Peranović izlečio narkomana - ubistvom

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mi smo uopšteno gledano nebitni

baš o tome ja i govorim,on je zadao taj poslednji udarac,svi ostali nisu važni,svi peru ruke nastavljamo po starom...

ne da nisu vazni, kao sto sam rekla vec i majka i sistem. prvo roditelji pa svi ostali.
ali to sto je on samo karika u lancu uzroka i to u ovom slucajuposlednja karika ne skida krivicu sa njega. kriv je.

A za tvoju kulturu govora, da ja lupetam, možeš ti malo da ideš znaš već gde ili da ti kažem konkretno ?
Hej, nemoj Jestiru da mi diraš, inače...
zli11.gif

Da niko nije kriv ni narkoman koji uzima drogu ni roditelji koji ga na vreme nisu sprečili da to radi ni država koja ga ne sankcioniše,kriv je samo samo Peranović koji je jedini nešto korisno radio

Kažeš radio korisno?
Aman ženo, radio je đavolsku rabotu, tj. ubrzavao je proces izopačenja već izopačenih, tj. dolivao je ulje na vatru.

Zar Ti zaista veruješ da se zlom može nekome pomoći, ako se želi pomoći?

Slažem se uglavnom, samo mislim da je određivanje šta jeste, a šta nije posao sveštenog lica dosta složeno pitanje.
Mislim da je ovde pre problem u metodi, nego u tome da li sveštenici treba da se bave i pomaganjem zavisnicima.
Postoji vrlo lep primer centra za rad sa zavisnicima pri manastiru Kovilj, koji mediji skoro po pravilu ignorišu, iz meni nejasnih razloga.
da vrlo lep primer
prijatelj mog brata je metadonski zavisnik
trudili smo se da mu pomognemo kolko možemo,brat pogotovo
posle mnogoh i dugih razgovora,rešio je da ide u kovilj,mogla se videti želja za životom u njemu
a onda su mu u kovilju rekli da on mora prvo da prestane sa uzimanjem metadona pa tek onda da dođe kod njih
metadon bi trebalo da prestane da uzima uz pomoć jedne bolnice u Ns(koja radi sa ovakvimslučajevima,zaboravila sam kako se zove)U toj bolnici su miu rekli da će se skinuti tako što će sam kod kuće postepeno umanjivati dozu a oni će mu smanjivati mesečnu isporuku.
Svaka ima čast.
Još jedna stvar u manastiru su mu rekli da prvo mora da popravi sve zube sa kojima ima problem pa tek onda da dođe.
Neverovatno,nisu u stanju da tim ljudima tamo obezbede jednom mesečno zubara.
I pored njegove velike volje stvari su zbog svega ovoga počele da se komplikuju on je ponovo počeo da zastranjuje i sad je pitanje kuda će sve to otići.

Ujedaju bre covece jer su u krizi, znas li ti sta je narkoman?

Ko li ce tebi da pomogne s takvim neznanjem?

Grešiš.
Ujedaju oni, koji su prethodno zlostavljani, jer u krizi iz njih izvire ono što je potisnuto, tj. u podsvesti, tj. ono što su potiskivali, a to je zlostavljanje.
Jer nisu svi ljudi dovoljno duhovno snažni da izađu na kraj sa zlom koje im se dešava, već to jednostavno potisnu u sebe i često maskiraju nekim porokom.

Mnogo si naivna.
Znaš li zašto npr. alkohol kod nekih ljudi podstiče agresivnost, a kod drugih smeh i dobro raspoloženje?
Možda zbog toga što su prvi bili torturisani, trpeli i potiskivali torturu, a drugi maženi i paženi?
znači oni koji su imali lepo detinjstvo slobodno mogu da budu alkoholičari jer alkohol na njih ima pozitivno dejstvo:eek:
ne znam šta je stobom,bio si mnogo ozbiljniji
evo ti ako mi ne veruješ
http://www.kurir-info.rs/droga-kanibal-stigla-u-srbiju-clanak-359731

da vrlo lep primer
prijatelj mog brata je metadonski zavisnik
trudili smo se da mu pomognemo kolko možemo,brat pogotovo
posle mnogoh i dugih razgovora,rešio je da ide u kovilj,mogla se videti želja za životom u njemu
a onda su mu u kovilju rekli da on mora prvo da prestane sa uzimanjem metadona pa tek onda da dođe kod njih
metadon bi trebalo da prestane da uzima uz pomoć jedne bolnice u Ns(koja radi sa ovakvimslučajevima,zaboravila sam kako se zove)U toj bolnici su miu rekli da će se skinuti tako što će sam kod kuće postepeno umanjivati dozu a oni će mu smanjivati mesečnu isporuku.
Svaka ima čast.
Još jedna stvar u manastiru su mu rekli da prvo mora da popravi sve zube sa kojima ima problem pa tek onda da dođe.
Neverovatno,nisu u stanju da tim ljudima tamo obezbede jednom mesečno zubara.
I pored njegove velike volje stvari su zbog svega ovoga počele da se komplikuju on je ponovo počeo da zastranjuje i sad je pitanje kuda će sve to otići.

To je zato što je Kovilj besplatan, ne deru ljude i ne zarađuju 50 000 evra mesečno kao raspop. Odnosno, zarađivao je.:mrgreen:

Back