Patuljasti pinč

Gde god bio kupljen greska je do veterinara koji prosipa teske gluposti. Ovako nesto u zivotu nisam cuo.... :(((

Malena2-2-1.jpg

Evo jedna danasnja slicica... ;)

Pozdrav !!
Kupili smo devojcicu pincera pre 5 dana,stara je 6 meseci. Kako je stigla kod nas uplasena i mirna...takva je i ostala... Koliko treba psu da se opusti i pocnu igrarije?? Juce sam je pustila u dvoriste sa nasom starom zenkom AST i igrale su se,za divno cudo,mali vrtirepic je pokazala da je veoma brza,okretna...cak je i lajala:) Ali u kuci je veoma mirna,lezi po ceo dan u svom krevetu ili se domigolji do krila i to je sve...veoma je plasljiva na zvuke i ljude...
Jel to normalna faza privikavanja ili da se zabrinem?? Kontaktirali smo odgajivaca koji je poslao u mailu da neki znaju da odbijaju hranu i dugo tuguju ali kaze da cemo uskoro morati da nabavimo elektro sok ogrlicu i nov namestaj u kuci kada kuca "ozivi"...
Molim za iskusni savet... Maja

S obzirom na to da je vaša curica malo starija došla kod vas, mislim da je normalno, relativno, sporije privikavanje na novi dom. Niste pomenuli da li je kod vas došla iz legla ili od neke familije? Pinčevi su po prirodi, kad su mali, plašljivi i na svaku novi zvuk ili nepoznat predmet "strugnu" koliko ih noge nose. Bićete sretni ako i ostane mirna, što u mnogome zavisi kakva je situacija kod vas u kući. Ako nema nervoze i psići su mirni. Imamo primer curice koja je živa da življa ne može biti, dok je naš dečko miran, podivlja samo pred spavanje, kao i mala deca, međutim, kad polegamo i on spava do 7-8 sati i onda nas počinje da opominje da je gladan. Već se, skoro, naučio da je "pelena" za kakanje i piškenje, mada, ponekad se zaboravi i obavi nuždu gde se zatekne. Nije primio još treću vakcinu, tako da još ne ide napolje.Gricka što god mu dođe pod zube, tako da je to skoro normalno. Sreća je da nemamo neki skup nameštaj. Najviše voli da gricka neki komad tvrde plastike, to ga tera promena zubića. Mislim da je previše "surova" šok ogrlica, uvijena novina po turu je blagotvornija :per:

Vole da se maze, nemate srca da ga odbijete da ga uzmete u krilo kad vas pogleda onim crnim "dugmićima".:D Nadam se da će i sa vašom curicom biti sve OK, možda treba malo više vremena. Pozdrav od Lakija, još zvanog i Fujto:mrgreen:
[/IMG]
Pozdrav !!Kupili smo devojcicu pincera pre 5 dana,stara je 6 meseci. Kako je stigla kod nas uplasena i mirna...takva je i ostala... Koliko treba psu da se opusti i pocnu igrarije?? Juce sam je pustila u dvoriste sa nasom starom zenkom AST i igrale su se,za divno cudo,mali vrtirepic je pokazala da je veoma brza,okretna...cak je i lajala:) Ali u kuci je veoma mirna,lezi po ceo dan u svom krevetu ili se domigolji do krila i to je sve...veoma je plasljiva na zvuke i ljude...Jel to normalna faza privikavanja ili da se zabrinem?? Kontaktirali smo odgajivaca koji je poslao u mailu da neki znaju da odbijaju hranu i dugo tuguju ali kaze da cemo uskoro morati da nabavimo elektro sok ogrlicu i nov namestaj u kuci kada kuca "ozivi"...Molim za iskusni savet... Maja

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru.:hvala: Mimica je dosla iz boxa u kom je bilo smesteno 25 stenaca!! Verujem da im nije bilo ni moguce posvetiti paznju u cilju socijalizacije sa ljudima. Vidim danas po setnji iz parka da, cim ugleda nekog kuckova,odma repic zaigra:p ali i to doduse dosta sramezljivo... ja u kuci imam dvoje dece,veoma glasne ali stvarno ne primecujem da su oni problem...cak i kad klinci nisu u kuci,kuca samo lezi u svom krevetu,deluje mi da pati za drugarima...
Za ovih par dana smo je svi veoma zavoleli i bas se vidi da su neverovatni uvlaciguzi ....samo bih jako volela taj repic da drzi visoko gore i ponosno kaska...zelim da bude srecna:klap:

Vas deckonja je mnogo sladak:heart:ha hah haha znaci gricka plastiku!!! Mimica krade papuce od nas cim ih negde izujemo,odnese ih u svoj lezaj i bude heppy:rotf:

Mislim da ste u pravu! Mimi, verovatno, još pati za društvom. Dajte joj neku, najprostiju igračku - par čarapa smotanih u loptici, ili, ako imate blizu pet shop kupiti joj plastičnu loptu, toliko veliku da ne može da se zavuče ispod nameštaja.
Papuče su posebna priča! Vole da ih kradu i grizu kao vid osvete što im one staju na šapice i repić, a moguće je i da se "drogiraju" :hahaha:
Još ga nismo vodili van stana, ali smo primetili da mu ne smetaju nepoznate osobe. Sad verovatno menja zubiće i grize sve što je tvrdo, kida tapete i pravi slične "psine", tako da smo juče imali "okršaj" a radio je i "mirko", pa je danas dobar - "na hleb da ga mažeš". Imaju jaku volju i treba im jasno staviti do znanja da nisu "alfe". Vole da se igraju - stari peškir je dobar za to - samo im se njim maše ispred nosa! Nakon desetak minuta jurnjave za peškirom, zaspu kao bebe.:per:
Pozdrav, a od "hrabrog" Lakija jedna slika sa naslovom: "Šta je ovo strašno?"

hpim5359-1.jpg

Hvala na brzom odgovoru.:hvala: Mimica je dosla iz boxa u kom je bilo smesteno 25 stenaca!! Verujem da im nije bilo ni moguce posvetiti paznju u cilju socijalizacije sa ljudima. Vidim danas po setnji iz parka da, cim ugleda nekog kuckova,odma repic zaigra:p ali i to doduse dosta sramezljivo... ja u kuci imam dvoje dece,veoma glasne ali stvarno ne primecujem da su oni problem...cak i kad klinci nisu u kuci,kuca samo lezi u svom krevetu,deluje mi da pati za drugarima...
Za ovih par dana smo je svi veoma zavoleli i bas se vidi da su neverovatni uvlaciguzi ....samo bih jako volela taj repic da drzi visoko gore i ponosno kaska...zelim da bude srecna:klap:

Vas deckonja je mnogo sladak:heart:ha hah haha znaci gricka plastiku!!! Mimica krade papuce od nas cim ih negde izujemo,odnese ih u svoj lezaj i bude heppy:rotf:

Poslednja izmena:
dragi ljubitelji meni bi trebao savet u vezi ishrane pinca, usvojili smo tog slatkog psica ali posto je stariji ima 7 godina interesuje me kakvu bi ste mi hranu preporucili?
Dal moze adult ili senior granule? sta smem da joj kuvam tj koju vrstu mesa ili moze sve da jede? koja je dnevna gramaza koja joj odgovara? ima li nesto posebno na ta treba da obratim paznju? Svaki kom je dobro dosao :)

RC mini adult su se meni odlicno pokazale a kasnije i senior na smenu sa Hill's jd za mog mesanca pekinezera teskog oko 7-8kg, mali pas od 7 godina je jos uvek za Adult kategoriju, imaju duzi zivotni vek od vecih pasa. Izbegavaj celer, luk(ove svih vrsta), mahunarke, krompire, psenicu, kvasac. Toliko sam sad uspela da se setim. Dakle, pirinac i druge bezglutenske zitarice, sargarepica, meso... I iznutrice mogu da budu nezgodne, i sa njima budi oprezna.

Pozdrav, nov sam ovde! :D nedavno sam doveo u moj dom stene patuljastog pinca ''ARN'' ima skoro 2 meseca! nzm bas puno, sta bi bilo najbolje da mu dajem za jelo i sta bih smeo od vitamina da mu dajem? hvala :)))

Granule iz superpremium kategorije prilagođene njegovom uzrastu i veličini (nama se Hill's pokazao najbolje, ako neko ima drugo iskustvo, neka napiše) bi trebalo da budu dovoljne uz redovno čišćenje od parazita (gliste na dve nedelje pastom za štence ili Soltrik sirupom iz humane apoteke a buve i krpelje Arpalit neo ili Frontline sprej prema uputstvu) i vakcinaciju (to će sve veterinar da precizira).

Pincevi i nisu bas probirljivi, moji jedu sve pa i voce, naravno nikako im ne dajem namirnice koje mogu da im skode...Hranim ih granulama, menjala sam razne vrste, takodje im dajem i kuvano meso, pilece iznutrice u kombinaciji sa palentom ili rizom i naravno sargarepicom.. Kada se kuva supa, mi jedemo supu a kuce sve ostalo, sem luka :)

Back