Pefkohori

Samo od povecanja poreza DO 23 % na hranu i pica u ugostiteljstvu koji je dosad bio nisam siguran 10% ili 13 % ( a sada je skocio na 23% ) , ocekuje se da do kraja ove godine pokupi dodatnih 700 miliona evra , a za sledecu 2012tu 3 milijarde evra .
Jelte kako su forumasi ovde odreda svi galant i kao najvecu vrlinu sa letovanja u Grcku napominju odnos u tavernama i restoranima , samo kazem ,da pored opste skupoce i rast cena hrane i pica zbog rasta cena na berzama , trebaju racunati na dopunsko povecanje cena zbog veceg PDVa .
Svi oni koji ne trose previse van apartmana , sto zbog paradajza kojeg su doneli sa sobom ili samo paradajza kupuju u LIDLu , ne treba uopste da se plase .

zdravo..planiram da idem ove gode u pefkohori..ali mi treba vise informacija o nocnom provodu.. 2010 i 2011 sam bila u paraliji, pa me zanima da li je provod bolji ili losiji..malo vise informacija o diskotekama i barovima? zzz..

Pozdrav svim dragim forumasima! :) Imam jedno pitanjce. Trebalo bi da idem na godisnji u Pefkohori - vila RIGAKIS MOL. Posto prvi put idem u Grcku, ne znam nista o njihovim vilama, pa bih iskusne pitala za misljenje vezano za vilu RIGAKIS MOL. Hvala puno :)))

Pozdrav svim dragim forumasima! :) Imam jedno pitanjce. Trebalo bi da idem na godisnji u Pefkohori - vila RIGAKIS MOL. Posto prvi put idem u Grcku, ne znam nista o njihovim vilama, pa bih iskusne pitala za misljenje vezano za vilu RIGAKIS MOL. Hvala puno :)))

Sto se tice villa u Grckoj po meni su najlepse , dobro sredjene (zavisi koja).
Evo nesto o Rigakis Mol :

VILA RIGAKIS MOL

Vila je apartmanskog. Svi apartmani su četvorokrevetni,komforni.Nalaze se na prvom spratu i u prizemlju.Ulaz u vilu je iz vrta sa palmama i travnjakom, idealno za porodice sa manjom decom i starije osobe.Apartmani (A-4) imaju dve odvojene sobe.U jednoj sobi je bračni ležaj (metalni), a u drugoj sobi su dva odvojena ležaja.Između soba se nalazi savremeno opremljena čajna kuhinja i TWC.Kupatila su renovirana za sezonu 2010 kada su u pojedinim apartmanima promenjeni i kreveti. Apartmani su klimatizovani (uz doplatu 6 eura dnevno), imaju terase,bočni pogled na more.Terase su opremljene garniturom za sedenje.Vila se nalazi u centralnom delu mesta. Peškiri i posteljina se menjaju svakih 5 dana kada je i čišćenje apartmana. Veličine su 32m2 + terasu.Aparmani Rigakis mol nalaze se na plaži, a supermarketi, restorani, poslastičarnice su u okruženju

Bila u app.Avra pochetkom juna preko Travelenda...smeshtaj prosechan kupatilo malo nema chak ni zavesu...posudje nekompletno,frizider pun leda sa polomljenom ruckom...bila sam na strani gde sunche greje ceo dan i to na drugom spratu a dok stignesh stepenica dvesta...morala sam da urim sobarice za dopunu posudja i za promenu charshava jer je bio za brachni krevet a ja ishla sa drugaricom...prilikom povratka a autobus ide nazad oko 3 popodne,chekale smo napolju pored bazena koji je toliko mali da je voda u njemu bila topla...dakle nije obezbedjen prostor za chekanje i stvari nego kako se ko snadje a izashle smo u 9 ujutru iz app...eto toliko o aranzmanu sa travelendom u app.Avra mozda nekom zatreba...josh da kazem da je sve bilo placeno josh u februaru shto nije uticalo da dobijemo najgori smeshtaj do sad...:roll:

Vratila sam se pre 3 dana iz Pefkohorija!bila sam smestena u Vili Lakis,vila je lepa,imaju dvokrevetne,trokrevetne i cetvorokrevetne sobe sa tv-om,kuhinjom,wc-om,terasom,upotreba klima se dodatno naplacuje,u svakom slucaju sve super...jedino sto nocu necete moci da zaspite do kasno od buke,posto je bila u samom centru,znaci moraju ljudi tom ulicom da se prodju da bi dosli do setalista,zna i u sred noci da bude buke,graja,ali meni nije smetalo.Pefkohori kao mesto je super,ima sve sto Vam je potrebno,ono sto zaista ima na svakom koraku su marketi,restorani,taverne,barovi,i u ne prometnim ulicicama isto ima po neki bar,kafici..preporucujem restoran roma pizza,pica je fanstasticna mala kapricoza za jednu osoba 9,6 e.Sokovi,nes kafa,frape po kaficima oko 3 e,kokteli od 7 e,kisela voda 1,5 itd,ako vas nesto zanima pitajte!Pozz

Bio sam u Haniotiju , letos, blizu Pefkohorija. Hanioti su pretezno za porodice, Pefkohori mi deluje da ima vise mesta za izlazak, mada zavisi i koji su vam prohtevi. Ako ste u fazonu tipicnih primorskih klubova (morska atmosfera- kareoke partiji, klasicna zabavna muzika) onda ok. Ako ste za nesto malo progresivnije cuo sam da preporucuju ostrva, koja i nisu toliko skuplja ako idete avionom, trajekti su skuplji. Sto se tice smestaja, izbegavajte agencije, kao i uvek, jer kada dodjete i vidite da to nije to sto ste rezervisali, delom zbog umora, delom zbog straha da ne nadjete nesto bolje u jeku sezone, ostacete sa time to niste platili. Najbolje je naci direktno vlasnike i sa njima ugovarati rezervacije.

PS. Voda je prelepa.

Mi smo bili u Pefkohoriju pocetkom septembra 2012. u vili Labrini u cetvorekrevetnom dupleksu preko Travelenda.Vila je sasvim ok za odnos cena kvalitet i blizu je plaze.Cista je i dosta nam je prostran bio apartman.Dve manje sobe,ali veci dnevni boravak sa komplet opremljenom kuhinjom.Kupatilo je bio mali problem,jer je malo i ima mali prozor za ventilaciju,a takodje u njega se ulazi na dva stepenika,pa je to dostta nezgodno,pogotovo kad imate malo dete.Medjutim jedino sto bih zaista kritikovala je neprofesionalnost agencije Travelland,ali mi smo isli sopstvenim prevozom pa da kazes da nam vodici nisu ni trebali,ali svakako su neprofesionalni.
Evo nekih nasih slika apartmana iz prizemlja,pa ce nekome valjda pomoci pri odluci i odabiru vile.
Ako neko ima jos nekih pitanja neka slobodno pita :)

Prilozi

• IMG_2576.jpg
    IMG_2576.jpg
    18,9 KB · Pregleda: 41
  • IMG_2577.jpg
    IMG_2577.jpg
    18,9 KB · Pregleda: 42
  • IMG_2578.jpg
    IMG_2578.jpg
    14,1 KB · Pregleda: 43
  • IMG_2581.jpg
    IMG_2581.jpg
    24,6 KB · Pregleda: 40
  • IMG_2583.jpg
    IMG_2583.jpg
    22,6 KB · Pregleda: 36
IMG_0289.jpg
IMG_0321.jpg
IMG_0307.jpg
Pozdrav svima
Bio sam od 28 juna u kuci Marija pored benzinske pumpe preko Tomasa.Smestaj je bio dosta jeftin oko 350 evra 10 noci u trokrevetnom studiju, prevoz smestaj i klima ukljucena u cenu.Mnogo sam se iznervirao pre polaska kada sam procitao samo negativne komentare o famoznoj vili Marija pored benziske pumpe a smestaj je vec bio uplacen.Medjutim na kraju je sve ispalo dobro.Ja sam bio na spratu soba okrenuta prema dvoristu.Kupatilo je solidno tople vode smo imali uvek,kuhinja je bila solidna sa brzim ringlama na sporetu.Frizider nije nesto posebno ali je posluzio svrsi.Jedan krevet je bio malo uvaljen ali njega nismo ni koristili jer sam isao sa detetom i svo troje smo spavali u 2 kreveta i bilo nam je komforno jer su kreveti veliki.Terasa jeste mala ali ispod terase su ogromna cvetna drveca julijanderi (ako se tako zovu).Mi smo uzivali ispijajuci kafu na cvetnoj terasi sa nogama podignutim na ogradi.Mi nikakvu buku nismo culi ali ljudi koji su bili u sobama okrenutim ka glavnom putu su se zalili na buku.Ono sto mi se nije svidelo je sto su nas poslednjeg dana izbacili u 9 sati ujutru iz soba sa sve prtljagom i prebacili nas u podrumu nekog hotela Tasos despina i tu smo proveli vreme sa nepoznatim osobama do 8 uvece kada je polazak za Srbiju.Sve u svemu super smo se proveli, kuca Marija jeste skromna ali zavisi sta se ocekuje, soba na spratu okrenuta prema dvoristu je ok bez ikakve buke.Agenciji Tomas i vodicu Aleksandru sve pohvale, jedino onaj poslednji dan moraju nekako drukcije da organizuju.Pefkohori je lepo mesto sa cistom vodom , prepuno Srba i veoma zivo.Plaza desno od mola je uska i prepuna.Levo od mola je mnogo veca i samim tim bez velike guzve.Vraticu se tamo ako Bog da ali sledece godine menjam destinaciju.Evo i terase

Prilozi

• IMG_0301.jpg
    IMG_0301.jpg
    89 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:

Back