Patkove skice

Otvorio je ovu temu zato jer u RL niko ne zheli da slusha nashiroko izlaganje home made filozofije.
Na forumu svi privlache podjednaku pazhnju. I Karl Poper i Zhika Obretkovic bi prouzrokovali podjednak obim reakcije puchanstva forumskog.

Internet je ćudo!

LePiaf:
Otvorio je ovu temu zato jer u RL niko ne zheli da slusha nashiroko izlaganje home made filozofije.
Na forumu svi privlache podjednaku pazhnju. I Karl Poper i Zhika Obretkovic bi prouzrokovali podjednak obim reakcije puchanstva forumskog.

Internet je ćudo!

Ni ja bolje ne bih. Usrao se u patka za 20 i kusur rechi

otkacena slavonka:
skoro da se slozim osim eto sto mu ja dajem cistu 10-tku.. :lol:
a zasto?
pa bas zato sto uspije da me nanervira ponekada...a takvi su rijetki... :wink:
E, tebi Slavonka od mene nista manje od desetke :-D
Gde si ti... sve te manje i manje ima... :confused:
Sto te iznervira Patak... hehehhe... on je bas benigno stvorenje... zamrsen ko ukrstenica... zabavno zamrsen... :-D
On jedini ume zestoko da iznervira Helen, dok je drugi samo puno nerviraju... :-D

gossca:
E, tebi Slavonka od mene nista manje od desetke :-D
Gde si ti... sve te manje i manje ima... :confused:
Sto te iznervira Patak... hehehhe... on je bas benigno stvorenje... zamrsen ko ukrstenica... zabavno zamrsen... :-D
On jedini ume zestoko da iznervira Helen, dok je drugi samo puno nerviraju... :-D

vecinom se zabavljam na politici...tamo je prava zurka.. :wink: ebe tko koga stigne.. :lol:

......
indexdrawing1agt9.jpg
indexdrawing2ali1.jpg
indexdrawing3ayx4.jpg
indexdrawing4ahm4.jpg

koliko sam ja razumeo trebalo bi pazljivo da procitamo patkove skice, razmislimo o njima, a onda da mu saljemo dobronamerne komentare.. ebem li ga, ovo bi valjda trebalo da bude mesto gde cemo da razmenjujemo pozitivne vibre sa patkam... tacnije, da emitujemo pozitivne vibre ka patku

Nemoj tako, Građevinac, ne treba smetnuti s uma da Patkove skice prevazilaze nivo realističke slike života (kao i tvoje nepostojeće građevine, uostalom), i da je obilje činjenica tu samo u službi građenja jedne celine, verovatno zamišljene da se ostvare u prostorima imaginarnog.

Kojot je, na primer, sve Patkove skice nazvao - fantazmaGorijom. Ali to je Koja, yebeš ga, rasan autor savršeno svestan svojih namera, i zato njegovom određenju treba pokloniti punu pažnju :-) . Reč "fantazmagorija" ima dvostruki smisao. Ona znači opsenu (čaroliju) i grozničavo priviđenje. Patkove skice su i jedno i drugo.

Podrugljivost, podsmeh, jetkost, sklonost ka virtuoznosti i paradoksu, pokazuju onaj deo Patkovog stvaralačkog bića koji se poigrava materijom, a koje ti, nažalost, ne poseduješ (stvaralačko biće, naravno) niti ćeš ikada, i zato nikada nećeš i ne možeš razumeti mister Patka.

Uporedo sa ironično-humorističnom stilizacijom naučne građe postoji, međutim, jako naglašena halucinantnost, koja mi se čini veoma značajnom za Patkov dil sa naukom.
A ti ni to ne razumeš, jednu tako yebeno normalnu halucinantnost!

kojote:
Nemoj tako, Građevinac, ne treba smetnuti s uma da Patkove skice prevazilaze nivo realističke slike života (kao i tvoje nepostojeće građevine, uostalom), i da je obilje činjenica tu samo u službi građenja jedne celine, verovatno zamišljene da se ostvare u prostorima imaginarnog.

Kojot je, na primer, sve Patkove skice nazvao - fantazmaGorijom. Ali to je Koja, yebeš ga, rasan autor savršeno svestan svojih namera, i zato njegovom određenju treba pokloniti punu pažnju :-) . Reč "fantazmagorija" ima dvostruki smisao. Ona znači opsenu (čaroliju) i grozničavo priviđenje. Patkove skice su i jedno i drugo.

Podrugljivost, podsmeh, jetkost, sklonost ka virtuoznosti i paradoksu, pokazuju onaj deo Patkovog stvaralačkog bića koji se poigrava materijom, a koje ti, nažalost, ne poseduješ (stvaralačko biće, naravno) niti ćeš ikada, i zato nikada nećeš i ne možeš razumeti mister Patka.

Uporedo sa ironično-humorističnom stilizacijom naučne građe postoji, međutim, jako naglašena halucinantnost, koja mi se čini veoma značajnom za Patkov dil sa naukom.
A ti ni to ne razumeš, jednu tako yebeno normalnu halucinantnost!

:lol: Naravno, ko se nashao prozvanim? Josh jedan promasheni patjenik koji danju prashinari, a uveche dolazi na forum da navatava tjurke, one dovoljno blentave da se upecaju na jeftine jezichke kalambure i sluzavost.

To me sad podsetilo na jednu ovdashnju lokalnu budalu. Zvali smo ga Musolini, bogznazashto... Kazhesh mu neku rech, a on u sekundi izmisli rechenicu koja se rimuje sa njom. Posle ga nagradish sitnishom za pivo.
Tako i nash Kole. Samo shto on to ne radi za gvozdence, vec za pp-ove i brojeve telefona.

Jbg, nesrecnike koji prosjache tudju pazhnju u RL mozhesh ignorisati u prolazu, ali ovde oni dobijaju svoje centimetre ekrana, kao i normalan svet.

Dobar je bio Musolini... A i nije bio ljigav.

Sekte, ili po definiciji organizacije koje psihološki , duhovno , materjalno oslabljuju čoveka , dovodeći ga u zabludu i manipulišući njegovim stavovima.

Država je stoga jedna velika sekta.
Država pored sebe želi da prazninu kad joj sektaši nisu potrebni ili kad traže nešto zauzvrat popuni i ustupi drugim organizovanim grupama.
Stoga forsira religiju i pripadnost religioznim grupama (radi umirujućeg efekta koji religija ima na poslušno stanovništvo, a inače sastavni deo svake menadžerske igre i ostalih halucidnih tvorevina koje se vrlo fino praktikuju u stvarnosti).

Ali joj sekte smetaju zato što očigledno ne kanališu tu istu osobinu želje za kontrolom svog života i duhovnog , ka oblastima koje će umiriti čoveka i pripremiti ga za dalju državnu eksploataciju....U prevodu napravi kompromis sa državom i onda nisi sekta već si religiozno udruženje....
Osnovni zahtevi su : bez fizičkog kažnjavanja, pozivanje na poniznost pred državom i jačanje poslušnog duga....

P.S. Ipak se pitam zašto je država toliko protiv jehovinih svedoka, kad oni ne upražnjavaju nikako fizičke kazne, nemaju zahtevno ekonomsko učešće, ali su bliski hrišćanskim motivima , pa su direktna konkurencija hrišćanstvu . Ruka ruku mije....
Ipak da naglasim , ne znam puno o jehovinim svedocima , osim da na vratima kad dodju uvek ima tako lepih devojaka da ne možeš baš da ostaneš ravnodušan...

Razumljiva je tvoja isfrustriranost, Građevinac. Nije ti bilo lako sa mnom, priznajem. I meni ne bi bilo svejedno da mi neko ispred nosa, pardon - kljuna, mažnjava Nju: jednu, pa drugu, pa... pa pa. :) A kad bolje razmisliš, šta bi ti mogao da im ponudiš? Da ih vodiš na večeru, sa svojom bednom platicom? Ili u svoj topli dom... pardon! U svoj hladni, Plavi kavez?
Ma idi bre

kojote:
Razumljiva je tvoja isfrustriranost, Građevinac. Nije ti bilo lako sa mnom, priznajem. I meni ne bi bilo svejedno da mi neko ispred nosa, pardon - kljuna, mažnjava Nju: jednu, pa drugu, pa... NJEGA, pa, pa. :) A kad bolje razmisliš, šta bi ti mogao da im ponudiš? Da ih vodiš na večeru, sa svojom bednom platicom? Ili u svoj topli dom... pardon! U svoj hladni, Plavi kavez?
Ma idi bre
:lol: !!!

I psiholozi i antropolozi, verujem, poput "vavih homoseksualaca, pronašli bi u skici naročite Patke, podsticajan materijal za razmišljanje. : )

gossca:
Pa... slicni ste u svojoj razlicitosti... sad kad vas ovako malo gledam kako stojite jedan pored drugoga... hehhhe
Podrobno raščlanjivanje ljudskih strasti, kao i raščlanjivanje složenog etničkog bića naročitih Patki okruženih drugim etničkim zajednicama (i naposletku od njih i asimiliranih, je l'), obogaćuje područja koja nisu čisto seksualna... Bako ćorava

:lol: Hahhaha

Pa, nikako nisam htela da vam umanjim posebnost. :wink:

Vec rekoh da ponekad izazivate slican ukus u ustima nekih forumasa, pa ne mogu da se odluce da li ste slatki, ljuti, gorki, kiseli, svezi, bajati... :-D
Deko ostrovidi... oko moje sokolovo... :-D

Tuzni_patak:
Da ne bi maltretirao neistomišljenike i neistomišljenice, ali ni uskratio sebi dobronamernu povratnu reakciju , otvaram temu patkove skice u kojoj ću iznositi neke svoje komentare na teme na forumu.
ti izgleda nisi cuo za postojanje BLOGa?

----------
edit: vidim sad da je LePiaf isto vec pomenuo...
----------

i jos si otvorio dve teme??? e stvarno svasta ima medju ljudima.

Tuzni_patak:
A gde misliš da joj je mesto?
Vidish patak , postoji negde jedno carstvo...a ime mu je www.myspace.com
...znaci bash tako , my space...moj prostor...a postoji i jedna opcija koja se zove blog...i takoooo...mozes da pishesh koliko god hoces a zainteresovana publika moze i da te cita...
...a kad bi svaki 4-mash tvorio ovakvu temu bash bi nam bilo veselo...

Back