Van_Helsing
Elita
- Poruka
- 24.007
Може. Ово је из моје младости. Чак, ране младости! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaci,tu smo negdje,generacija.Може. Ово је из моје младости. Чак, ране младости!![]()
Najvise na "zenama,"mada me ima svuda po malo.Где пишеш?
Лепо. А и уклапа се у тематику!Malo romantike za temu.
Zalazak sunca danas:
Tad ce nam trebati teleskop koji uvecava osamdeset puta.Pogledajte prilog 1454703За све љубитеље посматрања неба стиже вест да се Сатурнови прстенови могу видети, додуше у овом циклусу, још неких осамнаест месеци, дакле до половине 2025-те. Иако су прстенови огромни, са пречником од више стотина хиљада километара, дебљина им је тек неколико десетина метара, па се са земље могу видети само са телескопом који увећава четрдесет пута. Због ротације ове планете, у наредном периоду ће у односу на Земљу заузети угао теко око неких три степена, и фактички неће бити видљиви.
Ако је за утеху, док Сатурн обрне један круг око Сунца, и за 29 година заузеће такав угао да ћемо поново моћи уживати у погледу на прстенове.
А, не, тад ћемо проживљавати другу младост!Tad ce nam trebati teleskop koji uvecava osamdeset puta.![]()
Бацим поглед понекад!Uvek gledam u nocno nebo, Helsinze
Ti?
Ko je slikao?Месец и земља сликани из Меркурове орбите. Заиста смо само зрнце у свемиру.
Pogledajte prilog 1707651
Ма ја, кад сам био у пролазу...Ko je slikao?![]()
Hvala!
Хтео сам само показати колико смо, у ствари, само малени делић свемира. А не понашамо се тако. Видиш како су Меекуријанци фини, уопште се не експонирају!Hvala!
Ne znam samo cemu se cude sto Zemlja izgleda kao zvezda...i nama npr.Venera isto tako uzgleda.
Kako su oni zapravo zamisljali da Zemlja treba da izgleda nekom Merkurijancu?![]()
Interesantno vrlo!Неко је приговорио да се не филозофира много на теми, али тема је нераскидиво везана и за филозофију.
Морамо рачунати с тим да посоје ствари које ЈОШ не разумијемо, али и да постоје ствари које нам просто нису спознајно доступне.
Још као клинац сам се запитао шта сањају слијепи? Мени је сваки сан сачињен од слика (некад покретних, некад непокретних), али шта сањају они који су слијепи од рођења кад никад нису видјели слику? Питао сам их, кажу да сањају мирисе, звукове... али ја то не разумијем. Начелно прихватам, логично је, али није ми замислив сан сачињен само од мириса, звукова и сл, а без икакве слике, а њима је то свакодневица (тј. сваконоћница). Ето, ни другог човјека не могу разумјети у потпуности чак ни кад ми мојим језиком то опише, а као требало би да разумијем како исти тај свијет око мене изгледа нпр. пчелама, птицама, црвима... а поготово неким ванземањским бићима с којима уоппће не могу „разговарати”? Дакле, што се мене тиче, мислим да је спознаја свијета (свемира) недоступна у смислу да није могуће спознати какав је свемир ПО СЕБИ, евентуално бисмо могли допријети до потпуне спознаје какав је свемир ПО НАМА тј. спознати начин на који га ми видимо на начин на који се нама представља.
Ето видиш зашто треба устајати рано.Jednom sam se probudila rano i kroz prozor sobe pogledam u nebo,vidim nesto bljesti.Ali bas bljesti.
A znam da nije bilo tu prethodnih dana.
Pomislila sam da je neki vjestacki satelit ili tako nesto.Nije mi licilo na "obicnu"zvijezdu.
Kad ono to bjese Venera koja je tih dana bila vidljiva.![]()