Patuljasti pinč

Ovo je AGENT FOX MOLDER OF BARKMAKER (da ne pomislite da preferiram iskljuchivo kupirane pse) nash mladi muzjak koji ce najverovatnije ostati sa repom i prirodno spushtenim i preklopljenim ushima jer ih bar za sad dosta dobro drzi! njegovog rodjenog brata cemo morati da prodamo jer nam je tri muzjaka ipak previshe( inache brat i on su skoro identichni tako da ih i ja ponekad pobrkam)!!!
20jpduh.jpg

Inache ovo je slikano kod jednog prijatelja ,morali smo da ga zatvorimo u boks jer nam se penjao po glavama dok smo sedeli u bashti!!!

Ovo je AGENT FOX MOLDER OF BARKMAKER (da ne pomislite da preferiram iskljuchivo kupirane pse) nash mladi muzjak koji ce najverovatnije ostati sa repom i prirodno spushtenim i preklopljenim ushima jer ih bar za sad dosta dobro drzi! njegovog rodjenog brata cemo morati da prodamo jer nam je tri muzjaka ipak previshe( inache brat i on su skoro identichni tako da ih i ja ponekad pobrkam)!!!
20jpduh.jpg

Inache ovo je slikano kod jednog prijatelja ,morali smo da ga zatvorimo u boks jer nam se penjao po glavama dok smo sedeli u bashti!!!

mnogo je sladak :heart: i moj PP ima takve usi i rep,samo je svetlo braon boje :heart:

Ja mogu da na ovu temu da dodam par recenica koje opisuju moje iskustvo sa odgajivacima i PP.

Pre 4tri meseca sam kupila PP koji mi je prodat kao extra dobar primerak svoje RASE. Koji je po odgajivacevim recima bio MERCEDES medju PP.

Danas moj mali MAX (tako ga zovem od kad je kod mene) se plasi svakog pokreta, svaceg sto mu se priblizi, histericno laje, pokusao je par puta i da ujede (ne ukucane), prerastao je svoj standard za 1,5 cm tezak je 6,2 kg morala sam naknadno da ga vodim na vadjenje zuba i na operaciju malog prstica na zadnjoj nozi jer je pocela da mu truli kost... itd... ima tu jos puno cega :thumbdown:...

Ali ja sam ga mnogo zavolela dala bih sve za njega, mnogo je sladak.:heart:.:heart:.:heart:.

Narode pazite se! DOBRO SE RASPITAJTE pre kupovine! Moj dragi odgajivac je imao super zvaku na koju sam nazalost nasela, nemora da su svi takvi ali nazalost ja sam nasela debelo!

Nisam imenovala odgajivaca iz prostog razloga jer ne zelim da mu kvarim posao, i mozda sam ja slucajno nasela na to (sto ne verujem), zelim svakome samo najbolje!

Pozdrav svima i pisite ako imate interesa da saznate nesto vise!

Pozdrav svima na forumu! Ja sam Sandra i imam malog PP zovem ga MAX....

Kupila sam ga u SRBIJI u jednoj odgajivacnici i nazalost imam osecaj da mi je UVALJEN NEKVALITETAN PAS u odnosu na cenu koliko sam ga platila!

Imali smo vec 2 operacije a imam ga tek 4 Meseca, prerastao je standard i imamo zestoke probleme sto se tice socijalizacije....

Ako ima neko strucan i zeli da mi pomogne neka se javi!

POZDRAV SANDRA

Koliko je tačno star vaš pas? To što je pas 6,2 kg i nije neka mana pošto standard kaže 4 do 6 kg. Da li je on visok 33,5 cm? Dešava se i to da pas preraste standard pa ako je skladan i lep sudije to ponekad i ne sankcionu. Isto tako vađenje mlečnih zuba kod veterinara, naročito očnjaka, je sasvim normalno ukoliko mu sami ne ispadnu do 5-6 meseci starosti. Postavite sliku vašeg psa pa ću moći nešto više reći o kvaliteu samoga psa.

kao sto je gospodin Dragan vec rekao to sto je prerastao (kako kazesh) standrard nije toliko bitno ,bitno je jedino da je u tipu rase (sta bi rekla da je ispod donje granice ,recimo da ima 3 kg) a josh i muzjak???
takve stvari se deshavaju naravno jer pas nije stvar i niko ne moze da ti garantuje da cesh dobiti svetskog shampiona za kako kazesh "debelo '' placeno stene!
moguce je da ni sam odgajivach nije znao !!!
mlechni zubi mogu ponekad da imaju toliko dubok koren da jednostavno nemogu da ispadnu sami i tada je potrebna intervencija veterinara jer ometaju rast stalnim zubima psa.
najbolje bi bilo da postavish fotografije psa slikano sa nekoliko strana pa da ti neko odgovori da li je tvoj pas zaista "mercedes"ili samo "peglica"!
ovako mozemo samo da nagadjamo!!!
pozdrav

najvaznije je da ljudi sami sa sobom raskrste shta zele od psa!ako je to pas koji ce biti iskljuchivo ljubimac onda nije toliko bitno kako izgleda!ali ako je to pas koji je kupljen sa pedigreom i sa namerom da se izlaze na izlozbama i u cilju daljeg gajenja e onda je jako bitno sta ste platili!
problem je u nesavesnim odgajivachima koji od psa koji ima strashne greshke koje ga iskljuchuju iz dalje priplodne i izlozbene selekcije prodaju stence pod parolom -"MERCEDES"!
E tada nastaje drugi problem jer ti vlasnici, shetajuci psa ubedjeni(iliti prevareni) da stvarno shetaju kvalitetnog psa(po standardu) a ustvari takav pas nemoze ni da pomirishe levu nogu od pravih patuljastih pinchera na izlozbi,shire(u svom neznanju) prichu da je to kvalitetan pas!
Jako je teshko objasniti vlasniku izlozbeno nekvalitetnih pasa da u stvari to nije to jer on svog psa gleda drugim ochima nego odgajivachi!!!(ovde mislim na prave odgajivache a ne na vlasnike "psecih farmi"!!!
takvi "odgajivachi su skloni raznim lazima tipa da drugi psi nevaljaju i da jedino to shto oni gaje valja a titule dobijaju kod komshije ili ih chak i sami dopisuju!!!
upozorenje- ukoliko vam neko preko telefona loshe pricha o drugim psima koji nisu u njegovom vlasnishtvu ,odmah bi trebalo da posumnjate na iskrenost tog "odgajivacha "jer to u stvari i nije odgajivach nego ljubitelj para ! pravi odgajivach pasa ce vam uvek izaci u susret savetom i uvek ce vam reci sta mozete da ochekujete od steneta koje ste kupili od njega!!!
no opet stoji -koliko para toliko muzike-pravog patuljastog pincha nemozete kupiti za 100e!!!
a vi sami odluchite jer pas se uzima za 10-15 godina!!!!!!

Poslednja izmena:
Ljudi da se razumemo,sampion se ne kupuje sa 2 meseca starosti,ako zaista zelite prvoklasnog psa onda sacekajte da on promeni zube i kupite ga kao odraslu jedinku jer jedino tako cete biti sigurni u kvalitet samog psa. Pogotovo ako nemate iskustva sa odredjenom rasom jer se na stenetu od 2 meseca i ne moze puno toga videti. Isto tako se treba dobro raspitati i o samom odgaivacu ili vise njih,pa tek onda doneti odluku o kupovini psa. Pogotovo kada je rec o psima tipa PP jer njih cesto pare sa civavama,a onda te stence prodaju i kao cicvave i kao PP.
Ja licno odgajam biglove ali potencijalni kupac ili bilo ko uvek moze doci kod mene i videti i uzivo moje pse i uporediti ih sa ostalim pripadnicima rase koji nisu u mom vlasnistvu.

Nasi ljudi mnogo grese jer su nestrpljivi i zele psa odmah,pravi i dobar pas se ceka i ne kupuje se kod prvog odgaivaca. Ja sam licno imala srece da svog prvog bigla kupim tako ali je on zdrav pas i prilicno kvalitetan,ali ja sam jedna u milion koja je imala tako ludu srecu.

Da naravno da se šampion ne kupuje sa dva meseca, a ni kao starije kuče, šampion se stvara. Treba mnogo truda i rada uložiti da bi pas postao šampion. No ipak ako se kupuje u odgajivačnici, što preporučujem, onda se pogledaju slike roditelja i titule koje su osvojili i uporedi se kuče sa ostalima u leglu (ako se kupac razume u rasu što obično nije praksa) i tek tada se odluči za kupovinu kučeta. Kupovinom u proverenim odgajivačnicama od proverenih roditelja i kučići moraju biti kvalitetni. I tak tada nastaju nove muke budućeg vlasnika. Kuče treba prilagoditi životu u novoj sredini, socijalizovati ga sa vašim drugim psima i onda posle par meseci prilagođavanja početi sa ring dresurom i učenjem izložbene poze. E tu se susrećemo sa karakterom kučeta i vidimo (ako ste imali više pasa) da je svako kuče drugačije i da brže ili sporije uči ili uopšte neće da vas sluša to jest da je tvrdoglavo i slično. Kad se malo uvežba ring dresura i izložbena poza onda ga vodimo na izložbu. Ja obično kuče od 5-6 meseci vodim na prvu izložbu i uopšte ga i ne prijavim da učestvuje. Vodim ga samo da oseti atmosferu izložbe, da vidi mnogo drugih pasa da oseti gužvu, muziku sa razglasa ... Dešava se se da kuče na prvom pojavljivanju na izložbi prosto pogubi od straha i onda se mora opet mnogo raditi da se pas na sve nabrojano prilagodi. Opet i tu uspeh nije zagarantovan, neki pas se jednostavno ne prilagođava na gužvu na izložbi i gleda samo kako da pobegne sa izložbe. Znači sa takvim psom opet treba mnogo raditi i vežbati da se pas oslobodi na izložbi i da se lepo prikaže u ringu. Dešavalo mi se da psa sa 9 meseci zavežem na povodac i odvedem pravo u ring a on ide savršeno bez straha od bilo čega. No takvi psi su retkost. Kad se sve ovo savlada onda se može krenuti na prvo ocenjivanje.E onda se tu dešavaju razna razočarenja kad se vidi da vaš pas nije kao ostali, a vama jer najlepši. Pošto je sad konkurencija kod pat. pončeva mnogo već nego do pre par godina nije lako ispuniti uslov za šampiona jer postoji više pasa u vašem razredu koji se izlažu, što do pre par godina nije bilo i sudije su dodeljivale titule jer je organizator predvideo pehar za pobednike, zato imamo veoma mnogo pasa šampiona koji veoma mnogo odstupaju od standarda.

To je tacno da se sampion stvara,ali se isto tako ne moze od svakog psa stvoriti sampion. Mada nekad ni titule nisu mnogo bitne jer pas sa epilepsijom moze biti sampion,mnoge nasledne bolesti se ne mogu videti. Moja kuja nema ni jednu titulu,samo je ocenjena,ali je vec dala mladog prvaka evrope i nekoliko njih koji to mogu postati samo da vlasnici to zele.
A to da se kod nas titule dele sakom i kapoj je ziva istina i ja zato idem samo na izlozbe na kojima je prijavljen jos neki bigl.

samo bih ispravio gdina Dragana u jednom(nadam se da se nece ljutiti)- imamo mnogo pasa shampiona ne koji odstupaju od standarda nego uopshte i nisu u tipu rase!
p.s. standard za patuljastog picha opisuje idealnog psa te rase(idealan pas ne postoji) ali neki psi koji su dobijali titule ranijih godina uopshte ni ne liche na PP( iz lichnog iskustva ovo pishem jer sam u svom pochetnichkom neznanju takodje proshao kroz neshto slichno )

kad smo vec kod dechice da se i mi malo pohvalimo !
INDRA MALI ZMAJ je postao tata i ima dve cerkice!
za jednu znam da ce se zvati BAGIRA NIGHTWISH a za drugu bi mogao da padne i koji predlog !
6sug4z.jpg

97mt10.jpg

naravno na slovo B!
A uskoro ochekujemo i C leglo!:)

Back