Patuljasti pinč

CACIB Jagodina meni poznati rezultati prijavljeno 14 pasa svi izvedeni
cac/caci/bobtelem bat-chen
prmFelina vom Sudstern ( VL Zorica Dragic)
cac sampioni Epyy van Dolear( Zorica Dragic)
rcac Janus mali Zmaj (moja malenkost :mrgreen: )
evo malo i slikica :mrgreen:
mali zmaj zenke:
29g1wux.jpg

bri
15tzlx.jpg

rita
2n22ntf.jpg

kiara
969w0m.jpg

zix
2937pyt.jpg

Borba sa ritom :D
auuw6t.jpg

e sada malo o samoj Izlozbi, nama je bilo super pricali smo sa dragim nam ljudima zezali se ucili i imali prilike da vidimo jako lepe pse.Konkurencija je bila sasvim ok mada da nije Zmajeva pffff...
Elem, sto se sudjenja tice po meni sasvim zadovoljavajuce mada je zbrzao PP covek je dva ipo sata sudio bulmastife i boxere, nikada kraja uzas jedan stigli smo na red tek u pola jedan a samo cetiri rase u ringu i to bar da ih je bilo mnogo i nije ali sta da se radi.
Vise me nesrviralo nemogucnost sudije da odrzi red oko ringa nama je u pola izlaganja ule :shock: ja se zaprepastio nisam mogao da verujem, ne zelim da komentarisem sudjenje boxera ali moram da napomenem da onoliko mahanja raznoraznim predmetima i lupanja flasica o pod nisam video.
Najnormalnije si mogao da udjes u ring i da se setas, da pricas sa sudijom u toku ocenjivanja (sve moje oci vide :wink: ) da udjes da lupas flasom pistis igrackom itd itd, mislim da je to jako nepristojno a pod dva ne prilici medjunarodnoj izlozbi.
Takodje bih izneo da i ako su u katalogu pincevi bili podeljeni po boji na crvene i crne to nije bio slucaj sa zenkama u razredu mladih nego je moja zenka Fatal beauty GDS odlukom sudije u ringu bila pridodata crvenim zenkama i sa njima se takmicila za PRM.
Meni to nije zasmetalo ali ako je vec odluceno da se tako podele igrom slucaja se desilo da je samo jedna zenka prijavljena za razred mladih sto se organizator nije potrudio da privuce vise pasa nije moj, problem.
Elem ja sam vise nego zadovoljan Zika je rCAC i to je izgubio od jako dobrog psa (ma odlicnog psa ) Telem bat-chen (ovo se u ekonomiji zove nelojalna konkurencija :mrgreen: :D :mrgreen: ) Rita je dobila 5 i ja sam prezadovoljan narocito je l je Ziki bila prva izlozba.
Takodje kada smo stigli neko je vezbao gadjanje pa su se psi istraumirali jedva sam ih smirio, zbog udara jakog vetra u toku sudjenja pada tabla i opet mi isprepada pseto (jbm ga plasljivog :mrgreen: )
Salu na stranu: pucanje, pad table u toku sudjenja, ulazak u ring prilikom ocenjivanja, prekrajanje kataloga, su veliki propusti organizatora.

Cetus cestitam za Ziksovu titulu (i tvoju ali malo manje :) )!!!
A sto se ocenjivanja tice ,stvarno mi je vec muka od potcenjivanja Ptp od strane sudija !
I stvarno mi je dosta tog odnosa prema ,,nasoj'' rasi ,kao da je manje vredna i kao da su te velike rase vaznije i kao da ih je teze odgajiti ili sta vec misle....
Nesposobnost sudije da izadje na kraj sa tim velikim rasama bez obzira u kojem su broju prijavljeni na izlozbi nije uopste nas problem , zar to znachi da nashe pare koje smo dali za prijavu manje vrede od para odgajivacha mastifa ili boksera...
Sramota od strane sudije da zbrzava rasu !!!
A organizatori-ma ko josh vodi rachuna da sve bude ok ,vazno je da su pare u dzepu !!!

E da vam se pohvalimo, i mi se spremamo za izložbu, idemo sad 05.04. CAC Tuzla :) ove izložbe u BiH su nam priprema za izložbe u SRB ,i nadamo da cemo vec ove godine biti u mogućnosti da ucestvujemo na nekoj, i da se družimo sa ostalim pinčerašima ;)

Fotografija930-1-1.jpg

Amos 16 meseci :)

Drugari moji,iskreno ne znam kad je izlozba u Smederevu trebalo bi da je u avgustu ili septembru,pogledacu,pa ako neko od vas dolazi mislim da bi bilo jako lepo da se tamo i sretnemo bez obzira sto Cezar ne moze na izlozbe moze da dodje da vidi svoje drugare.Majo cestitam od srca i jako mi je drago zbog vas dvoje,a ovaj mali preslatki bucko ima da bude sampion samo da poraste.

CAC NOVI SAD 04.04.2009.

Ukupno prijavljeno 4 psa od kojih jedan nije izveden!
sudija gdin Srecko Kukic iz Hrvatske.
Dan lep,prijatno vreme,malo vetra i dobro drustvo doprineli su tome da lakse podnesemo chudnu(blago receno) odluku sudije pri dodeli BOB-a!

razred mladih-braon muzjaci - MACHO MALI ZMAJ (Multatuli Bum Bam Spasibo Mam (Boss) x Wiktoria of Masterhof)
Odlichan 5,PRM
razred intermedia crni muzjaci-INDRA MALI ZMAJ (Multatuli Bum Bam Spasibo Mam (Boss) x Zitta
Odlichan 5,CAC
razred mladih crne zenke-Mimy od Budisave
NIJE IZVEDENA!!!
inter media razred -crne zenke-SARA VON SZIERRA (Mark Bat Chen x Wanda von Szierra )
Odlichan 5,CAC ,BOB ???

FOTOGRAFIJE SA IZLOZBE :
MACHO
2v321de.jpg

INDRA
2mmzi8m.jpg

SARA
2i1h4c4.jpg

Toliko od nas i ocekujem komentare! Pozdrav svima!

A sto je problem sto je ova zenka dobila BOB? Nisam psa video uzivo nego ovako po roditeljima bih rekao da ej kvalittan pas narocito zato sto je losa slika i vide se samo zadnji uglovi en i glava na kuji

problem je u tome sto treba izgleda svi da drzimo pse na slami pa da im dobro otpadne dlaka,zakasnimo na ocenjivanje ,lose pazimo kupirane usi da se dobro iskrive, udjemo u ring sudija nas ni ne pogleda ko svet , isteglimo psa da bude sto duzi , imamo doooobre veze(interes),....
mislim sve ti je jasno...
slika je odlichna kako ta zenka izgleda u prirodi, cak sam namerno stavio najbolju koju imam
zenkica se ponasa u ringu (barem u ns je tako bilo)katastrofa,skakuce oko gazdarice ,skakuce kad ide itd
ipak pincere treba da sudi sudija koji se razume u rasu a ne neko ko ce ih samo otaljati ...

Evo da i mi napišemo naš izveštaj:)
Danas na izložbi CAC Tuzla bila prijavljena tri pinča
štenad(3-6)
Hagrid Wizard (O:Kafu M:Mrvica) VP
mužjaci mladi(9-18)
Amos Del Sandis Grande (O:Blue Star Levi's M: Piccollo Wanda) Excll,PRM,BOB :D
ženke mlade(9-18)
Melani (O:Beni M:Tina) Excll

Back