Peciva, testa, pogače...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sa mlevenim mesom

attachment.php

Djevojke, upomoć: naručila bih za ponedeljak ujutro pogaču za sahranu - umrla mi je svekrva, a ja ne bih sada da eksperimentišem i da pravim sama. Ako neka od vas može da mi pomogne, neka mi se javi da se dogovorimo. Hvala!

DSCF2380_resize.jpg
DSCF2381_resize.jpg
DSCF2382_resize.jpg

Malo sam se igrala...bliži se prvi Anđelin rođendan, pa sam odlučila da isprobam "slane stapiće sa sirom" u drugom obliku.
Malo su drugačije kada se ispeku u odnosu na nepečeno testo...zna li neko kako da to rešim da bude isto. Testo je inače, od sira, masti i brašna, nema jaja u njemu.

Pogledajte prilog 192692Pogledajte prilog 192693Pogledajte prilog 192694
Malo sam se igrala...bliži se prvi Anđelin rođendan, pa sam odlučila da isprobam "slane stapiće sa sirom" u drugom obliku.
Malo su drugačije kada se ispeku u odnosu na nepečeno testo...zna li neko kako da to rešim da bude isto. Testo je inače, od sira, masti i brašna, nema jaja u njemu.

Ako mene pitas meni se i ovakvi dopadaju...oblik je sasvim prepoznatljiv, a mislim da ne bi uspelo do bilo kojeg testa a da je ukusno, jedino brasno i voda a to nije lepo...mislim da ce se deca oduseviti i ovim jer su zaista lepi.:)

Pogledajte prilog 192692Pogledajte prilog 192693Pogledajte prilog 192694
I ja imam te kalupe i probala sam i nije mi se dopao oblik kad ih ispečem. Tvoji su bolji, ozbiljno.
Ja sam ih pravila od testa za perece, u njemu ima kvasca i to je "pokvarilo" stvar. Kad malo "narastu" - izgube oblik.

Zdravo svima!

Evo jednog jednostavnog recepta za tzv. Brzu pogaču.
Ovu pogaču možete pripremiti za oko 50 minuta (priprema + pečenje).
Jako je ukusna, posebno u kombinaciji sa sirom, cepkanim ajvarom
i jogurtom a može i neka kombinacija po vašem ukusu.

Potrebno je:

500 g brašna,

čaša kiselog mleka (čaša jogurta),

pola šolje ulja,

jedno jaje,

jedna kašičica soli,

prašak za pecivo.

Priprema:

Sve sastojke izmešati (po potrebi dodati malo vode), zamesiti glatko testo, dobro izraditit rukom.

Staviti u podmazan pleh da stoji 15 minuta.

Peći u zagrejanoj pećnici na 220 ⁰C.

http://2.***************/-taiVnUYePxo/TbSg9lMYtVI/AAAAAAAAAUk/dQJr6CiqanM/s640/Poga%25C4%258Da5.jpg

Preuzeto sa sajta Jednostavni recepti.

Pozdrav!

Evo recept ovo prvo je sa lisnatim testom to vec znate recept a drugi je sa sirom

25grama kvasca,1dl mleka,pola decilitra vode.1jaje, malo soli i secera, 4 kasike rastopljenog putera,4decilitra rendaog kackavalja, 6 decilitra brasna ja stavim pola kackavalja a pola belog sira

Razmutit kvasac u mlako mleko i vodu i dodati ostale sastojke ostaviti da naraste duplo premesiti i oblikovati po zelji sta zelite ostaviti da naraste dok se greje rerna i peci na 175stepeni oko 20 min.

Hvala puno,evo recept:)

Brza pogaca

500gr brasna
prasak za pecivo
malo soli(do 1 kasicice)
1 casa pavlake sa 12% mm
pola case ulja
vrlo malo kisele vode
1 jaje
Izmesati pavlaku,jaje,ulje i vrlo malo kisele vode,tome dodati brasno,pzp i so pa testo dobro izraditi rukom,pogacu oblikovati staviti u pleh(podmazan ili oblozen pek papirom) i pustiti 5 min da odmori dok se ne ugreje rerna,izbosti na par mesta viljuskom i peci na 200 stepeni dok ne porumeni,
Gotovu pogacu malo poprskati hladnom vodom i umotati u krpu.

Evo recept

Ruzice sa orasima zalivene mlekom

Testo
500 gr. brasna
1 kasika secera
1 jaje
1 zumance
250ml mleka
20gr kvasca

Fil:
150gr mlevenih oraha
50 gr putera ili margarina

Preliv:
400ml mleka
300-400 gr secera(po zelji u zavisnosti koliko slatko volite)

Zamesiti testo od gore navedenih sastojka,dobro ga rukama umesiti da bude glatko(ako se lepi za ruke dodati jos malo brasna)
Pobrasniti radnu povrsinu,testo podeliti na dva dela,razviti oklagijom na otprilike 1cm debljine u pravougaonik,premazati puterom,posuti orasima pa zarolati u rolat,iseci na kolutove i redjati u pleh(ili podmazan ili pek papir),isto uraditi sa drugom polovinom testa i ostaviti ih oko 20 min da nadodju(malo ce da porastu tako da ih pri redjanju treba vrlo malo odmaknuti jednu od druge da bih se kasnije kad nadodju fino spojile).
Peci na 180-200 stepeni oko 30 min ili dok ne porumene.
Za to vreme skuvati mleko sa secerom(moze da se ubaci i malo vanil secera)
Tople ih preliti toplim mlekom i pokriti krpom.
Recept sa coolinarike(teslic) sa malim mojim izmenama.

Back