Patrijarh Pavle

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo su sve smesne stvari.
covek je bio na mestu gde je mogao ratove da spreci. da je hteo. da je bio uporan.

isina, ne samo on. ni katolici nisu nista uradili. ni muslimani.
time sto su pozivi za mir bili samo pro forme, su ohrabrivali ratnohuskace.

svi su oni koristili pomirljiv jezik, a ne ostar. a zna se da su patrijarsi imali ostar jezik kao britva. cak su ih ubijali zbog jezika.

ombudsmana nismo imali do skora.

mogao je da bude ombusman.

kad god vlast uradi nesto lose, da ih javno prozove kao nemoralne.

TO NIJE URADIO NI JEDNOM.

Npr. revizori su odkrili da vlada podkrada narod, ili sta je sve sloba radio, mogao je sve da ih isproziva kao nemoralne.

svojim postupcima on je davao najvecu podrsku vlasti. SVAKOJ vlasti.

Luka 14:26-33 Ako ne prodas SVE sto posedujes neces ici u carstvo nebesko.

Ako nesto prodas, onda za to dobijes nesto drugo (novac).
Ne moze se pricati o prodaji kao o oslobadjanju od imetka.

Ako se mojom imovinom smatra hrabrost, volja, strah, gordost, ponos, ljubav... odricanjem od onoga sto me cini covekom prestajem biti covek.
Ono sto ostane ce ici u carstvo nebesko.
ali nece ostati nista !
Cekaj, ako prodam SVE, onda nema vise nicega za preseljenje u carstvo nebesko. Nema se sta preseliti.

Mi smo samo ono cega se ne odricemo. Lepota stvorena po bozjem liku.

768]ovo su sve smesne stvari.
covek je bio na mestu gde je mogao ratove da spreci. da je hteo. da je bio uporan.

овде човек заиста може разно разне глупости да прочита и овакву неког интизитета да напише морао би бити оперисан.
свашта, као да спречавања рата и нагомиланих проблема зависио од павла.
исто као од здравка чолића и екстра нене.
ма лепа брена је одговорна, што није спречила рат.
isina, ne samo on. ni katolici nisu nista uradili. ni muslimani.
time sto su pozivi za mir bili samo pro forme, su ohrabrivali ratnohuskace.

у твојој глави да. као да неко у време рата слуша те апеле и од тога зависи.
каква глупост.

svi su oni koristili pomirljiv jezik, a ne ostar. a zna se da su patrijarsi imali ostar jezik kao britva. cak su ih ubijali zbog jezika.

овде је тема само о павлу.

ombudsmana nismo imali do skora.

mogao je da bude ombusman.

kad god vlast uradi nesto lose, da ih javno prozove kao nemoralne.

TO NIJE URADIO NI JEDNOM.

за слепе и ћораве, још једном

Poruku njegove svetosti partrijarha srpskog gospodina Pavla i Svetog arhijerejskog Sinoda SPC preneo je vladika hvostanski Atanasije Rakita. On je pročitao Apel sa Episkopske konferencije od 10. avgusta u kome se, između ostalog, "očekuje od sadašnjih predesednika SRJ i Srbije da, ukoliko zaista ne žele da svoj narod i državu pretvore u sopstvene taoce, vodeći ih u sigurnu propast, da što pre omoguće drugim ljudima kako bi preuzeli kormilo države i izveli narod iz ćorsokaka u koji je doveden"
.

Patrijarh je, u intervjuu za "Epsilon", nedeljni dodatak grčkog dnevnika "Elefterotipija", izjavio da je u nedavnom privatnom razgovoru rekao Miloševiću: "Treba da podneseš ostavku u miru da bi zemlja mogla da izađe iz ćorsokaka".

"Jedini odgovorni za ovu katastrofu jesu Milošević i njegov režim čiji je jedini cilj preživljavanje", istakao je patrijarh Pavle u intervjuu koji je dao pre mesec dana, u manastiru Gračanici, nešto posle ubistva 14 Srba u selu Staro Gracko.

Грешници су несрећни

О ТИМ сусретима са Милошевићем и политичарима, као и о покушајима тадашње државе да манипулише црквом, патријарх је касније рекао:

- Кад је Милошевић оном Шпанцу (Гонзалесу) рекао да дође, па отказао, биле су мирне демонстрације од центра Београда до храма Светог Саве. Ја сам посетио Милошевића као председника. Са мном су били митрополит Јован и секретар Синода. Тада су из Милошевићевог кабинета издали саопштење у коме су рекли да сам ја њему честитао победу. Требало је за то саопштење да питају и мене, да га ја погледам, али нису. После сам морао да дам исправвку, да ја њему нисам честитао на избору, него сам му пожелео да његов рад буде на корист друштву, свим људима.
Било је прилика и кад се с Милошевићем морало разговарати о ономе што се овде дешавало. "Многи су ми замерили што сам тамо одлазио. А ја сам њему одлазио као председнику Републике Србије. Кажу да мој однос према њему није био баш европски и тако нешто..."
Осврћући се на замерке поводом ових сусрета, патријарх објашњава:
- Црква не одбија ни оне који мисле да су неверници, поготову кад и они траже начина да дођу у Патријаршију, свеједно из каквих намера. Уосталом, ја сам свештено лице, а света тајна свештенства не прави одбир кога ћете примити и саслушати, ако га нека мука води до вас. А и грешници су углавном веома несрећни људи, нарочито кад су препуни себе. Уосталом, све то спада у незахвална посла о којима сам говорио...

Npr. revizori su odkrili da vlada podkrada narod, ili sta je sve sloba radio, mogao je sve da ih isproziva kao nemoralne.
svojim postupcima on je davao najvecu podrsku vlasti. SVAKOJ vlasti.

глупост.

Poslednja izmena od moderatora:

Spoljašnja lepota je relativna, jer se zasniva na materijalnom i samim tim je i propadljiva. Samim tim što je spoljašnja lepota propadljiva, ona je lažna.
Prava lepota je ona koja izvore iz čoveka, tj. unutrašnja lepota, i zasniva se na duhovnom, i samim tim nije propadljiva, tj, večna je i istinita.

Vredi izdvojiti jos neke (crne) bisere... Nisu direktno vezani za Pavla ali...

то је из оне брошуре у којој се налазе цитати, отргнути из контекста, злоупотрбљени, спиновани из манипулативних кухиња, разних нво организација који имају свој циљ и сврху у даљем разбијању и пустошењу народа и цркве.

ништа није случајно и не ради се бесплатно.
о свим цитатима може се озбиљно разговарати, само ако се узме у обзир цео текст и смисао, овако то личи на милановићев дневник.
дакле, јел си читао цео текст?

Promasio ti temu,ovde nije rec o ateistima vec o deda Pajinoj firmi zvanoj SPC i koliko joj je on imovine navukao kao njen direktor.Cinjenica da je ded Paja dobro plivao i sa jednima i sa drugima sto bi rekli nit smrdi nit mirise i zato je muzo sto je mogao da izmuze.Ne sekiraj se sad ce novi disa Irinijej da dobije pomoc od glavnog iz Rima deda Racingera svog ortaka tako da ce kasa firme puniti

остављам ти право на злобост и мржњу јер је то твоја легитимна слобода и не мешам се, али клевете и изокретање истине и чињеница ти не дам.

о каквој имовини причаш, кад добро знаш да је цркви одузет велики део имовине и да је до сада враћено око 15% после доношења закона о реституцији 2006. године.
ако причаш о џиповима, требао би ако си и мало озбиљан саговорник да знаш да у време санкција 90 тих, за цркву су били знатно ублажене.

Ako nesto prodas, onda za to dobijes nesto drugo (novac).
Ne moze se pricati o prodaji kao o oslobadjanju od imetka.

Ako se mojom imovinom smatra hrabrost, volja, strah, gordost, ponos, ljubav... odricanjem od onoga sto me cini covekom prestajem biti covek.
Ono sto ostane ce ici u carstvo nebesko.
ali nece ostati nista !
Cekaj, ako prodam SVE, onda nema vise nicega za preseljenje u carstvo nebesko. Nema se sta preseliti.

a lakse je bogatasu proci kroz iglene usi....

о каквој имовини причаш, кад добро знаш да је цркви одузет велики део имовине и да је до сада враћено око 15% после доношења закона о реституцији 2006. године.
svaki pop, makar i u manjem mestu ima bar 2 kuce. i bar 2 automobila. ja znam neke koji imaju 4 kuce. od toga 1 na moru. nema nikakvo nasledstvo, ne igra loto (kaze to je za idiote), i nikakav drugi posao.
on vec ima carstvo nebesko. to dolazi za neke jos za ovog zivota.

on zivi u malom mestu, a oko njega sirotinje je MNOGO.

moj ujak je DOBAR prijatelj sa nekoliko vladika. uvek ga docekuju kao dragog prijatelja. jednom je isla i moja mama.
kaze da je prijem kao kod kraljeva. oko njih su najvece skupocenosti, zlato, i sta ti ja sve znam.

ja mislim da je ovo bilo pre restitucije. sad verovatno imaju vise para.
mislim da je najunosnije zanimanje biti pop.

Pravo pitanje je sta si ti ucinio i cinis da pomognes onima kojima je pomoc potrebna? Sto se Pavla tice svi znamo ko je i kakav je bio a cinjenica da on nekome smeta ne govori nista o Pavlu ali govori dosta o onome kome on smeta
кад је у питању српство и вера православна
ето хорде штенади гуја и аспида да урличу

svaki pop, makar i u manjem mestu ima bar 2 kuce. i bar 2 automobila. ja znam neke koji imaju 4 kuce. od toga 1 na moru. nema nikakvo nasledstvo, ne igra loto (kaze to je za idiote), i nikakav drugi posao.
on vec ima carstvo nebesko. to dolazi za neke jos za ovog zivota.

on zivi u malom mestu, a oko njega sirotinje je MNOGO.

moj ujak je DOBAR prijatelj sa nekoliko vladika. uvek ga docekuju kao dragog prijatelja. jednom je isla i moja mama.
kaze da je prijem kao kod kraljeva. oko njih su najvece skupocenosti, zlato, i sta ti ja sve znam.

ja mislim da je ovo bilo pre restitucije. sad verovatno imaju vise para.
mislim da je najunosnije zanimanje biti pop.

Ume zavist da namuci coveka ...

PATRIJARH PAVLE - PORUKE

Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da i mi ne postanemo neljudi.
- Kada bih bio poslednji Srbin, pristao bih da nestanem, a da ne bude zločina.
- Pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečoveštvo.
- Čuvajte i neprijatelje svoje i molite se za njih jer ne znaju šta rade.
- Kao Patrijarh srpski, svoje prvenstvo među jedinkama, a i svako prvenstvo među ljudima, shvatam kao prvenstvo služenja, žrtve i krsta.
-Crkva ne odbija ni one koji misle da su nevernici, pogotovu kad i oni traže načina da dođu u Patrijaršiju, svejedno iz kakvih namera. Uostalom, ja sam svešteno lice, a sveta tajna sveštenstva ne pravi odbir koga ćete primiti i saslušati, ako ga neka muka vodi do vas. A i grešnici su uglavnom veoma nesrećni ljudi, naročito kad su prepuni sebe.
- Smatram da smo za tragediju u Jugoslaviji odgovorni svi. Da su se u ovoj situaciji raspada Jugoslavije našli danas oni ljudi koji su je na miran, ljudski način, sporazumom stvorili 1918. godine, mislim da bi je oni i razložili na miran, ljudski način, sporazumom.
- Da je i svima nama, kao ljudima i hrišćanima, jasno načelo da „zlo dobra donijeti neće“, da je „krv ljudska hrana naopaka“, stvari bi išle sretnije.
Patrijarh Pavle je osuđivao svako nasilje i zločine, bez obzira pod kakvom kapom, uniformom i značkom činjeni, bez obzira kome narodu i kojoj veri pripadali

Za one za koje je Patrijarh Pavle "cova" ili one koji se sprdaju sa njegovim imenom ili one koji ne razumeju da svako za sebe odgovara pred Bogom , njegova dela ce zauvek biti velika enigma.

Poruku njegove svetosti partrijarha srpskog gospodina Pavla i Svetog arhijerejskog Sinoda SPC preneo je vladika hvostanski Atanasije Rakita. On je pročitao Apel sa Episkopske konferencije od 10. avgusta u kome se, između ostalog, "očekuje od sadašnjih predesednika SRJ i Srbije da, ukoliko zaista ne žele da svoj narod i državu pretvore u sopstvene taoce, vodeći ih u sigurnu propast, da što pre omoguće drugim ljudima kako bi preuzeli kormilo države i izveli narod iz ćorsokaka u koji je doveden".

ал Црква не сме да се меша у секуларизам:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back