PERUN PANONSKI
Zainteresovan član
- Poruka
- 464
Nisam siguran ciji je ali mene je odusevio!
Kakav stas !
Slika je tu tek da bih je podelio sa ostalima!
Kakav stas !
Slika je tu tek da bih je podelio sa ostalima!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja recimo mogu da ti navedem primer jedne odgajivacnice (nisu pincevi u pitanju ali govorimo uopste o rasnim psima) gde je covek posle nekoliko takvih "trazenja poklona" rekao citiram: "pozivam one koji zele stene iz nase odgajivacnice na poklon da nam se jave i da dodju mesec dana da nam pomazu u odgoju ciste, hrane, setaju pse i to sve kako mi radimo imaju sa nama dorucak, rucak, veceru, kafu i pice i ako izdrze mesec dana mogu da biraju jedno stene koje god zele!"Padre ja nisam mojim postom nikoga zeleo da uvredim niti bilo sta slicno ali vidis mimi's mom i Perun su apsolutno razumeli zasto sam ja to tako napisao. Mislim da su oni sasvim lepo dopunili onaj moj kratak tekst.
Trenutno nisam uopste pocinjao temu o izgledu i manama kod ptp-a samo sam rekao ljudima da provere da li zele bas pinca ili mesanca.
Glupo je traziti pinca a misliti na polu civavu, svi se trudimo da oni koji zele pinca shvate da on nema 20cm i 2-3 kg-a i da svaki taj pas koji je toliki nije pinc nego mesanac.
O tome koliko kosta pinc ne bi sada polemisao ali svakako da stene nije nimalo jeftino.
Koliko znam niko od velikih ljubitelja nije izdrzao a mnogi su jako voleli stence!
Kad kazem ljudima da ja recimo ne poklanjam stence ne mislim samo na materijalnu stranu, nama kuja kad se steni to se po nekoliko noci ne spava. Na smenu smo pored nje i ja i zena. Kasnije dolazi vreme kad uce stenci da jedu pa ih treba obilaziti vise puta na dan ako zelis da stene odraste kako treba pa onda na kraju dolazimo do vakcinacije, ciscenja od parazita, vitaminskih injekcija i rodovnika koji takodje poprilicno kostaju! I onda pokloni nekom...
A gde su jos recimo izlozbe i na kraju ne daj Boze veterinar!
Ja sam poklonio do sada vise pasa nijedno stene nije vise kod vlasnika kojima sam dao!
Jedan se ozenio, drugom davi pilice, trecem skace na ves i niko se od njih ne seti da kaze jel mogu ja tebi da vratim to stene pa ga ti nekome daj nego bez dogovora i bilo cega da nekom drugom ili u azil ili sam cak imao jednog koji je psa ubio!
Posle ovog zadnjeg slucaja sam definitivno rekao nikada vise nikom.
Ipak kada covek odvoji novac za nesto pa se jos oko toga malo i namuci onda nekako vise to ceni zato kazem ko zaista voli pse a nema para da kupi rasno stene, neka uzme malisana iz azila ima prelepih pasa.
Mico, slazem se. Jedino mislim da mnogi roditelji koji kupuju ptp zbog dece razne titule ne znace mnogo vec da imaju zdravo stene za decu. Isto vazi i za mlade pocetnike u kinologiji. Uostalom prvi macici i kucici se 'u vodu bacaju'. Ne mislim bukvalno, ali zar nije bolje da se ljudi nauce i naprave pocetnicke greske na manje kvalitetnim psima pa ako shvate da se zele takmiciti i baviti uzgojem tek onda nabave stene/kuce sa 'jacim' rodovnikom?
Ja inace ne mislim da je cena kvalitetne stenadi kod nas precenjena, vec da mnogim ljudima silne sampionske titule ne znace puno ukoliko kupuju ljubimca ali da je takvim ljudima cesto skupo da daju nekoliko stotina evra da bi nabavili stene.
A sad mi recite, imate li nešto protiv da ovu prepisku kopiram ili prebacim na temu o novim rasama, odgajivačnicama i "odgajivačnicama"?
padre ne mora ono sto nije u standardu da bude ruzno, cak naprotiv. Ti tigrasti su bas simpaticni pincevi. (po mom ukusu)
Amerikanci za dosta rasa imaju drugi standard tj ne postuju postojeci nego su izmislili svoj.
Kao sto vidite, u pitanju je kuja sa leglom, mozda bas ona ista sa prethodnog snimka.
Ovaj snimak koji smo davno gledali je iz odgajivacnice Stainwitz koja je ove godine izbacena iz PSK Nemacke i njena stenad vise ne moze dobiti rodovnike. Evo zasto, izmedju ostalog:
Kao sto vidite, u pitanju je kuja sa leglom, mozda bas ona ista sa prethodnog snimka.
Ovaj snimak koji smo davno gledali je iz odgajivacnice Stainwitz koja je ove godine izbacena iz PSK Nemacke i njena stenad vise ne moze dobiti rodovnike. Evo zasto, izmedju ostalog:
Ne bili ,ove je epilepticni napad !vjerovatno je to ta ista kuja,a ovo je vjerovatno onaj kalcijumski sok radi lose ishrane a mnogo stenadi dojizar ne? LJUDI OCE SRCE DA MI STANE OD TUGE MAJKE MI i nadam se da je samo ono sto mislim