(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
PAUZA
Dovedo direktorku na pauzu. Reko’, ajd da odmorimo lecka, rok je, stegli nas u mengele pa ne pušćaju jer svi pozaboravljaše da je rok za pdv I da milu nam državnu kasicu napunimo da ne zvrji prazna….greota more, posebno sad kad je ametom ispražnjena. Sastavili ljudi praznik, putuju, odmaraju….srećem ih dok se vozikam da motoru sa Makijem hahaha. Čujemo neko svira, pa opet svira…majkumu, nikako da se sporazumeju. E, kad dodjoše pored nas kolima, kad je seo na sirenu onaj moj klijent hahahaha a žena otvara prozor do kraja, mašu, smeju se, gestakuliraju rukama hahahaha Pa opet na sledećem semaforu hahaha a ja ne smem da pustim obe ruke pa da se razmašem onako kako znam jer mal’ ne ispadoh kad mi je sinče krenulo pa levo, desno…odooosmoooo…ljubi ga majka….kaže Maki, ne pratiš situaciju na putu….dete bre, ja i nisam pošla da pratim, no da uživam i da mi se dušica malo izluftira, da ne kažem da mi cenjena pozadina vidi put, nego gledaj da izadjemo iz gužve pa raspali malo po tom gasu…..a bre, de me poznadoše pod narandžastom kacigom a i Makija vala pod onom njegovom skroz zatvorenom. Da nije onog nemačkog flegmatičara Meša ni majka ga, tj. ja, ne bi poznala hahahahah
De stado’?.a, daaa….silno se svi iznenadiše juče kad počeh da telefoniram….jaooooo, pa zar je već pdv? Auuuuu kad pre….zaboravila sam Ljiki ako mi veruješ….ma verujem ti, i ja bih rado zaboravila no mi ne davaju ugursuzi hahahaha
I tako….od 10 dana koliko nam država velikodušno daje računajući I neradne dane koje takodje daje a u kojima ništa ne možete da uradite osim da ne radite, što očigledno svi slepo poštuju (ajd posle kažite kako naš narod ne poštuje državu i zakone…poštuje bre I to slepački), svelo se na 3 dana padanja na nos gde Boga moliš da ti je klijent doneo sve papire, da ne fali nešto jer to nešto uvek istrči na teren posle radnog vremena većine firmi pa ga je nemoguće naći.
I tako….kao što rekoh na početku izlaganja, dovedoh direktorku na pauzu, pa počeh da čitam Ninelin blog “Pismo jednoj duši” o onim silnim polovinama u večitoj potrazi za samopotragom I tudjom pretragom a u stvari je sve kao što reče sirijus loto bre hahaha kladionica iz čega proizilazi da smo svi mi kockari po rodjenju hahahaah
ona je još tamo, analizira i kontira….ja odustado’ kod treće polovine
na duguje tvoja polovina a na potražuje moja
putate zašto tako?
Pa zato što tvoja uvek duguje meni
A moja uvek potražuje od tebe hahaha
a one dve druge tudje polovine
e, one su na avansima
samo ne znam da l’ na primljenim ili datim
jer autorka ne beše precizna
more na oba ću proknjižim
a oni posle nek se isprebijaju
tj. medjusobno kompenziraju