Quantcast

Pazite kako jedete pasulj! Možete umreti!

faraonn

Elita
Poruka
16.860
...svešteno lice nižeg ranga, da tako kažem , može napomenuti ispustenost nekrštenosti i time opravdati čin 'predavanja' tijela Zemlji i time 'opravdati' svoje prisustvo ali i prisustvo hrišćanske obaveze, jer dijete je iz hrišćanske porodice, i mora se njegova dušica uputiti prema vječnom miru...propust jeste i majke, jer dijete je malo a majka neposredno po porodjaju vrši 'malo krštenje' upravo usljed takvih mogućnosti , ranog Odlaska...
Po Kanonu , samo obavještenje sveštenika da izvrši opijelo, prenosi grijeh na njega i to je njegova muka pred sudom božjim a dijete je i onako ,- dijete božje...
Molimo se svi, za Dušu njegovu i neka nadje mir božji,
Amin
 

dobra predskazanja

Buduća legenda
Banovan
Poruka
48.583
Ja ne razumem ljude koji ne zele da krste dete, zasto to ne zele?

Jadan decak, neka mu je laka zemlja. :(

slucajno krstenje kosta. bolje da se popovi zapitaju zasto nece da krste siromasne besplatno. a ovi su ocigledno ispod granice da bi krstenje, bilo kog deteta, moglo biti placeno. tarife postoje, ne mogu svi sebi da priuste da budu bogu dragi.:mrgreen:

Najmlađe od devetoro dece samohrane majke Miruške Križan,
 

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.839
Krštenje u vodi predstavlja javno ispovedanje ličnog obraćenja Gospodu Isusu Hristu.

Krštenje u vodi je simbol i predstavlja određene duhovne istine, koje je krštenik lično primio i prihvatio. Ono predstavlja poistovećenje i jedinstvo krštenika sa Hristom. Ono pokazuje kako hrišćanin ima svu punoću u svom Spasiocu (Kol. 2:10).

Ali na koji način krštenje pokazuje da je vernik (krštenik) poistovećen sa Hristom? Ono to ovako pokazuje:
1. Krštenje pokazuje da je vernik poistovećen sa Hristom u Njegovoj smrti. Priznanje da je Isus umro radi njegovih greha, te lično prihvatanje Hristove žrtve.

"Ili ne znate da smo svi mi, koji smo kršteni u Hrista Isusa, u njegovu smrt kršteni?" (Rim. 6:3).

2. Krštenje pokazuje da je hrišćanin poistovećen sa Hristom u Njegovom pogrebu.

"Tako smo mi kršteni u smrt zajedno s njim sahranjeni." (Rim. 6:4). "Kad ste u krštenju s njim sahranjeni." (Kol. 2:12).

3. Krštenje pokazuje da je vernik poistovećen sa Hristom u Njegovom vaskrsnuću, i da od sada živi "novi život".

"Kad ste u krštenju s njim sahranjeni; u njemu ste zajedno s njim vaskrsnuti verom u delotvornu silu Boga koji ga je vaskrsnuo iz mrtvih" (Kol. 2:12).

Dakle, za hrišćanina, krštenje je povezano s obraćenjem Gospodu, oproštenjem i sjedinjenjem s Hristom. Krštenje je vidljivi simbol našeg jedinstva s Hristom (Rim. 6:3-10). Kada poverujemo, tada se i opravdavamo našom verom i sjedinjujemo s Hristom. A kada smo sjedinjeni s Hristom, to znači da ono što se dogodilo Njemu - dogodilo se i nama. On je umro, i mi smo umrli; On je sahranjen, i mi smo; On je vaskrsnuo, i mi smo. Krstionica je simbol groba. U krstionici, onaj koji se krsti, simbolično svedoči da je umro svetu i grehu i kad izlazi iz krstionice, svedoči da je novi čovek koji je vaskrsao sa Hristom.
 

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.839
1. Petrova 3:18-21: Krštenje u vodi je odgovarajuća slika spasenja. Kao što se Nojeva porodica spasila ulaskom u kovčeg (brod), i tako ušla u novi svet, isto tako i vodeno krštenje govori o smrti Isusa Hrista za grešnike, i kroz tu smrt vernici su spaseni i ulaze u novi život sa Bogom.

Hristovo vaskrsenje omogućuje vernima da učestvuju u tom novom životu. "Dobru savest" mogu da imaju samo oni koji su spaseni. Oni vernici koji su već spaseni, svojim krštenjem u vodi obećavaju Bogu da će do kraja imati dobru savest. Petar jasno pokazuje da spoljašnja forma krštenja u vodi ne spasava.

Jedino nas Isus Hristos Svojom smrću i vaskrsenjem može spasiti, a ne formalno vodeno krštenje. Oni koji žele da budu spaseni moraju da pristupe raspetom i vaskrslom Hristu, kroz lično predanje u veri i istinsko ispovedanje vere u Gospoda. Krštenje u vodi je javno ispovedanje spasenih o njihovoj ličnoj veri u Spasitelja.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.