Koptski monofizitski patrijarh u Beogradu

Гледајући медене речи патријарха Порфирија према свима одреда, сигурно би и нашим адвентистима рекао као и мијафизитском патријарху:
"Осећамо дубоко поштовање у односу на дубину и снагу ваше вере и љубави према Богу."

Мање мантре. Папе су у 6. и 7. вијеку били под влашћу Византије. Такође, тада папе нису себе сматрали непогрешивим епископима.
Pa ne mozes da nam izneses svoju uelju protiv ostorijskog izvestaja.
Nepogresivost pape je uvedrna tek u 17 ili 18 veku.
Ali to znamo nije uticalo na srednji mracni vek gde ste sa njima ubijali druge hriscane i samim tim sebe diskvalifikovali kao hriscabstvo i crkvu.
Vise ne treba.

Vladavina Papstva istorojski pocinje ovde pa mozes da dubis ba glavi varajuci i sebe i druge
Kakva vera, takav i vernik.

Justinijan, kralj Istočnog rimskog kraljevstva, proglasio je
papu 533. godine „poglavarom svih Božjih svetih sveštenika“.
Njegove snage su potpuno razbile Vandale u zapadnoj Africi 534. godine.
Zatim je Justinijanov general Narces proterao Istocne Gote iz Rima 538. godine.

Tomas Hobs, engleski istoričar, kaže:
»Ako čovek razmotri početak ove velike crkvene vladavine, lako će zapaziti da je papstvo ništa
drugo nego duh pokojnog Rimskog carstva, koji sedi krunisan na grobu pomenutoga.«

Znaci Rimska crkva je zadobila prevlast između 476. i 538.
godine n.e., tacno kako je prorečeno. Godine 538, papa Vigilije,
biskup rimski, uzdigao se na papski tron pod zaštitom rimskog
generala Belisarija.

Srednjovekovne Pape su preuzele nezauzeto mesto vladara u rimu, preuzeli su njihovu moc, ugled, Titule iz neznabostva

Stanlis Istorija crkve strana 40

Pa ne mozes da nam izneses svoju uelju protiv ostorijskog izvestaja.
Nepogresivost pape je uvedrna tek u 17 ili 18 veku.
Ali to znamo nije uticalo na srednji mracni vek gde ste sa njima ubijali druge hriscane i samim tim sebe diskvalifikovali kao hriscabstvo i crkvu.
Vise ne treba.

Vladavina Papstva istorojski pocinje ovde pa mozes da dubis ba glavi varajuci i sebe i druge
Kakva vera, takav i vernik.

Justinijan, kralj Istočnog rimskog kraljevstva, proglasio je
papu 533. godine „poglavarom svih Božjih svetih sveštenika“.
Njegove snage su potpuno razbile Vandale u zapadnoj Africi 534. godine.
Zatim je Justinijanov general Narces proterao Istocne Gote iz Rima 538. godine.

Tomas Hobs, engleski istoričar, kaže:
»Ako čovek razmotri početak ove velike crkvene vladavine, lako će zapaziti da je papstvo ništa
drugo nego duh pokojnog Rimskog carstva, koji sedi krunisan na grobu pomenutoga.«

Znaci Rimska crkva je zadobila prevlast između 476. i 538.
godine n.e., tacno kako je prorečeno. Godine 538, papa Vigilije,
biskup rimski, uzdigao se na papski tron pod zaštitom rimskog
generala Belisarija.

Srednjovekovne Pape su preuzele nezauzeto mesto vladara u rimu, preuzeli su njihovu moc, ugled, Titule iz neznabostva

Stanlis Istorija crkve strana 40
Шта мислиш да ћеш постићи копи-пејстањем једног те истог текста? Знам да је за твоје тумачење Библије потребно да су папе 538. године добиле власт, али те године се ништа такво није догодило. Ти имаш рецимо св. папу Григорија Двојеслова који пише да онај ко сматра да постоји неки епископ над епископима јесте претеча Антихриста. Толико о неограниченој папској власти у 6. вијеку.

Шта мислиш да ћеш постићи копи-пејстањем једног те истог текста? Знам да је за твоје тумачење Библије потребно да су папе 538. године добиле власт, али те године се ништа такво није догодило. Ти имаш рецимо св. папу Григорија Двојеслова који пише да онај ко сматра да постоји неки епископ над епископима јесте претеча Антихриста. Толико о неограниченој папској власти у 6. вијеку.
Ja sam izneo istorijski argument kada pocinje vladavina stednjovekovnog papstva, koja francuskom revolucijom zavrsava.
Nasurot tvojim licnim misljenj7äima.

Sta si ti umislio, da si bog i da je tvoja samovolja najaci argumebänt?
Kpji bezobrazluk .
Ovo sto ti radis je religiozni kriminal i duhovno nasilnistvo.
Ti si dihovni diladj8ja
To sto ti pises nema veze sa vezom ni sa tvojim verovanjem ni sa bilo cime.
Cista izmisljnja.

Ja sam izneo istorijski argument kada pocinje vladavina stednjovekovnog papstva, koja francuskom revolucijom zavrsava.

Kpji bezobrazluk .
Ti si dihovni diladj8ja
Cista izmisljnja.
А ја сам изнио контрааргументе. Историја се учи из историјских извора.

Kpji bezobrazluk .
Ti si dihovni diladj8ja
Cista izmisljnja.
Лаки је мало нервозан. Маки је теолошки просто покоповао вас адвентисте.

Gde, cime?
Lazovcina ne vidjeba a tek zutokljunac. Zamisli takvog coveka sa 50 tek?
To mu necastivi nece biti ravan.
А, ти си као бољи. Потураш овде историјске неистине да је римски папа био у древној цркви оно што је данас у Римокатоличкој цркви. То нема везе са истином.

А, ти си као бољи. Потураш овде историјске неистине да је римски папа био у древној цркви оно што је данас у Римокатоличкој цркви. То нема везе са истином.
Mozes li tacnije da objasnis nisi jasan?
Sta sam kazao da je bio tada a sra je on dabas?
Citiraj to gde poturam a onda argumentovano pob8ies to sto ja navodno poturam i onda argzmentovano pobijes moje poturanje.

Samo mi nije jasno sta sam rekao da je bo tada? Kada tada i u cemu je razlika sto sam navodno kazao danas?
Ne razumem te?

Mozes li tacnije da objasnis nisi jasan?
Sta sam kazao da je bio tada a sra je on dabas?
Citiraj to gde poturam a onda argumentovano pob8ies to sto ja navodno poturam i onda argzmentovano pobijes moje poturanje.

Samo mi nije jasno sta sam rekao da je bo tada? Kada tada i u cemu je razlika sto sam navodno kazao danas?
Ne razumem te?
Мислим на то кад тврдиш да су цар Константин и римски папа наметнули свим хришћанима паганске празнике и обичаје.

To sto si ti izneo je kao da kazes: Evo argumenta Yugoslavije 1975. Znaci Yu je nastala 75 jer vidimo da je rada postojala.

Eto to si ti izneo.
I to jos ne argumentovano.
"Now I confidently say that whosoever calls himself, or desires to be called, Universal Priest, is in his elation the precursor of Antichrist, because he proudly puts himself above all others. Nor is it by dissimilar pride that he is led into error; for, as that perverse one wishes to appear as above all men, so whosoever this one is who covets being called sole priest, he extols himself above all other priests. But, since the Truth says, Every one that exalts himself shall be humbled Luke 14:11; 18:14, I know that every kind of elation is the sooner burst as it is the more inflated." (sv. papa Grigorije Dvojeslov).
https://www.newadvent.org/fathers/360207033.htm

Ovdje jasno vidimo da sv. papa Grigorije zauzima veoma oštar stav prema ideji da postoji sveštenik nad sveštenicima iliti episkop nad episkopima te osobu koja bi za sebe rekla da je episkop nad episkopa naziva pretečom Antihrista. A današnja RKC papu smatra upravo univerzalnim episkopom:
"Applied to the Pope as having truly episcopal power over the whole Church. He is therefore just as much a universal bishop of the entire Church as he is bishop of his diocese of Rome."
https://www.catholicculture.org/culture/library/dictionary/index.cfm?id=36997

Dakle sv. papa Grigorije Dvojeslov bi današnje rimske pape smatrao pretečama Antihrista zbog njihove arogancije i neosnovanog uzdizanja na poziciju episkopa nad episkopima. To nam govori da u njegovo vrijeme tj. u 6. vijeku rimske pape nisu za sebe govorili da su iznad drugih episkopa već da je to došlo kasnije.

Back