Pefkohori

mislila sam an neku svezu preporuku za PARKIRANJE :)

Za parkiranje u Pefkohoriju ne brini. Vecina vila nema svoj parking. Prostora za parkiranje ima sasvim dovoljno jedino sto to nekad bude i po 100-200m od vile. Ja sad ne mogu tacno da se setim gde je taj tvoj hotel pa da ti kazem da li ti je parking blizu ali budi uverena da to uopste ne treba da te brine. Mnogo je drugacija organizacija nego u Crnoj Gori. Ne znam sta vozis ali verovatno ne treba da se brines za auto jer je Pefkohori pun namunjenih dzipova, ferarija i kojekakvih auta koje mozemo videti samo na auto salonima. Mi smo otisli opel astrom i nas auto je tamo bio jedan od losijih sto on ovde svakako nije :)

Ja sam se vratila pre par dana iz vile ARIS. Par puta sam postavljala pitanje za ovu vilu ali niko nista nije znao. Evo preporuke za buduce posetioce. ono sto je Argus napisao je uglavnom objektivno. Isla sam preko agencije Prestige travel i nalagali su o ovoj vili svasta. Spominje se koriscenje bazena (sto je netacno) kada su merili razdaljinu od mora ukrali su par stotina metara. vila je prilicno prljava i zapustena. Na cetvoroclanu porodicu njihova "kompletno opremljena kuhinja" je sadrzala jednu malu serpicu, tiganj, par kasika i viljuska, jedan noz i tri duboka tanjira. S obzirom da nas je cetvoro neznam sta bi onda tek bilo "oskudno opremljena kuhinja". Pefkohori je i dalje lep kao sto je i bio. Plaza je prelepa, ima i sljunkoviti i pescani deo. Trgovci i ugostitelji su jako ljubazni i fini i vecina ih prica srpski ili su bar zaposlili srbe u radnje. Koza je jeftina i jako je velik izbor.

Po meni, jedna od najlepsih vila u Pefkohoriju je ADRIANA studios. Nalazi se na samoj obali u blizini starog svetionika. Zaista izgleda fenomenalno i ima prelepo dvoriste. Odmah pored nje je Adriana apartmens ali oni na mene nisu ostavili toliki utisak koliko Adriana studios. Videla sam da imaju svoj sajt i da se moze rezervisati direktno bez posrednistva agencije.
Na plazi preporucujem krofne kod "Vase". neki tip Vasilis ih prodaje setajuci plazom ali se odaziva na Vasa. Kod njega su najlepse krofne. Videcete i gomilu crnaca koji prodaju prelepe slike (traze 10 Eur ali se moze pazariti za 5) i tasne (cene 25 eur a spustaju do 12-15 eur). Ja sam kupila prelepe kozne jakne u Pefkohoriju. Oni koji su isli u Solun po jakne kazu da nije nista jeftinije u odnosu na Pefkohori a verujte mi da je ovde izbor odlican. Preporucujem i odlazak u trzni centar Cosmo kraj Soluna. U toku su rasprodaje i moze se naci vrlo lepih stvarcica (uglavnom markiranih). Isla sam na krstarenje Oko Svete Gore sto takodje ne treba propustiti. Opredelila sam se za taj izlet preko topline tursa jer mi se cini da su najpovoljniji a jako su ljubazni i organizovani.

kako dobro, spolaj, ili iznutra? daj, ozbiljna sam...i, kao sto rekoh, gde se tamo parkira, jel imate neku sugestiju, nisam nikada bila na Halkidikiju...

Pilalidis su u prelepom okruzenju imaju lepe terase ali mnogo male studije koji su sasvim ok ali su mali. No to nije neki problem sto se parkiranja tice mislim da ces se snaci jer je Pilalidis na izlasku iz Pefkohorija gde kuce nisu jedna do druge tj nabijene pa ces se snaci inace imas iza Korala jedan prazan prostor koji koriste za parking

pozz svima!! zanima me da li neko moze dami kaze nesto vise o vili aleksandros u pefkohoriju? uplatio sam aranzman pocetkom septembra pa me zanima kakav je smestaj i koliko je udaljena od plaze? unapred zahvalan

Ja sam bila u vili Aleksandros od 5 do 15 jula preko Argusa i generalno sam zadovoljna. Vila je udaljena 400-500m od plaže, znači iznad magistrale u jako mirnom delu grada, znači nema buke, prolaznika, gužve. Prvog dana mi je delovala daleko i iskreno na prvi pogled cim smo izašli iz autobusa nismo bili oduševljeni. Međutim ljudi koji su tog jutra napuštali sobe, smena pre nas, objasnili su nam kako da najbrže stignemo do plaže, pokazali su nam neku prečicu i stvarno za 5-10 min. stiže se na plažu. Smeštaj nije ništa extra, ništa ekskluzivno, ali nije ni loš, sobe bi ti jednom rečju opisala *simpatične*.Vila je nešto starije gradnje,ali cisto je, okrečeno, jedino je kuhinja nekako stara i nema aspirator,ali mi i nismo nešto spremali pa nam to i nije smetalo.Ja i momak smo uzeli dvokrevetnu sobu (identična je kao na slici u Argusovom katalogu) ,kao što se i vidi na slici nije francuski ležaj nego su dva spojena kreveta i imali smo još jedan pomoćni lezaj, kao trosed.Ima veeeliiko dvorište, puno palmi, cveća, stolova i stolica za sedenje,svaka soba ima svoj balkon takođe sa stolovima i stolicama.
Na pola puta do plaže pored magistrale su ti marketi, pekare, apoteke, raznorazne radnjice sa suvenirima, na šetalištu pored plaže imaš raznorazne restorane, picerije, girose, kafiće i sl...Pefkohori je prelepo malo mesto, sve ti je blizu, videćeš i sam.Lepo se provedi i uživaj....

Ja sam bila u vili Aleksandros od 5 do 15 jula preko Argusa i generalno sam zadovoljna. Vila je udaljena 400-500m od plaže, znači iznad magistrale u jako mirnom delu grada, znači nema buke, prolaznika, gužve. Prvog dana mi je delovala daleko i iskreno na prvi pogled cim smo izašli iz autobusa nismo bili oduševljeni. Međutim ljudi koji su tog jutra napuštali sobe, smena pre nas, objasnili su nam kako da najbrže stignemo do plaže, pokazali su nam neku prečicu i stvarno za 5-10 min. stiže se na plažu. Smeštaj nije ništa extra, ništa ekskluzivno, ali nije ni loš, sobe bi ti jednom rečju opisala *simpatične*.Vila je nešto starije gradnje,ali cisto je, okrečeno, jedino je kuhinja nekako stara i nema aspirator,ali mi i nismo nešto spremali pa nam to i nije smetalo.Ja i momak smo uzeli dvokrevetnu sobu (identična je kao na slici u Argusovom katalogu) ,kao što se i vidi na slici nije francuski ležaj nego su dva spojena kreveta i imali smo još jedan pomoćni lezaj, kao trosed.Ima veeeliiko dvorište, puno palmi, cveća, stolova i stolica za sedenje,svaka soba ima svoj balkon takođe sa stolovima i stolicama.
Na pola puta do plaže pored magistrale su ti marketi, pekare, apoteke, raznorazne radnjice sa suvenirima, na šetalištu pored plaže imaš raznorazne restorane, picerije, girose, kafiće i sl...Pefkohori je prelepo malo mesto, sve ti je blizu, videćeš i sam.Lepo se provedi i uživaj....[/QUOT

Hvala puno na ovako iscrpnom izvestaju..:)

Putujem za par dana u Pefkohori. Razmisljam da li da ponesem laptop. Interesuje me da li tamo postoje wireless internet provajderi, da li su free ili se placa i kako se placa?

Ako neko ko je bio zna nesto ovome molim da mi objasni. Jer ako nema wireless interneta ja ne bih ni nosio laptop.

ja krecem 1.9 u 7 znaci tamo sam 2.9 do 10sati nadam se.posto neznam pefkohori neznam ni da li cu videti taj tvoj smestaj ali cu se truditi sto vise da vidim i upoznam jer svi hvale pefkohori pa mozda i dogodine odem tu

Добра грешнице, добродошла на форум Крстарице!
Морам те замолити да не пишеш само великим словима, то се на форуму третира као викање.
Поздрав, модератор ПДФ Путовања, Ванда. :)

Sto se tice travellanda, ja bila ove godine u pefkohoriju preko njih i sve je bilo super!
Po forumuma se najvise kritikuje neki njihov predstavnik u pef, ali meni nije bio taj, nego jedan divan covek Rajko koji nam je bio na usluzi za sve sto nam je trebalo. Ja zadovoljna travellandom.
Izvinjavam se za mali off.

Cao svima. Potrebna mala pomoc. Jeste da je mozda jos rano da se razmislja o letovanju sledece godine, ali...pa, ja vec polako razmisljam. Volela bih ako bi neko mogao da mi kaze kakva su studia Dimitris Flower u Pefkohoriju? Isla bi preko Elnosa ali na njihovim slikama se vidi samo kuhinja i deo objekta spolja. Moze li mi neko pomoci opisom ovih studia ili jos bolje slikama ako ih ima.
Unapred zahvalna

Mozda malo kasno stizu informacije o vili Magdalena....:) Ja sam ove godine bila prvi put u Pefu i zadovoljna sam....:super: Vila nije losa , apartmani su sasvim ok (tipa garsonjera)skroz su opremljeni ( TV , klima , frizider ,itd) spremacica dolazi peti dan da sredi apartman , promeni posteljine i peskire...Jedina zamerka je to sto na recepciji retko kad mozete sresti nekog , ja sam za 10 dana jednom uspela da sretnem nekog zaposlenog u vili...:thumbdown: ....Plaza je udaljena oko 60-70m , dva velika marketa su takodje u blizini...e pa to bi bilo to ukratko....pozzzz:bye:
P.S. espresso kafa im je uzasna ( bar sam ja imala lose iskustvo ):ljutko::thumbdown:

Back