa65: nemoj me pitati nista vise djigerice mi igrajy
[10:55:54 PM] Mila : jesi ga videla ti uopsthe?
[10:56:12 PM] jelicaaa65: da pobego
[10:56:20 PM] jelicaaa65: i 10 dana je po ulici
[10:56:35 PM] Mila : ok, a jel bio u BG ili VG?
[10:56:44 PM] Mila : znachi, to je to... propao je skroz?
[10:57:59 PM] jelicaaa65: .... neznam sada sam pricala sa -------- da ga smestimo u loznicu tamo je neki kamp za narkomane
[10:58:14 PM] jelicaaa65: Miru je polomio od batina
[10:58:21 PM] Mila : SHTA?!?!?!
[10:58:41 PM] jelicaaa65: pa mila nezna on vise sta radi
[10:58:51 PM] Mila : uh, ***... ne znam shta da kazem
[10:58:56 PM] Mila : ni shta da osecam...
[10:58:57 PM] jelicaaa65: okok
[10:59:27 PM] jelicaaa65: videceo sytra da se smesti tamo
[10:59:38 PM] Mila : a jel isho na sudjenje?
[10:59:47 PM] Mila : nije, sigurno... chim je bio u bolnici?
[10:59:47 PM] jelicaaa65: da odlozili
[10:59:56 PM] Mila : opet?!
[11:00:03 PM] Mila : ***... sve naopako...
[11:00:05 PM] Mila : :(
[11:00:17 PM] jelicaaa65: da da bih uzeli pare za jos jedno rociste
[11:00:20 PM] Mila : ko ga odveo u bolnicu?
[11:00:34 PM] jelicaaa65: Mira
[11:00:42 PM] Mila : uzas...
[11:00:51 PM] Mila : ne znam shta da kazem stvarno
[11:00:57 PM] Mila : strashno mi je zao...
[11:02:12 PM] jelicaaa65: mila loznica i kraj neka ga polome tamo nek nosi stene neka radi samo neka stavi prst na glavy
[11:02:40 PM] Mila : iskreno, ali najiskrenije, mislim da nece... chak ni tamo
[11:02:42 PM] Mila : ni nikad
[11:03:04 PM] Mila : on je tvrdoglav, i nazalost, to kanalishe na totalno pogreshan nachin... umesto konstruktivno, on se ponasha autodestruktivno...
[11:03:09 PM] Mila : dok ne umre, nece stati...
[11:03:27 PM] Mila : kad sam i ja to primetila, i videla da ne mogu da mu pomognem... ***
[11:03:36 PM] Mila : ako nije droga, onda je pice ...
[11:03:42 PM] Mila : on sve radi do krajnosti...
[11:03:52 PM] jelicaaa65: to je moja poslednja odluka nema vise skupljala sam pare darku da stydira dacu ili za sanduk ili da se izleci
[11:04:09 PM] Mila : to je najveci problem... ja ga poznajem... i kao super normalnog dechka... i nazalost, kao narkomana...
[11:04:20 PM] Mila : :(
[11:04:35 PM] Mila : molicu se bogu za njega, kao i uvek do sad
[11:04:43 PM] Mila : ali da imam nade - iskreno - nemam :(
[11:04:50 PM] Mila : ja vishe stvarno nemam shta da uradim
[11:04:59 PM] jelicaaa65: ok mila znam da ga volis isto koliko i ja
[11:05:09 PM] jelicaaa65: ali umire definitivno
[11:05:18 PM] jelicaaa65: ovo ili sanduk
[11:05:26 PM] jelicaaa65: 3 neme
[11:05:34 PM] jelicaaa65: nema
[11:05:35 PM] Mila : da....
[11:05:42 PM] Mila : jel sad kuci ili u bolnici?
[11:06:11 PM] jelicaaa65: doveli sy ga iz drajzerovove oko 8
[11:06:21 PM] jelicaaa65: 3dana je bio
[11:06:30 PM] jelicaaa65: samo ga cistili
[11:06:36 PM] jelicaaa65: infyzije
[11:06:56 PM] jelicaaa65: sytra mi javljaju za loznicy
[11:07:06 PM] Mila : uh..
[11:07:13 PM] jelicaaa65: da ga smestimo tamo
[11:07:17 PM] Mila : ja sutra putujem
[11:07:22 PM] Mila : javicu ti se kad stignem
[11:07:31 PM] Mila : da vidim shta se dogadja
[11:07:41 PM] Mila: ali vishe necu ni da ga zovem
[11:07:48 PM] Mila : niti da mu se priblizavam na bilo koji nachin
[11:07:57 PM] Mila : jer to moze samo da sroza i mene...
[11:08:02 PM] Mila : znam da zvuchi sebichno
[11:08:11 PM] Mila : ali vidim da njemu nema na bolje... moze samo meni gore da bude
[11:08:28 PM] Mila : i mislim da je napravio pakao od svog zivota
[11:08:37 PM] Mila : i malo je falilo da i od mog isto bude
[11:08:55 PM] Mila : ***. ja moram da se distanciram... jednostavno, ljubav je jedno, realnost je drugo
[11:09:08 PM] Mila : on je miru polomio od batina, zamisli shta bi tek meni uradio???
[11:09:43 PM] jelicaaa65: ne nemoj ga zvati on te i bez pola mozga voli ja znam to imaoj darko ga obozava zato ti kazem ovo je poslednje sto cy urditi
[11:09:56 PM] Mila: UH....
[11:10:01 PM] jelicaaa65: ***
[11:10:05 PM] Mila: dobro ....hvala ti... idem sad
[11:10:12 PM] : javicu ti se... chim stignem
[11:10:31 PM] Mila : hvala ti... i izvini shto te cimam... samo sam htela da znam kako je...
[11:10:42 PM] Mila : iskreno, samo chekam kad ce neko da mi javi da je mrtav
[11:10:46 PM] Mila : zato i pitam :(
[11:11:03 PM] Mila: vishe se i ne nadam... apsolutno
[11:11:11 PM] Mila : da ce on ikad biti bolje
[11:11:33 PM] jelicaaa65: ok mila kazi mi da ti kazem
[11:12:33 PM] jelicaaa65: ali neka bude da sam pomogla poslednji put
[11:12:48 PM] jelicaaa65: javicu ti
[11:12:53 PM] Mila : ljubim te
[11:12:53 PM] jelicaaa65: laku noc
[11:12:59 PM] jelicaaa65: i ja tebe
[11:13:03 PM] Mila : hvala... prichacemo...
[11:13:30 PM] Mila: laku noc
[11:14:05 PM] jelicaaa65: (whew)posle kise ide synce
[11:14:22 PM] Mila : MOLIM SE BOGU ZA NJEGA!

Poslednja izmena:
Sasvim je beznačajno šta u odbranu šarlatana ima da kaže drugi šarlatan. Obojica se bave nadrilekarstvom i trebalo bi da su na robiji, naročito ovaj siledžija, a ne da daju intervuje po novinama. :kafa:

Pa da. Nit ima svako štanglu, nit može, nit ume, svako štanglom u glavu. :kafa:
pas laje a vetar nosi

Poslednja izmena:
Jestira primetila sam da rečenicu koju najčešće koristiš je: Ne lupaj.
Da li je to u duhu tvoje vere, da li i u kući često korisiš takvu i slične rečenice?
Zamisli samo, ti kao vernica postavljaš pitanje: Da li treba da se ćuti i pušta greh da se širi.
Pa od takvih vernika čoveka samo strah da uhvati. Prvo je diskutabilno šta je po tebi, a šta po meni greh. Drugo, veoma lako mogu da te zamislim opremljenu kao vojnika sa arsenalom oružja kako pokušavaš čovečanstvo da očistiš od po tvom vidjenju grešnih ljudi, a veoma mi je teško da te zamislim kao smernu vernicu.

HRONIKA | PETAK 10.08.2012 | 23:39U "Crnoj reci" bilo i silovanja

IZVOR: POLITIKA, PRESSBeograd -- Saradnici Branislava Peranovića osuđeni su pre dve godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u Duhovno-rehabilitacionom centru „Crna Reka”.

2254455645020e7d330849184294075_orig.JPG

Peranović je bio starešina centra koji je zatvoren posle prebijanja jednog štićenika 2009. godine.
Njegov pomoćnik Nemanja Radosavljević osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru na dve godine i pet meseci zatvora zbog silovanja i premlaćivanja jednog štićenika, a za isto delo, kao saučesnik, osuđen je na godinu dana zatvora Marijan Pavićević.
Obojicu je pred sudom u Novom Pazaru branio beogradski advokat Nenad Vukasović. "Presuda je ukinuta i predmet je vraćen na ponovno suđenje, ali poziv još nismo dobili”. Žrtva je bio mladić od dvadesetak godine, koji se i pre toga u centru lečio od droge, pa se posle nekog vremena vratio na lečenje, piše Politika.

"U optužnici je pisalo da su Radosavljević i Pavićević odveli momka tokom noći automobilom u šumu, da su ga tamo lisicama vezali za motor marke „jamaha” i da su ga tako vezanog vozili po zemlji, a posle primorali na bludne radnje," kaže Vukasović za Politiku.

Ovaj list piše i da SPC ćuti o tome da je nedavno Branislav Peranović dobio odlikovanje kojim je dobio zvanje protojereja stavrofora.

Došli po sina pa dobili batine

[TABLE="class: antrfile right, width: 200, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 200"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 200"]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Eparhija šabačka je, povodom ovog tragičnog događaja, donela odluku da raspusti kamp "Sretenje" u Joševi kod Loznice.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Kako piše Press, prvu prijavu protiv Peranovića podnela je u aprilu 2006. godine porodica Vasić iz Beča. Oni su smestili sina Bobana u centar za odvikavanje Crna reka. Vrlo brzo, međutim, hteli su odande i da ga izvade, jer im se žalio na neprestano maltretiranje. Majka i otac su se zato bez najave iz Beča uputili u centar po njega.

"Za sinovljevo lečenje Peranoviću smo platili 400 evra. Već posle dva dana Boban je uspeo da stupi u kontakt sa nama, rekavši nam da se štićenici zlostavljaju. Spakovali smo se i u roku od dva sata krenuli put Crne reke. U centar smo došli nenajavljeno," pričala je tada majka novopazarskoj policiji i sve je do detalja opisano u krivičnoj prijavi, koja je prosleđena Opštinskom sudu u Tutinu i u koju je Press imao uvid.

Roditelji su Bobana zatekli napolju kako radi sa ostalim štićenicima. Majka Milena upitala je Peranovića zašto njenog sina, koji ima upalu pluća i ne može da stoji na nogama, tera da radi. Odgovorio joj je da mu se ne meša u posao, posle čega su odmah tražili da Boban napusti centar i da im vrate novac. Press piše da je nakon toga Peranović udario štićenika, a zatim je i pozvao ostale da mu se pridruže u tuči. Kako piše ovaj list, u prijavi u policiji stoji da je otac Branislav sa ostalim štićenicima pretukao celu porodicu.

Bez obzira na sve prijave i evidentne nasilničke sklonosti, Peranović je ipak samo jednom procesuiran i to tek pošto su se snimci „lopatanja" štićenika u manastiru Crna reka pojavili u javnosti.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=10&nav_category=16&nav_id=633921

Back