Pazite kako jedete pasulj! Možete umreti!

...svešteno lice nižeg ranga, da tako kažem , može napomenuti ispustenost nekrštenosti i time opravdati čin 'predavanja' tijela Zemlji i time 'opravdati' svoje prisustvo ali i prisustvo hrišćanske obaveze, jer dijete je iz hrišćanske porodice, i mora se njegova dušica uputiti prema vječnom miru...propust jeste i majke, jer dijete je malo a majka neposredno po porodjaju vrši 'malo krštenje' upravo usljed takvih mogućnosti , ranog Odlaska...
Po Kanonu , samo obavještenje sveštenika da izvrši opijelo, prenosi grijeh na njega i to je njegova muka pred sudom božjim a dijete je i onako ,- dijete božje...
Molimo se svi, za Dušu njegovu i neka nadje mir božji,
Amin

Ja ne razumem ljude koji ne zele da krste dete, zasto to ne zele?

Jadan decak, neka mu je laka zemlja. :(

slucajno krstenje kosta. bolje da se popovi zapitaju zasto nece da krste siromasne besplatno. a ovi su ocigledno ispod granice da bi krstenje, bilo kog deteta, moglo biti placeno. tarife postoje, ne mogu svi sebi da priuste da budu bogu dragi.:mrgreen:

Najmlađe od devetoro dece samohrane majke Miruške Križan,

Krštenje u vodi predstavlja javno ispovedanje ličnog obraćenja Gospodu Isusu Hristu.

Krštenje u vodi je simbol i predstavlja određene duhovne istine, koje je krštenik lično primio i prihvatio. Ono predstavlja poistovećenje i jedinstvo krštenika sa Hristom. Ono pokazuje kako hrišćanin ima svu punoću u svom Spasiocu (Kol. 2:10).

Ali na koji način krštenje pokazuje da je vernik (krštenik) poistovećen sa Hristom? Ono to ovako pokazuje:
1. Krštenje pokazuje da je vernik poistovećen sa Hristom u Njegovoj smrti. Priznanje da je Isus umro radi njegovih greha, te lično prihvatanje Hristove žrtve.

"Ili ne znate da smo svi mi, koji smo kršteni u Hrista Isusa, u njegovu smrt kršteni?" (Rim. 6:3).

2. Krštenje pokazuje da je hrišćanin poistovećen sa Hristom u Njegovom pogrebu.

"Tako smo mi kršteni u smrt zajedno s njim sahranjeni." (Rim. 6:4). "Kad ste u krštenju s njim sahranjeni." (Kol. 2:12).

3. Krštenje pokazuje da je vernik poistovećen sa Hristom u Njegovom vaskrsnuću, i da od sada živi "novi život".

"Kad ste u krštenju s njim sahranjeni; u njemu ste zajedno s njim vaskrsnuti verom u delotvornu silu Boga koji ga je vaskrsnuo iz mrtvih" (Kol. 2:12).

Dakle, za hrišćanina, krštenje je povezano s obraćenjem Gospodu, oproštenjem i sjedinjenjem s Hristom. Krštenje je vidljivi simbol našeg jedinstva s Hristom (Rim. 6:3-10). Kada poverujemo, tada se i opravdavamo našom verom i sjedinjujemo s Hristom. A kada smo sjedinjeni s Hristom, to znači da ono što se dogodilo Njemu - dogodilo se i nama. On je umro, i mi smo umrli; On je sahranjen, i mi smo; On je vaskrsnuo, i mi smo. Krstionica je simbol groba. U krstionici, onaj koji se krsti, simbolično svedoči da je umro svetu i grehu i kad izlazi iz krstionice, svedoči da je novi čovek koji je vaskrsao sa Hristom.

1. Petrova 3:18-21: Krštenje u vodi je odgovarajuća slika spasenja. Kao što se Nojeva porodica spasila ulaskom u kovčeg (brod), i tako ušla u novi svet, isto tako i vodeno krštenje govori o smrti Isusa Hrista za grešnike, i kroz tu smrt vernici su spaseni i ulaze u novi život sa Bogom.

Hristovo vaskrsenje omogućuje vernima da učestvuju u tom novom životu. "Dobru savest" mogu da imaju samo oni koji su spaseni. Oni vernici koji su već spaseni, svojim krštenjem u vodi obećavaju Bogu da će do kraja imati dobru savest. Petar jasno pokazuje da spoljašnja forma krštenja u vodi ne spasava.

Jedino nas Isus Hristos Svojom smrću i vaskrsenjem može spasiti, a ne formalno vodeno krštenje. Oni koji žele da budu spaseni moraju da pristupe raspetom i vaskrslom Hristu, kroz lično predanje u veri i istinsko ispovedanje vere u Gospoda. Krštenje u vodi je javno ispovedanje spasenih o njihovoj ličnoj veri u Spasitelja.

Back