PEČURKE

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ima dosta razlike, u tignju se gljive vise zapeku i postanu smedje (HMF) dok se u nekoj dubljoj posudi to ne moze dobiti tako...
ili ako zelis vise s filozofske strane... u tavi pecem u Zg a u tignju u Bg :lol:

- - - - - - - - - -

a evo klope od neki dan...

licki krumpir kuhan u kori kao podloga, pirjani vrganji kao nadjev, sir eto tako i sve zapeceno :njam:

14bh1t.jpg

video sam u nekoj emisiji kako beru pecurke suncanice (velicine su tepsije za picu)
i umesto testa za picu koristili tu pecurku :eek:

nz kakvog je ukusa, ali kakav moze da bude?

- - - - - - - - - -

video sam u nekoj emisiji kako beru pecurke suncanice (velicine su tepsije za picu)
i umesto testa za picu koristili tu pecurku :eek:

nz kakvog je ukusa, ali kakav moze da bude?

msm meni kao lali iz banata su mi poznate samo bukovace,sampinjoni i tartufi... inace sam duduk za [ecurke

(ajde de da priznam, jedne godine sam uzgajao one sto rastu na plesnutom rozu :zper: :zper: )

pa verovatno je dobro

- - - - - - - - - -

ali prvo mora da se blanšira tj prokuva par minuta i dalje je spremaš kako voliš

ima strukturu kao pileće belo meso, zasintno je, nema karakterističan ukus na gljive, što neki vole a neki i baš ne vole :D

- - - - - - - - - -

dakle, to je USLOVNO jestiva gljiva

dobra strana je da nema sličnih gliva a otrovnih pa nema zabune

ponekad je ima na bajlonovoj pijaci u bg, ne znam kad joj je sezona baš... jednom mi je bilo muka od nje iako sam je mislim ok termički obradila... mada mislim da neki drugi put nije al sam to zapamtila ; )
ovde ima i neko jelo od nje, zovu je još i "vrbovača"
http://gradska.rs/

mislim muka, povratila sam :D
pominjali su je u ubistvu u midsameru jednom
ja sam kao asocijacija

Poslednja izmena:

Back