Peciva, testa, pogače...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo je moja pogača u krug:

s3fw9k.jpg

Na pdf Žene je zavladala prava pomama pravljenja ove pogače, pa rekoh, 'ajd da probam i ja. Toliko je dobra, da prvi put uopšte nisam stigla da je slikam.

Posto ide Sv.Nikola probala sam nesto novo po Olgicinom predlogu.
Olgice ja nisam imala kalup za ruzice ali u kalup za projice ispale su divne kiflice.Pravila sam od istog testa za posne kiflice i hleb sa maslinama i jedva spasila malo za slikanje.Kad sam pravila hleb sa maslinama, premazala sam maslinovim uljem, posolila origano (nisam imala majcinu dusicu), stavila masline i malo pecuraka i mogu reci da je super kombinacija.
attachment.php

Moja slatka pogača
recept sam izmislila jer kad sam htela da pravim neku posnu pogaču nisam naišla na adekvatan recept, ova je ispala ukusom odlična, dakle:
1 kg brašna (ja stavila zlatni puder)
sveži kvasac
400 ml biljne slatke pavlake (ja stavila hulala)
2-3 dl zešećerene tople vode (neznam stvarno koliko)
2 vanilin šećera
100 g kandiranog mešanog voća (ima u Merkatoru)
60 g sitno seckanih suvih smokava
60 g suvog grožđa prethodno potopljenog da nabubri
50-60 g topljenog margarina
Staviti izmrvljeni kvasac u malo tople zašećerene vode da nadođe. Usuti u brašno i polako dodavati sastojke, slatku pavlaku, zašećerenu toplu vodu, pa suvo voće jedno po jedno a između svakog dodavanja sipati po malo tople vode da se dobije lepo testo. Dobro umesiti i ostaviti na toplom da skoro udvostruči zapreminu. Premesiti i opet ostaviti da samo krene da raste. Staviti da se peče u pećnicu. Ja sam zagrejala na 250 i posle nekih 5 minuta smanjila na 200 i nastavila da pečem, poslednju trećinu pečenja prekrila sam pogaču sa folijom da ne stvrdne korica. Ovo sve zavisi od šporeta, moj je prilično loš.
attachment.php

Poslednja izmena:
evo neceg brzog, lakog, ukusnog i slanog z:D
250g brasna,
250g margarina,
250g sitnog sira
Sve umuljati, razviti testo debljine prsta i modlicama raznih oblika vaditi razne oblike :D
na pleh ih redjati i na kraju premazati jajetom i odozgo susam ili kim posuti i peci u rerni na 200 oko pola sata, tj dok ne porumene. z:poz:

Пост само што је прошао, али ово може да се прави и у било којој другој прилици:
ПОСНЕ ПРОЈИЦЕ
50 грама сировог сунцокрета, по 100 грама овсених пахуљица, пшеничних клица, сусама и печеног млевеног кикирикија, по шоља (225ml) уља, кукурузног брашна и белог брашна, 1 прашак за пециво, по жељи со и 3 шоље киселе воде. Помешати половину сусама и све остале суве састојке, па додати уље и воду. Маса треба да је течна, тако да се може додати још мало воде. Сипати у подмазан и посут плех, па посути другом половином сусама.
Овако је писало у рецепту. Ја сам пекла у силиконским калупима, без посипања и подмазивања.
P3310022.jpg
P3310032.jpg

Evo malo klasičnih kifli
dsc03886.jpg

A i rolnice sa sirom,(mada neznam pod koju temu da ih stavim)
Jako su brze,divneeee,i super za iznenadne goste:)
dsc04059.jpg

dsc04056.jpg

Evo i recepta

Pakovanje tankih kora 500gr
Umutis kasikom 500gr sitnog sira 1 manju kiselu pavlaku,3 jaja,malo ulja malo mleka,1/2 praska za pecivo,malo soli,po zelji moze i seckana sunka,uzimas 2 lista kora namazes celog i uvijes u rolnice,tako do kraja,stavis malo u zamrzivac,izvadis pa onda seces po zelji velicinu,ja nekad nesecem,ostavim tako duge stapice....tako isecene kockice stavis u kesu i u zamrzimac i uzimas po potrebi ,kada izvadis smrznute namazes jajetom i kada se rerna ugreje peces na 180 stepeni
Prijatno!

Evo malo klasičnih kifli
dsc03886.jpg

A i rolnice sa sirom,(mada neznam pod koju temu da ih stavim)
Jako su brze,divneeee,i super za iznenadne goste:)
dsc04059.jpg

dsc04056.jpg

Evo i recepta

Pakovanje tankih kora 500gr
Umutis kasikom 500gr sitnog sira 1 manju kiselu pavlaku,3 jaja,malo ulja malo mleka,1/2 praska za pecivo,malo soli,po zelji moze i seckana sunka,uzimas 2 lista kora namazes celog i uvijes u rolnice,tako do kraja,stavis malo u zamrzivac,izvadis pa onda seces po zelji velicinu,ja nekad nesecem,ostavim tako duge stapice....tako isecene kockice stavis u kesu i u zamrzimac i uzimas po potrebi ,kada izvadis smrznute namazes jajetom i kada se rerna ugreje peces na 180 stepeni
Prijatno!

jao, kako je ovo dobro!
rolnice su ti vrh!

Poslednja izmena od moderatora:
Хоће ли неко касну вечеру -мекике? (Додуше, у мом крају се то зову лепињице, а ми их волимо овако као штапиће, около кора, унутра шупље).

Prilozi

• P4170022.jpg
    P4170022.jpg
    43,3 KB · Pregleda: 18

Back